Madplan uge 5…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Uge 4 nærmer sig sin afslutning og vi skal til at tage afsked med en uge, som blev af de mere begivenhedsrige for mit vedkommende. Jeg bestod min bacheloreksamen tirsdag og var til dimission, fik udleveret eksamensbevis og sagde farvel til mine studiekammerater igennem 3½ år i torsdags.

Nu venter fremtiden, som er fuld af projekter, møder, ideer og drømme, blandt andet om en karriere som fuldtidsblogger, men hvis vi skal starte lidt mere jordnært, så kan jeg jo i første omgang starte med at drømme lidt om de retter, som er på næste uges madplan – fx glæder jeg mig allerede voldsomt til rejesalat med mango, forårsløg og chili. Det er min mors opskrift/opfindelse og den er virkelig lækker, så den kan jeg kun anbefale.

Madplan uge 5.

Mandag – Ugen begynder godt med en gang spaghetti og kødboller – en all time favorite, som i grunden lige så godt kunne have været spaghetti og kødsauce, men der er bare noget hyggeligt over de små kødboller og hvis man hjælpes ad, så tager det ikke forfærdeligt lang tid at trille dem. Jeg serverer et par knasende sprøde, hjemmelavede hvidløgsbrød til spaghettien.

Tirsdag – Tirsdag skal vi til familie-fødselsdag og vi skal derfor ikke have aftensmad herhjemme – jeg slipper dog ikke helt for en tur i køkkenet, for jeg skal have boller med, som vil være gode til pålæg og jeg tror, at det bliver de her gode grovboller med gulerod, som jeg selv er ret vild med.

Onsdag – Jeg har en stor og lækker, moden mango liggende i frugtskålen og den skal bruges onsdag aften, hvor vi skal have denne her fantastiske rejesalat med mango, forårsløg og chili. Tilbehøret bliver groft brød og en eller anden form for sprød salat og så kan vi sagtens blive mætte.

Torsdag – Ugens suppe bliver en cremet karrysuppe med kylling og ferskner. I stedet for kylling kan suppen laves med store, lækre rejer, men denne her version med kylling er bestemt heller ikke dårlig.

Fredag – Vi skal have en lækker tærte, og jeg tror, det bliver denne her med kylling og bacon, som altid er populær herhjemme. Tilbehøret bliver en blandet salat med en god, hjemmelavet creme fraiche dressing og så er jeg lige ved at tro, at vi skal have de her lækre vafler med flormelis og syltetøj eller is til dessert – det er jo fredag.

Lørdag – Lørdag aften står menuen på en pramdragergryde a la Svostrup kro og tilbehøret bliver råstegte kartofler og en eller anden form for dampet grønt, fx ærter, broccoli eller grønne bønner.

Søndag – Søndagsmenuen byder på en dejlig shepherd’s pie med chorizo og oksekød og et lækkert låg af kartoffelmos på toppen – er vist snart nødt til at lære, at det egentlig hedder cottage pie, når der bruges oksekød og shepherd’s pie, når der bruges lam, men mon ikke den går endnu engang? 😉

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)