Vi skal i madklub i aften og det er min tur til at stå for desserten. Jeg har egentlig følt mig lidt idé-forladt, indtil jeg pludselig kom i tanker om, at vi skulle have pandekager med syltetøj og is til dessert. Jeg besluttede mig for, at det skulle være pandekager med øl og dem har jeg bagt her til formiddag. Så er de lige klar til at lune inden servering. Desuden er det så dejligt nemt, at man bare kan tage pandekagerne og en liter god is og et glas marmelade under armen, når vi skal af sted. Måske skal vi også have lidt chokolade- eller karamelsauce til pandekagerne – det må vi se på til den tid.

Jeg laver sjældent pandekager efter en opskrift, men har nogenlunde en idé om, hver meget mel og hvor mange æg jeg kommer i dejen og så er det bare at supplere op med mælk, indtil pandekagedejen har en passende konsistens. Jeg tilsætter også lidt salt, sukker og vanilje, ligesom jeg rører en smule smeltet smør eller olie i dejen til sidst, men det er også det hele. Jeg har prøvet at angive en opskrift her nedenunder og den portion giver omkring 15 pandekager med en diameter på ca. 18-20 cm. Pandekagerne er hverken meget tynde eller meget tykke, men vil man gerne have helt tynde pandekager, så kan man med fordel tilsætte lidt mere mælk, så dejen bliver mere flydende.

Det er for øvrigt første gang, jeg har prøvet at lave pandekager med øl. Jeg har tit hørt, at det giver nogle lækre og lidt mere sprøde pandekager, men af en eller anden grund, har jeg ikke tidligere fået det afprøvet. Der skal selvfølgelig ikke tilsættes så meget øl, at børn ikke kan være med, men bare lige en deciliter, som fordamper igen under bagningen og tilføjer lidt smag og sprødhed. Jeg synes i hvert fald, at resultatet blev super lækkert og det er bestemt ikke sidste gang, at der ryger en sjat øl i pandekagedejen.

Pandekager med øl
Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Pandekager med øl

Samlet tid30 min
Antal: 15 stk

Ingredienser

 • 250 gr hvedemel
 • ½ tsk groft salt
 • 2 spsk sukker
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 3 dl mælk
 • 3 æg
 • 1 dl øl
 • 2 spsk olie (eller 25 gr smeltet smør)

Fremgangsmåde

 • Bland hvedemel, salt, sukker og vaniljesukker i en skål.
 • Tilsæt mælk og pisk til en klumpfri dej.
 • Tilsæt herefter æg og øl og pisk dejen godt igennem.
 • Lige inden stegning røres olie eller smeltet smør i dejen.
 • Varm en stegepande op ved jævn varme (jeg bruger en pande på ca. 18 cm i diameter).
 • Bag pandekagerne i ca 1 minut på hver side, til de er gyldne. Bruges der en slip-let pande med teflonbelægning, kan man nøjes med det fedtstof, der er tilsat dejen. Og ellers steges pandekagerne gyldne i lidt ekstra fedtstof.
 • Server de lune pandekager med sukker og syltetøj og måske et par kugler god is.

Noter

Jeg bruger en stegepande på ca 18 cm i diameter, når jeg laver pandekager. Størrelsen på panden samt tykkelsen på pandekagerne vil naturligvis være afgørende for, hvor mange pandekager man får ud af portionen. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)