De her snickerskugler er top lækre. De indeholder ganske få ingredienser – 4 for at være helt nøjagtig – og så kan de laves på få minutter, hvis man vel at mærke er den heldige ejer af en food processor eller en kraftig minihakker. Kuglerne laves ganske enkelt på dadler, saltede peanuts og peanutbutter, der køres til en ensartet masse og formes til kugler, som overtrækkes med chokolade og de smager altså ret meget af snickers – nogle vil ligefrem mene, at de smager bedre end snickers og jeg er tilbøjelig til at give dem ret. Desuden er de helt perfekte at lave i disse dage, hvis der er dadler og chokolade til overs fra julen og peanuts fra nytårsaften.

Vi skriver januar og der er traditionen tro masser af slankekurer og nytårsfortsætter i luften og hvis man hører til dem, som har besluttet sig for at skære ned på tilsat sukker og slik i den kommende tid, så kan jeg anbefale disse basser. De indeholder godt nok naturligt sukker, i form af frugtsukker fra dadlerne, og man skal også passe på med bare at spise løs, hvis man arbejder på at smide et par kilo, men til gengæld kan man jo så glæde sig over, at kuglerne er helt fri for tilsat sukker og diverse e-numre og i stedet indeholder en god del af sunde fedt, ligesom dadlerne bidrager med fibre og vitaminer. Kakaoprocenten i den mørke chokolade er man jo selv herre over, men selv foretrækker jeg en god 75 %

Kuglerne kan opbevares i en lufttæt bøtte ved stuetemperatur eller i køleskabet – selv foretrækker jeg snickerskugler direkte fra køleskabet, så midten er iskold og let hård, men er man mere til en blød og cremet midte, som smelter i munden, så kan man bare stille bøtten på køkkenbordet eller i et skab. Kuglerne kan sagtens holde sig et par uger, for der er ikke tilsat hverken æg, mejeriprodukter eller lignende, letfordærvelige madvarer, men mon ikke de er spist i løbet af kortere tid? Det er de i hvert fald herhjemme hos os, hvor de kommer på bordet hver aften sammen med en god kop te og 1-2 skrællede kæmpe appelsiner i en skål – åhhh hvor er appelsinerne bare gode lige nu og det gælder om at spise så mange som muligt, inden sæsonen er ovre.

Snickerskugler

Samlet tid30 min
Antal: 40 stk

Ingredienser

  • 75 gr saltede peanuts
  • 250 gr bløde dadler (uden sten)
  • 3 spsk peanutbutter
  • mørk chokolade til overtræk

Fremgangsmåde

  • Kom peanuts i en food processor og hak dem fint. Tag ca. 2 spsk fra og gem dem til pynt.
  • Tilsæt dadler og peanutbutter til food processoren og kør det hele til en ensartet, sammenhængende masse. 
  • Tril massen til ca 40 kugler på størrelse med en hasselnød.
  • Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad, overtræk kuglerne og læg dem til tørre på et stykke bagepapir. Pynt med finthakkede peanuts, inden chokoladen stivner helt.
  • Opbevar kuglerne en lufttæt bøtte – evt. på køl.

Noter

De færdige snickerskugler er ikke fryseegnede, men man kan sagtens fryse dadel-peanutsmassen. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)