Selvom vi desværre endnu ikke sådan for alvor har fået sne, så bider frosten i kinderne, græsplænen er hvid og fyldt med glitrende iskrystaller og søen er frosset til. Det er med andre ord vinter og suppevejr.

Vi spiser mange forskellige slags supper i løbet af efteråret og vinteren – både grønsagssupper og supper med kød – og vi har mange favoritter. En af dem, som vi begge er meget begejstrede for lige for tiden, er denne her skønne og let spicy thaisuppe med kylling, nudler og masser af grønsager. Heldigvis er den meget nem at lave, så når først gulerødder, peberfrugt og sugar snaps er snittet, går resten af madlavningen som en leg og imens breder der sig de skønneste dufte af ingefær og karry, kokos og lime i hele køkkenet.

Suppen er ikke stærk – eller det er i hvert fald op til den enkelte, for styrken afhænger helt at den mængde karrypasta, som tilsættes. Derfor kan børn og sarte sjæle også være med og hører man til dem, som ikke mener, at man bliver ordentligt mæt af suppe, så kan jeg berolige med, at kombinationen af de mange grønsager, kylling og nudler virker ganske mættende – i hvert fald serverer jeg aldrig brød til denne her suppe og vi bliver alligevel stopmætte.

Suppen indeholder lidt forskellige ingredienser, som kan være lidt mere specielle – rød karrypasta kan fås i de fleste supermarkeder i små glas. Smagen minder ikke om den gule karry, som vi kender det fra boller i karry, men pastaen har en lang holdbarhed og kan fint bruges til mange andre ting, fx kylling i rød karrysauce. Kokosmælk fås også i alle supermarkeder og den giver en lækker, cremet konsistens til suppen, men ikke nogen udpræget smag af kokos, så man behøver altså ikke frygte, at suppen kommer til at smage af piña colada. Når dåsen åbnes, ligger først et tykt lag på toppen og i bunden er konsistensen mere vandet – man vender bare det hele i suppen. Fish sauce kan ligeledes købes på flasker i de fleste supermarkeder og den bidrager med salt, ligesom soya. Saucen har en rimelig lang holdbarhed – også ligesom soya – men kan udelades og erstattes af lidt salt, hvis ikke man har lyst til at købe en hel flaske.

Noget af det bedste ved en thaisuppe er, at den er så smuk at se på – de mange farver gør virkelig noget for appetitten, så jeg holder gerne en smule af grønsagerne tilbage, som jeg blancherer og bruger til at pynte på toppen af suppen. Desuden drysser jeg med ristede og saltede cashewnødder og så plejer jeg at skære resten af limefrugten i både og lægge en båd i hver skål, når jeg har presset 2 spsk limesaft ned i suppen – så kan man selv presse ekstra limesaft på. Man kan desuden pynte suppen med friskhakkede koriander eller persille, hvis man ikke bryder sig om koriander, eller man kan hakke den øverste, grønne del af forårsløgene og drysse den på suppen.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 3 stemmer

Spicy thaisuppe med kylling

Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 2 tsk friskrevet ingefær (kan udelades)
 • 1 løg (hakket)
 • 2 stk kyllingebryst i tern
 • 2 spsh fish sauce (kan udelades)
 • 2 tsk rød karrypasta
 • 8 dl grønsags- eller hønsebouillon (evt. bouillonterninger + vand)
 • 1 ds kokosmælk
 • 125 gr tørrede nudler
 • 2 gulerødder (i tynde stave)
 • 1 peberfrugt (i strimler)
 • 150 gr sugarsnaps/sukkerærter (i strimler)
 • 3 forårsløg (i tynde ringe)
 • 2 spsk limesaft
 • 1 nip sukker
 • salt
 • evt. cashewnødder til pynt

Fremgangsmåde

 • Varm olien op i en gryde og svits revet ingefær og hakket løg heri. Tilsæt kylling og brun kødet godt, inden fish sauce og rød karry tilsættes. Der kan tilsættes mere karrypasta til sidst, hvis suppen ønskes stærkere. 
  Hæld bouillon og kokosmælk i gryden og bring blandingen i kog. Kom nudler og gulerødder i gryden og lad suppen koge i et par minutter. Rør godt rundt, så nudlerne adskilles og tilsæt herefter peberfrugt, sugarsnaps og forårsløg og kog i yderligere et par minutter - grønsagerne skal gerne have lidt bid ved servering. 
  Smag til med limesaft, sukker og salt og server den rygende varme suppe med ristede, saltede cashewnødder på toppen og evt. en limebåd, så man selv kan presse lidt mere saft udover suppen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)