Thaisuppe med kylling og nudler.

6 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Suppe
Gå direkte til opskriften

Selvom vi desværre endnu ikke sådan for alvor har fået sne, så bider frosten i kinderne, græsplænen er hvid og fyldt med glitrende iskrystaller og søen er frosset til. Det er med andre ord vinter og suppevejr.

Vi spiser mange forskellige slags supper i løbet af efteråret og vinteren – både grønsagssupper og supper med kød – og vi har mange favoritter. En af dem, som vi begge er meget begejstrede for lige for tiden, er denne her skønne og let spicy thaisuppe med kylling, nudler og masser af grønsager. Heldigvis er den meget nem at lave, så når først gulerødder, peberfrugt og sugar snaps er snittet, går resten af madlavningen som en leg og imens breder der sig de skønneste dufte af ingefær og karry, kokos og lime i hele køkkenet.

Suppen er ikke stærk – eller det er i hvert fald op til den enkelte, for styrken afhænger helt at den mængde karrypasta, som tilsættes. Derfor kan børn og sarte sjæle også være med og hører man til dem, som ikke mener, at man bliver ordentligt mæt af suppe, så kan jeg berolige med, at kombinationen af de mange grønsager, kylling og nudler virker ganske mættende – i hvert fald serverer jeg aldrig brød til denne her suppe og vi bliver alligevel stopmætte.

Suppen indeholder lidt forskellige ingredienser, som kan være lidt mere specielle – rød karrypasta kan fås i de fleste supermarkeder i små glas. Smagen minder ikke om den gule karry, som vi kender det fra boller i karry, men pastaen har en lang holdbarhed og kan fint bruges til mange andre ting, fx kylling i rød karrysauce. Kokosmælk fås også i alle supermarkeder og den giver en lækker, cremet konsistens til suppen, men ikke nogen udpræget smag af kokos, så man behøver altså ikke frygte, at suppen kommer til at smage af piña colada. Når dåsen åbnes, ligger først et tykt lag på toppen og i bunden er konsistensen mere vandet – man vender bare det hele i suppen. Fish sauce kan ligeledes købes på flasker i de fleste supermarkeder og den bidrager med salt, ligesom soya. Saucen har en rimelig lang holdbarhed – også ligesom soya – men kan udelades og erstattes af lidt salt, hvis ikke man har lyst til at købe en hel flaske.

Noget af det bedste ved en thaisuppe er, at den er så smuk at se på – de mange farver gør virkelig noget for appetitten, så jeg holder gerne en smule af grønsagerne tilbage, som jeg blancherer og bruger til at pynte på toppen af suppen. Desuden drysser jeg med ristede og saltede cashewnødder og så plejer jeg at skære resten af limefrugten i både og lægge en båd i hver skål, når jeg har presset 2 spsk limesaft ned i suppen – så kan man selv presse ekstra limesaft på. Man kan desuden pynte suppen med friskhakkede koriander eller persille, hvis man ikke bryder sig om koriander, eller man kan hakke den øverste, grønne del af forårsløgene og drysse den på suppen.

5 fra 6 stemmer

Spicy thaisuppe med kylling

Samlet tid40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 2 tsk friskrevet ingefær (kan udelades)
  • 1 løg (hakket)
  • 2 stk kyllingebryst i tern (ca 300-450 gr)
  • 2 spsk fish sauce (kan udelades)
  • 2 tsk rød karrypasta
  • 8 dl grøntsags- eller hønsebouillon (evt. bouillonterninger + vand)
  • 1 ds kokosmælk (ca 400 ml)
  • 125 gr tørrede nudler
  • 2 gulerødder (skåret i tynde stave)
  • 1 peberfrugt (skåret i strimler)
  • 150 gr sukkerærter (skåret i strimler)
  • 3 forårsløg (skåret i tynde ringe)
  • 2 spsk limesaft
  • 1 nip sukker
  • salt eller soja
  • evt. cashewnødder til pynt

Fremgangsmåde

  • Varm olien op i en gryde og sauter revet ingefær og hakket løg heri.
  • Tilsæt kylling og brun kødet godt.
  • Tilsæt herefter fish sauce og rød karry. Der kan tilsættes mere karrypasta til sidst, hvis suppen ønskes stærkere. 
  • Hæld bouillon og kokosmælk i gryden og bring blandingen i kog.
  • Kom nudler og gulerødder i gryden og lad suppen koge i et par minutter. Rør godt rundt, så nudlerne adskilles.
  • Tilsæt peberfrugt, sugarsnaps og forårsløg og kog i yderligere et par minutter. Grøntsagerne skal gerne have lidt bid ved servering. 
  • Smag til med limesaft, sukker og salt (eller soja).
  • Server den rygende varme suppe med ristede cashewnødder på toppen og evt. limebåde.
  • Bliver der rester, så kan suppen sagtens gemmes på køl i 2-3 dage. Suppen er desuden fryseegnet - grøntsagerne mister dog sprødheden efter frysning.
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hanne
6 år siden

Det her smager godt! Jeg brugte porre i stedet for forårsløg, baserede på kyllingefond og kødet fra ½ kylling, og der var til 2 børn, 2 voksne og 2xfrokost. Sådan lidt på slump.
Virkelig fin smag, forskellig fra hvad jeg plejer at lave.

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Hanne

Hanne – Århhh det lyder som et lækkert alternativ. Herhjemme er vi også glade for den slags supper, fordi de er ret langt fra det vi plejer at spiser, sådan rent smagsmæssigt 😀

Hanne
1 år siden
Svar  Hanne

Vi har lige
spist denne lækre Spizy Thaisuppe. Foruden rød karrypasta havde vi lidt grøn i fryseren, hjembragt fra Thailand. Wauw det gjorde ikke suppen ringere, men en anelse stærkere. Tak for opskrift.

June
6 år siden

Er lige kommet hjem efter 4 uger i Thailand, og tror da denne skal prøves i weekenden.
Ser så lækker ud 🙂

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  June

June – Århhh, hvor lækkert og nu du jo i skarp træning i forhold til thaimad 😉

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)