Havregrynskager med choko-orange smag…

0 kommentarer
Småkager og Cookies
Gå direkte til opskriften

Vi har en fin kagedåse stående i køkkenet herhjemme – sådan en gammeldags dåse, som jeg har fået af Mortens mor, og med jævne mellemrum bliver der fyldt en portion hjemmebagte småkager i dåsen. Det er altså lidt hyggeligt, når man sådan lige kan fiske et par småkager op til en kop te og Morten kan også godt finde på at snuppe et par stykker, inden han skal ud og løbe en tur eller sådan noget.

På det seneste har der været hjemmelavede digestive kiks eller hjemmelavede bastogne i dåsen – en lækker og krydret favorit, som vi aldrig bliver trætte af og inden bastognerne, var det små, sprøde hjemmebagte kanelknækbrød, som boede i dåsen. Men nu er der flyttet en ny variant ind og det er de her lækre havregrynskager med choko-orange smag.

Kagerne bagte jeg forleden dag, da det alligevel regnede og var rigtig gråt udenfor. I første omgang havde jeg egentlig bare tænkt mig at lave en helt almindelig portion havregrynskager, men da jeg havde en pakke orange-grene liggende i skuffen, besluttede jeg mig for at tilsætte de finthakkede “grene” til dejen og dermed tilføje lidt choko-orange smag og resultatet blev virkelig godt. Chokoladen passer perfekt til havregrynskagerne og så er der ligesom et strejf af orange-smag til sidst, men hvis man ønsker mere, kan man sagtens tilsætte fintrevet skal af ½ usprøjtet appelsin til dejen. Selvfølgelig kan man også bare bruge finthakket mørk chokolade, hvis man ikke ønsker orange-smag og mon ikke man kan bruge en kombination af mørk chokolade og appelsinskal, hvis man ikke ligger inde med en æske orange-grene? Det vil jeg næsten tro.

Kagerne er super nemme at lave. Dejen skal bare lige røres sammen og så skal der trilles 50 kugler, så det er en oplagt “hverdags-småkage” – især hvis man har små hjælpere med i køkkenet. Husk at kagerne flyder en del ud under bagningen, så vær lige opmærksom på lidt afstand på bagepladen, men ellers er der ikke noget, som man skal tage højde for og resultatet er virkelig lækkert. En knasende sprød småkage, som med garanti vil vække begejstring hos de fleste – såvel store som små – og jeg er temmelig sikker på, at kagerne ikke får lov til at bo i dåsen i køkkenet i særlig lang tid herhjemme hos os.

Havregrynskager med choko-orange smag.

ca. 50 stk.

100 gr smør

60 gr sukker

60 gr brun farin – kan erstattes af almindeligt sukker

1 æg

1/2 tsk natron

90 gr havregryn

60 gr mel

1 pk. (75 gr) orangegrene fra Toms – kan erstattes af mørk chokolade

Pisk smørret sammen med sukker og æg. Vend natron, havregryn og mel i dejen. Hak orangegrenene helt fint med en kniv eller i en minihakker. Bland den finthakkede chokolade i dejen og vend det hele godt sammen. Tril dejen til små kugler på størrelse med en stor hasselnød og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir med god afstand – de flyder en del ud under bagningen. Bag kagerne ved 200 grader (ikke varmluft) i 8-10 minutter til de er gyldne og gennembagte. Kagerne hæver let op under bagningen og er færdige, når de er “faldet sammen” igen. Lad kagerne køle let på bagepladen, inden de flyttes over på risten og afkøles helt. Opbevar i en lufttæt beholder.

Note. Kagerne smager mest af havregrynskager med chokolade og et ganske let strejf af appelsin. Ønsker man yderligere orangesmag, så tilsæt fintrevet skal af ½ usprøjtet appelsin til dejen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)