Hjemmelavet lasagnette med bechamelsauce.

9 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Hverdagsmad, Oksekød, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta
Gå direkte til opskriften

Lasagnette er stort set det samme som en klassisk lasagne med oksekød – i hvert fald smagsmæssigt. Der er nemlig tale om en blanding af kødsauce, pasta, bechamelsauce og ost, som fordeles i et ildfast fad og bages lækker, gylden og boblende i ovnen. Alligevel er lasagnette lidt nemmere at lave end lasagnen, idet der bruges små pastastykker, som blot vendes i kødsaucen, inden hele herligheden dækkes af bechamelsauce og ost. Man springer derfor let og elegant hen over arbejdsgangen med at lægge kødsauce, bechamel og lasagneplader lagvist i fadet.

Udgangspunktet for en god lasagnette er selvfølgelig en rigtig god kødsauce og jeg har givet et bud på en “grundkødsauce” herunder. Men mine kødsaucer bliver sjældent ens, for jeg tilsætter gerne de grønsager, som jeg nu har hjemme. Og har man sin egen favorit kødsauce – og det har hver enkelt familie jo ofte – så bruger man selvfølgelig bare den opskrift.

Alligevel vil jeg lige slå et slag for et lille trick, som jeg ofte bruger, når jeg laver kødsauce. Jeg tilsætter nemlig 1-2 spsk hvedemel til gryden, når kødet er brunet godt af, inden jeg tilsætter væde i form af hakkede tomater mm. Hvedemelet jævner saucen ganske let og det simple trick gør altså, at saucen bliver lækker og let cremet i stedet for en vandet og rødlig saft, som løber ud på hele tallerkenen. Tricket er især godt, når man laver kødsauce til lasagne og lasagnette, hvor saucen ofte indeholder en del væde, som de “rå” pastaplader skal suge til sig under tilberedningen.

Man kan hælde bechamelsauce på toppen af den færdige lasagnette, eller man kan lade være. Det er en smagssag og hvis man har travlt, kan man også bare fordele en brik færdiglavet mornaysauce, men det er nu ikke fordi, at det tager mange minutter at røre en hjemmelavet bechamelsauce sammen. Lasagnetten kan sagtens laves af en rest kødsauce – på den måde kan man variere resterne lidt, hvis menuen dagen før har stået på spaghetti bolognaise. Bruger man en rest, kan det dog være en rigtig god ide at varme kødsaucen op, inden pastaen blandes i og fadet sættes i ovnen – det går noget hurtigere at tilberede en lasagnette lavet på varm kødsauce, end hvis der bruges køleskabskold kødsauce, som ovnen først skal bruge energi på at varme igennem.

4.43 fra 7 stemmer

Hjemmelavet lasagnette

Bagetid45 min
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 1 løg (hakket)
 • 2 fed hvidløg (hakkede)
 • 450 gr hakket oksekød
 • 2 spsk hvedemel
 • 2 ds hakkede tomater
 • 2 dl vand
 • 2 dl mælk (kan erstattes af vand)
 • 2 tsk tørret oregano eller basilikum
 • 2 tsk paprika
 • 1 nip sukker
 • salt og peber
 • 400 gr tørrede pastapenne eller skruer

Bechamelsauce

 • 2 spsk smør
 • 3 spsk hvedemel
 • 3 dl mælk
 • stødt muskat
 • salt og peber
 • 75 gr revet ost

Fremgangsmåde

 • Varm olien op i en gryde og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt hakket oksekød og brun kødet godt. Drys mel i gryden og rør rundt. Tilsæt hakkede tomater. Skyl dåserne rene med vand og tilsæt “tomatvand” og mælk. 
 • Tilsæt krydderier og lad kødsaucen simre under låg i ca. 15 minutter men gerne længere. Smag til med sukker, salt og peber. 
 • Fordel pastaen i et stort, ildfast fad, hæld kødsaucen over og rør lidt rundt, så pastaen fordeles i kødsaucen.

Bechamelsauce

 • Smelt smørret i en gryde. Når det bruser op røres mel ud i smørret.
 • Tilsæt mælk og pisk godt rundt. Bring gryden i kog under jævnlig omrøring og lad saucen koge igennem i et par minutter til den tykner og melsmagen forsvinder.
 • Smag til med stødt muskat, salt og peber. 
 • Fordel bechamelsaucen ovenpå kødsauce og pasta i fadet, drys med revet ost på toppen.
 • Bag lasagnetten i ovnen ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 35-45 minutter til toppen er gylden og pastaen mør.
 • Bliver toppen for mørk under bagningen, så kan man dække fadet til med lidt stanniol. Det er vigtigt, at lasagnetten bager så længe, at pastaen er mør.
Jeg tilbereder ikke lasagnetten ved varmluft. Varmluftsfunktionen er ofte lidt kraftigere end den almindelige ovnfunktion og det gør, at toppen hurtigere bliver mørk, imens pastaen endnu ikke er helt færdigtilberedt.
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Gurli Leer
6 år siden

Det var aftensmaden hos os i dag, og det smagte så godt. Det en stor portion, så noget kom i fryseren til nem mad en anden dag.
Jeg brugte dog en porre i stedet for bladselleri.
Så var der også lige et par bananer, der skulle bruges, og det blev til banan muffins med Holly bar, glæder os til at smage dem – de dufter skønt.

Maden i mit liv.
6 år siden

Gurli – Ja, det er en lidt stor portion, så der er rester til en anden gang, hvilket jeg synes er skønt 🙂 Har faktisk selv en halvdød banan liggende i skålen, måske jeg skulle følge dit eksempel og bage en portion muffins 😀

Lisbeth
5 år siden

Må jeg anbefale den italienske version; pasta al forno? Den laver den italienske husmor om søndagen.
Den er med hårdkogte æg, kogt skinke, kødsauce, pasta og ost og det hele “bager” færdigt i ovnen.
Sig til hvis du vil have opskriften eller andre italienske fif 🙂

Bine
4 år siden
Svar  Lisbeth

Er det rigtigt forstået at pastaskruer eller penne IKKE skal koges inden de kommer i fadet til kødblandingen!

Trine
2 år siden

5 stars
Nem, lækker ret

Mette Deleuran
2 år siden

Den her var fantastisk – vi havde faktisk lidt chilisuppe tilbage – det røg i kødsovsen – og gav bare ekstra smag. Første gang jeg laver bechamelsovs… DET ER IKKE SIDSTE GANG!!! Ja ja – varme retter på varme dage – men vi går benhårdt efter at bruge max 900kr om måneden på aftensmad – og vi holder det VANVITTIG meget… Vi har købt hus nu – nu vælger vi bare at spare så meget vi kan – fordi vi synes det er lækkert.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)