Lasagnette er stort set det samme som en klassisk lasagne med oksekød – i hvert fald smagsmæssigt. Der er nemlig tale om en blanding af kødsauce, pasta, bechamelsauce og ost, som fordeles i et ildfast fad og bages lækker, gylden og boblende i ovnen. Alligevel er lasagnette lidt nemmere at lave end lasagnen, idet der bruges små pastastykker, som blot vendes i kødsaucen, inden hele herligheden dækkes af bechamelsauce og ost. Man springer derfor let og elegant hen over arbejdsgangen med at lægge kødsauce, bechamel og lasagneplader lagvist i fadet.

Udgangspunktet for en god lasagnette er selvfølgelig en rigtig god kødsauce og jeg har givet et bud på en “grundkødsauce” herunder. Men mine kødsaucer bliver sjældent ens, for jeg tilsætter gerne de grønsager, som jeg nu har hjemme. Og har man sin egen favorit kødsauce – og det har hver enkelt familie jo ofte – så bruger man selvfølgelig bare den opskrift.

Alligevel vil jeg lige slå et slag for et lille trick, som jeg ofte bruger, når jeg laver kødsauce. Jeg tilsætter nemlig 1-2 spsk hvedemel til gryden, når kødet er brunet godt af, inden jeg tilsætter væde i form af hakkede tomater mm. Hvedemelet jævner saucen ganske let og det simple trick gør altså, at saucen bliver lækker og let cremet i stedet for en vandet og rødlig saft, som løber ud på hele tallerkenen. Tricket er især godt, når man laver kødsauce til lasagne og lasagnette, hvor saucen ofte indeholder en del væde, som de “rå” pastaplader skal suge til sig under tilberedningen.

Man kan hælde bechamelsauce på toppen af den færdige lasagnette, eller man kan lade være. Det er en smagssag og hvis man har travlt, kan man også bare fordele en brik færdiglavet mornaysauce, men det er nu ikke fordi, at det tager mange minutter at røre en hjemmelavet bechamelsauce sammen. Lasagnetten kan sagtens laves af en rest kødsauce – på den måde kan man variere resterne lidt, hvis menuen dagen før har stået på spaghetti bolognaise. Bruger man en rest, kan det dog være en rigtig god ide at varme kødsaucen op, inden pastaen blandes i og fadet sættes i ovnen – det går noget hurtigere at tilberede en lasagnette lavet på varm kødsauce, end hvis der bruges køleskabskold kødsauce, som ovnen først skal bruge energi på at varme igennem.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 2 stemmer

Hjemmelavet lasagnette

Bagetid45 min
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 1 løg (hakket)
 • 2 fed hvidløg (hakkede)
 • 450 gr hakket oksekød
 • 2 spsk hvedemel
 • 2 ds hakkede tomater
 • 2 dl vand
 • 2 dl mælk (kan erstattes af vand)
 • 2 tsk tørret oregano eller basilikum
 • 2 tsk paprika
 • 1 nip sukker
 • salt og peber
 • 400 gr tørrede pastapenne eller skruer

Bechamelsauce

 • 2 spsk smør
 • 3 spsk hvedemel
 • 3 dl mælk
 • stødt muskat
 • salt og peber
 • 75 gr revet ost

Fremgangsmåde

 • Varm olien op i en gryde og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt hakket oksekød og brun kødet godt. Drys mel i gryden og rør rundt. Tilsæt hakkede tomater. Skyl dåserne rene med vand og tilsæt “tomatvand” og mælk. 
 • Tilsæt krydderier og lad kødsaucen simre under låg i ca. 15 minutter men gerne længere. Smag til med sukker, salt og peber. 
 • Fordel pastaen i et stort, ildfast fad, hæld kødsaucen over og rør lidt rundt, så pastaen fordeles i kødsaucen.

Bechamelsauce

 • Smelt smørret i en gryde. Når det bruser op røres mel ud i smørret.
 • Tilsæt mælk og pisk godt rundt. Bring gryden i kog under jævnlig omrøring og lad saucen koge igennem i et par minutter til den tykner og melsmagen forsvinder.
 • Smag til med stødt muskat, salt og peber. 
 • Fordel bechamelsaucen ovenpå kødsauce og pasta i fadet, drys med revet ost på toppen.
 • Bag lasagnetten i ovnen ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 35-45 minutter til toppen er gylden og pastaen mør.
 • Bliver toppen for mørk under bagningen, så kan man dække fadet til med lidt stanniol. Det er vigtigt, at lasagnetten bager så længe, at pastaen er mør.

Noter

Jeg tilbereder ikke lasagnetten ved varmluft. Varmluftsfunktionen er ofte lidt kraftigere end den almindelige ovnfunktion og det gør, at toppen hurtigere bliver mørk, imens pastaen endnu ikke er helt færdigtilberedt.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)