Luftig mælkechokolade mousse…

11 kommentarer
Desserter, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

I dag er det Valentins dag – til dem som går op i det, hvilket jeg lige så godt kan indrømme, at vi gør herhjemme. Jeg synes, det er noget så hyggeligt med små traditioner og mærkedage og går absolut ind for, at man både kan overraske og glæde hinanden i tide og utide, så Valentins dag har bestemt fået en plads i vores hjem – det kan selvfølgelig også være, at alle vores ture til USA med tiden har smittet lidt af.

Vi har bestemt os for at tage ud og spise på en hyggelig restaurant i aften, men er så også begge enige om, at vi hellere vil hjem og have dessert, måske en god kop cafe latte og ellers bare hygge os og nyde aftenen. Derfor har jeg netop lagt sidste hånd på desserten og valget er faldet på en rigtig lækker og luftig mælkechokolade mousse lavet på god mælkechokolade.

Fordelen ved chokolademousse er, at den kan laves færdig i god tid – faktisk dagen før – og så bare stå klar i køleskabet til servering, hvilket også gør chokolademousse oplagt som gæstedessert. At chokolademousse så også hører til blandt de nemmeste desserter, som findes, er jo bare endnu et plus og faktisk kræver en god chokolademousse kun 4 ingredienser, nemlig chokolade, æg, lidt sukker og piskefløde.

Jeg har brugt mælkechokolade i denne her omgang, for jeg bryder mig ikke så meget om en alt for kraftig chokoladesmag, men er man chokoladeelsker, kan man sagtens bruge en god, mørk chokolade med en høj kakaoprocent. Dog skal man lige overveje, om der er børn, som skal spise med, for chokolademousse lavet på mørk chokolade, kan godt blive kraftig kost.

I øvrigt kan jeg anbefale, at man leger med smagskombinationerne, når man laver chokolademousse og evt. bruger en chokolade med orangesmag, mint eller måske chili. Man kan selvfølgelig også bare tilsætte lidt revet appelsinskal til den rene chokolade. Derudover kan man tilføre kaffesmag ved at røre lidt instant kaffe i chokoladen og endelig kan man tilsætte lidt baileys, rom eller anden form for alkohol til den smeltede chokolade.

Man kan også lave chokolademousse på hvid chokolade og evt. lægge den hvide mousse lagvis med en mørk chokolademousse – det ser virkelig fint ud (i hvert fald hvis der bruges gennemsigtige portionsglas) og er oplagt til gæster, men husk at lade hver enkelt mousse stivne på køl, inden der hældes en ny ovenpå – ellers kan elegancen nemt gå af projektet.

Mine mousser havde ikke helt sat sig, da jeg begyndte at pynte med de meget store hindbær, som nok var lidt for tunge – bærrene sank nærmest ned i en dyne at let og luftig mælkechokolade-mousse, men på en måde synes jeg også, at det giver sådan et næsten overdådigt udseende – og plads til endnu flere bær – så det lader jeg bare være, som det er.

Er man alligevel ude i forskellige mousser i flere farver, kan jeg forresten foreslå, at man stiller portionsglassene på skrå, fx i en æggebakke, når den første mousse hældes i glasset – lad moussen stivne og efterfølgende stilles glassene lige, når mousse nummer 2 hældes på, hvilket giver et fint, asymmetrisk mønster.

5 fra 3 stemmer

Mælkechokolade mousse

Hviletid3 t
Samlet tid3 t 20 min
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 100 gr god mælkechokolade
  • 2 æggeblommer (evt past.)
  • 20 gr sukker
  • 2 æggehvider (evt past)
  • dl piskefløde
  • evt friske bær til servering

Fremgangsmåde

  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn og stil den til side.
  • Hæld æggeblommer og sukker i en skål og pisk til en luftig æggesnaps. 
  • I en anden skål piskes æggehviderne helt stive. 
  • Bland den smeltede chokolade i æggesnapsen. Bland herefter de stiftpiskede æggehvider i chokolademassen og vend rundt til en blank og homogen masse.
  • Pisk fløden til let skum – den må ikke være for tynd, men heller ikke alt for hårdt pisket – så kan man risikere, at den færdige mousse bliver meget tung.
  • Vend forsigtigt flødeskum rundt i chokoladeblandingen og fordel moussen i 3-4 portionsglas. 
  • Lad moussen sætte sig på køl i ca 3 timer og server med bær, revet chokolade, guldstøv, flødeskum, hakkede nødder/pistacier eller lignende.
Chokolademousse kan ikke fryses, men kan sagtens forberedes i god tid, fx dagen inden den skal serveres.

 

11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Solveig Sylvestersen
4 år siden

Skal der bruges samme mængde chokolade, hvis man bruger mørk eller hvid chokolade i stedet for mælkechokolade?

Solveig Sylvestersen
4 år siden

Ja det er klart.. Det var derfor jeg tænkte det kunne være man skulle bruge lidt mindre hvis det var mørk chokolade, da det er lidt kraftigere i smagen.. Men det er selvfølgelig en smagssag.. 😁

Majbritt Molander Pedersen
3 år siden

Er det bare mig, der ikke kan finde printer-ikonet?

Torben Ehrenreich
3 år siden

Hej kan man lave moussen flere dage i forvejen

Tanja
2 år siden

Hvilken slags mælkechokolade brugte du?
For har en Marabou liggende, som jeg overvejede at bruge til opskriften.

Anita
2 år siden

Hej
Jeg har lavet cremen efter opskriften og puttede for en sikkerheds skyld lidt husblas i men synes efter 8 timer stadig at cremen er meget blød. Den er cremet og smager godt men har ikke sat sig. Det var meningen jeg skulle bruge den i en kage men det kan jeg ikke. Hvad har jeg mon gjort forkert?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)