I dag er det Valentins dag – til dem som går op i det, hvilket jeg lige så godt kan indrømme, at vi gør herhjemme. Jeg synes, det er noget så hyggeligt med små traditioner og mærkedage og går absolut ind for, at man både kan overraske og glæde hinanden i tide og utide, så Valentins dag har bestemt fået en plads i vores hjem – det kan selvfølgelig også være, at alle vores ture til USA med tiden har smittet lidt af.

Vi har bestemt os for at tage ud og spise på en hyggelig restaurant i aften, men er så også begge enige om, at vi hellere vil hjem og have dessert, måske en god kop cafe latte og ellers bare hygge os og nyde aftenen. Derfor har jeg netop lagt sidste hånd på desserten og valget er faldet på en rigtig lækker og luftig mælkechokolade mousse lavet på god mælkechokolade.

Fordelen ved chokolademousse er, at den kan laves færdig i god tid – faktisk dagen før – og så bare stå klar i køleskabet til servering, hvilket også gør chokolademousse oplagt som gæstedessert. At chokolademousse så også hører til blandt de nemmeste desserter, som findes, er jo bare endnu et plus og faktisk kræver en god chokolademousse kun 4 ingredienser, nemlig chokolade, æg, lidt sukker og piskefløde.

Jeg har brugt mælkechokolade i denne her omgang, for jeg bryder mig ikke så meget om en alt for kraftig chokoladesmag, men er man chokoladeelsker, kan man sagtens bruge en god, mørk chokolade med en høj kakaoprocent. Dog skal man lige overveje, om der er børn, som skal spise med, for chokolademousse lavet på mørk chokolade, kan godt blive kraftig kost.

I øvrigt kan jeg anbefale, at man leger med smagskombinationerne, når man laver chokolademousse og evt. bruger en chokolade med orangesmag, mint eller måske chili. Man kan selvfølgelig også bare tilsætte lidt revet appelsinskal til den rene chokolade. Derudover kan man tilføre kaffesmag ved at røre lidt instant kaffe i chokoladen og endelig kan man tilsætte lidt baileys, rom eller anden form for alkohol til den smeltede chokolade.

Man kan også lave chokolademousse på hvid chokolade og evt. lægge den hvide mousse lagvis med en mørk chokolademousse – det ser virkelig fint ud (i hvert fald hvis der bruges gennemsigtige portionsglas) og er oplagt til gæster, men husk at lade hver enkelt mousse stivne på køl, inden der hældes en ny ovenpå – ellers kan elegancen nemt gå af projektet.

Mine mousser havde ikke helt sat sig, da jeg begyndte at pynte med de meget store hindbær, som nok var lidt for tunge – bærrene sank nærmest ned i en dyne at let og luftig mælkechokolade-mousse, men på en måde synes jeg også, at det giver sådan et næsten overdådigt udseende – og plads til endnu flere bær – så det lader jeg bare være, som det er.

Er man alligevel ude i forskellige mousser i flere farver, kan jeg forresten foreslå, at man stiller portionsglassene på skrå, fx i en æggebakke, når den første mousse hældes i glasset – lad moussen stivne og efterfølgende stilles glassene lige, når mousse nummer 2 hældes på, hvilket giver et fint, asymmetrisk mønster.

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Mælkechokolade mousse

Hviletid3 t
Samlet tid3 t 20 min
Antal: 4 portioner

Ingredienser

 • 100 gr god mælkechokolade
 • 2 æggeblommer (evt past.)
 • 20 gr sukker
 • 2 æggehvider (evt past)
 • dl piskefløde
 • evt friske bær til servering

Fremgangsmåde

 • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn og stil den til side.
 • Hæld æggeblommer og sukker i en skål og pisk til en luftig æggesnaps. 
 • I en anden skål piskes æggehviderne helt stive. 
 • Bland den smeltede chokolade i æggesnapsen. Bland herefter de stiftpiskede æggehvider i chokolademassen og vend rundt til en blank og homogen masse.
 • Pisk fløden til let skum – den må ikke være for tynd, men heller ikke alt for hårdt pisket – så kan man risikere, at den færdige mousse bliver meget tung.
 • Vend forsigtigt flødeskum rundt i chokoladeblandingen og fordel moussen i 3-4 portionsglas. 
 • Lad moussen sætte sig på køl i ca 3 timer og server med bær, revet chokolade, guldstøv, flødeskum, hakkede nødder/pistacier eller lignende.

Noter

Chokolademousse kan ikke fryses, men kan sagtens forberedes i god tid, fx dagen inden den skal serveres.

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)