Madplan uge 6…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Uge 5 kom og gik igen. Nu skriver vi februar og forude venter uge 6, som for vores vedkommende bliver en lidt anderledes uge. Morten er nemlig i England fra mandag til torsdag, så der står selvforkælelse, blogtid og singlemad på menuen, lige indtil han kommer tilbage sent torsdag aften. Måske en oplagt mulighed for at få nogle af mine personlige livretter på spisekortet – det er blandt andet længe siden, at jeg har sat en ordentlig portion pil-selv rejer med lyserød cocktailsauce til livs, så selvom det måske mest er en sommerspise, så kunne jeg sagtens finde på at hygge mig med sådan en omgang i ugens løb.

Madplan uge 6.

Mandag – Denne her kylling i fad med tomat, pasta og ost er en vinderret herhjemme og selvfølgelig skal jeg hygge mig med sådan en omgang, når nu jeg skal være alene hjemme. Måske kun en halv portion, for ellers når jeg vist aldrig igennem den, men skulle der blive rester, så gør det bestemt ikke mig noget.

Tirsdag – Det er alt for lang tid siden, at jeg har fået en lækker madroulade med skinke og salatfyld og heldigvis smager den lige så godt dagen efter, så selvom jeg ikke kan spise det hele til aftensmad, så kan jeg sagtens spise resterne til frokost i dagene efter.

Onsdag – Ugens kødløse indslag bliver denne her lækre dhal med linser, kartofler og blomkål, som serveres med de lækreste, hjemmebagte naanbrød og en dejlig, kølende raita. Bliver der dhal til overs, kan jeg for øvrigt anbefale at komme den i wraps, som efterfølgende drysses med ost, gratineres i ovnen og serveres med creme fraiche og salat ved siden af. Man kan også spæde sin dhal med vand og evt. give den en tur med stavblenderen, så har man en lækker linsesuppe.

Torsdag – Menuen står på spinatpandekager med skinke og ost. En superlækker ret, som er perfekt sammen med en ordentlig portion blandet salat og lidt dressing ved siden af. Jeg køber en stor pose frossen spinat – så er der også til lasagne søndag. Derudover tror jeg, at jeg bager en portion af de her müsliboller. Jeg skal hente Morten i lufthavnen kl. 23.30 og hvis vi er lidt småsultne, når vi kommer hjem, kan vi lige få en bolle og en kop te og snakke lidt, inden vi går i seng.

Fredag – Fredag skal der hygges igennem og menuen står på vaske ægte hyggemad, nemlig tarte flambée eller flammkuchen med løg og skinke, som nogle af Jer måske kender fra diverse ferier i Tyskland og Frankrig. Minder lidt om pizza og så alligevel helt anderledes og helt eminent til et godt glas vin.

Lørdag – Vi skal have kylling i fløde- og hvidvinssauce. En fantastisk lækker ret, som serveres med kogte ris og lidt grønt, fx salat, dampede ærter, bønner eller lignende. Jeg overvejer dog at servere bønnefritter eller sprøde broccoli fritter ved siden af, for lige at få lidt knas.

Søndag – Menuen står på en lækker spinatlasagne med bechamelsauce, som er en af vores utallige lasagnefavoritter. Muligvis ryger der også lidt rå laks i tern i lasagnen – jeg må lige se, om jeg kan finde et pænt stykke laks og ellers bliver det bare en vegetar lasagne.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)