”CxenseIndlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med Tulip Food Company.

Jeg er vild med salater og altid på jagt efter nye, lækre og spændende varianter – gerne af den slags, som kan fungere som tilbehør, men som også kan udgøre et frokostmåltid eller let aftensmad i sig selv, hvis man supplerer med lidt groft brød eller lignende. En salat er dog ikke bare en salat! En salat bestående af strimlet iceberg og en dåse majs er ikke spor interessant, men når en salat komponeres på den helt rigtige måde – så den både mætter og smager godt, så er det virkelig noget af det bedste, jeg kan få.

Efter min mening skal der være plads til både det sunde og det sjove i form af frugt, nødder, ost, kød eller fisk i en salat, men hvis bare der er balance imellem disse, så kan selv den mest simple salat være helt fantastisk. Nedenstående opskrift indeholder kun 5 ingredienser, men kombinationen af saltet og sprødstegt bacon, søde vindruer, den skarpe blåskimmelost, som kan udskiftes med feta, hvis man foretrækker det og endelig de let, bitre valnødder på toppen er virkelig lækker og det er helt klart en af mine favoritsalater for tiden.

Opskriften har jeg lavet i samarbejde med Tulip Food Company, som netop har lanceret en lækker, skiveskåret bacon uden tilsætningsstoffer. Det er ikke fordi, at jeg er fanatisk med, hvad jeg putter i munden – der skal være plads til det hele, men jeg forsøger så vidt muligt at vælge fødevarer uden alt for meget kemi, ligesom vi køber en hel del økologiske varer og her passer Tulips bacon fri for tilsat nitrit perfekt ind. De lækre baconskiver har en svagt rosa og naturlig farve – de er saltede, tørrede og til sidst røget over bøgeflis og tjekker man varedeklarationen, indeholder pakken kun 2 ingredienser, nemlig svinebryst og salt. Det er da til at forholde sig til – især fordi der ikke på nogen måde er gået på kompromis med smagen.

Den lækre spinatsalat fungerer perfekt med en form for cremet dressing – evt. en blue cheese dressing, hvis man ønsker endnu mere smæk på blåskimmelsmagen, men en hjemmelavet creme fraiche dressing med friskhakkede krydderurter er heller ikke af vejen. Hvis man ønsker noget lidt lettere, så kan jeg anbefale at piske en olie-eddike dressing sammen af olivenolie, hvidvins- eller balsamicoeddike, salt, peber og evt. et nip sukker. Salaten kan serveres som tilbehør til stegt kylling, fisk eller måske en tærte til aftensmaden, den kan serveres til frokost og endelig tænker jeg, at den vil den være perfekt som en del af en buffet.

Spinatsalat med bacon, druer, ost og nødder

4 pers. (som tilbehør).

1 pk. (100 gr) skiveskåret bacon uden tilsætningsstoffer fra Tulip

4 håndfulde friske babyspinatblade

50-75 gr blåskimmelost – en god, cremet feta kan også bruges

100 gr blå vindruer, halverede

2-3 spsk grofthakkede valnødder

Læg baconskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og steg dem brune og sprøde i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter. Lad baconstykkerne afdryppe på et stykke køkkenrulle og bræk dem herefter i grove stykker. Skyl spinatbladene, slyng dem fri for vand og anret dem på en stor tallerken eller i en skål. Smuldr osten henover spinaten og fordel de halve vindruer. Drys med bacon og valnødder på toppen og server salaten som tilbehør eller som hovedret med en lækker olie-eddike dressing eller en creme fraiche dressing og brød ved siden af.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)