Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Tunsalat.

2 kommentarer
Fisk og skaldyr, Frokostretter, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter
Gå direkte til opskriften

Man går sjældent galt i byen med en rigtig lækker, hjemmelavet tunsalat. Den er helt simpel og dejlig hurtig at lave, men alligevel “noget særligt”, når den sættes på bordet. Og så er den altså bare et hit til weekendfrokosten, hvor det gerne må være lidt ekstra lækkert og noget ud over de sædvanlige “flade” rugbrødsmadder. Sådan er det i hvert fald herhjemme, hvor jeg elsker at gøre lidt særligt ud af frokosten i weekenden. 

Se også – Rejesalat I Hønsesalat I Tunmousse I Vandbakkelse med tun

Hjemmelavet tunsalat opskrift. 

Det tager kun omkring 10 minutter at røre en portion hjemmelavet tunsalat sammen. Modsat mange af de andre, gængse pålægssalater som fx hønsesalat og skinkesalat, så skal tunen jo ikke tilberedes, inden den kan blandes i salaten. Det er blot at åbne en dåse, dræne den for væde og findele den med en gaffel. 

Jeg serverer som regel hjemmelavet tunsalat på godt rugbrød. Gerne med hårdkogte æg, avocado i skiver og tomat og agurk. Måske også lidt rejer, hvis det skal være ekstra godt. Men selvfølgelig kan man også bruge tunsalaten til en lækker tunsandwich eller som fyld i bagels, wraps eller pitabrød. Man kan også anrette tunsalaten ovenpå en lækker salat. Et skønt alternativ til salater med fyld af kylling, bacon, laks eller rejer. 

Tip! Se også mine bedste tips til tunsalat under opskriften. 

4,72 fra 14 stemmer

Tunsalat

Samlet tid15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 2 ds tun i vand eller olie
 • 0,5 dl creme fraiche
 • 2 spsk mayonnaise
 • 1 rødløg (finthakket)
 • 1 bdt purløg (finthakket)
 • 100 gr majs
 • 2 spsk citronsaft
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Hæld væde fra tunen, kom den i en skål og findel den med en gaffel
 • Tilsæt creme fraiche, mayonnaise, hakket rødløg, purløg og majs og rør rundt, så det hele blandes godt.
 • Smag til med citronsaft, salt og peber.
 • Spis tunsalaten på brød, i sandwiches, croissanter og pitabrød eller anret den ovenpå en lækker salat.
 • Tunsalat kan holde sig 2-3 dage på køl. Den er ikke fryseegnet.

 

Se også – 

 

Rejesalat

 

Hønsesalat

Tips til opskriften.

 • Der kan både bruges tun i vand og tun i olie til hjemmelavet tunsalat. Selv foretrækker jeg tun i vand, men kan man bedre lidt tun i olie, så bruger man selvfølgelig det.
 • Tunsalat er superlækkert på brød og som fyld i sandwiches, bagels, croissanter og pitabrød. Prøv også at anrette tunsalaten ovenpå en lækker salat eller i “hullet” i en avocado som et alternativ til den klassiske avocado med rejer.
 • Ovenstående opskrift skal kun ses som en vejledning, og vil man gerne have ærter, peberfrugt, forårsløg og lignende i sin tunsalat, så tilsætter man selvfølgelig bare det. Jeg kan faktisk også godt lide noget “syrligt og knasende” i min tunsalat. Så indimellem finhakker jeg også et par syltede drueagurker eller cornichoner, som kommer i salaten.
 • Tunsalat er et hit i madpakken, men pga væden kan brødet godt blive lidt “vådt” efter nogle timer i madkassen. Derfor pakker jeg som regel brødet for sig selv, og kommer tunsalaten i en lille bøtte med låg. En gaffel ved siden af, og så er det nemt lige at “samle” maden i frokostpausen.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Lone
2 år siden

5 stars
Virkelig lækkert. Jeg havde købt grov bagels og kom lidt salat i. Min familie var vilde med denne aftensmad, som er hurtig at lave i en travl hverdag.