Når jeg engang imellem er helt på bar bund i forhold til tilbehør til aftensmaden herhjemme – eller når lysten ganske enkelt melder sig – så laver jeg en portion franske ærter. De franske ærter består i al sin enkelthed af bacon i tern, syltede perleløg og ærter og jeg kan garantere, at selvom det måske lyder simpelt, så er det vanvittigt lækker og perfekt tilbehør til det meste, fx store bøffer, en lækker oksesteg, stegt kylling, svinemørbrad, koteletter eller dampet fisk for nu blot at nævne et par eksempler.

De salte og sprøde bacontern, de søde ærter og sød-syrlige og let skarpe perleløg er ganske enkelt et match made in heaven. Der er desuden tale om rigtigt “mande-tilbehør”, for imens jeg har oplevet en hel del herrer, som takkede nej til et par skefulde grønne, dampede ærter på tallerkenen, så har jeg aldrig mødt nogen, som takkede nej til ærter i selskab med bacon og syltede løg – jeg siger det bare! Udover lækkert tilbehør er der derfor også mulighed for at få billige points på kæreste-kontoen og for en bacon-elsker som mig er de franske jo ganske enkelt en gudespise.

Ærterne tager under 10 minutter at tilberede, hvilket gør dem oplagte som tilbehør til en gæstemiddag, hvor der typisk er en masse andre ting, som man gerne vil bruge tiden på. Vil man alligevel gerne forberede så meget som muligt, så kan man sagtens brune baconstykkerne i gryden i forvejen og stille den til side. Så er det blot at varme baconstykkerne op på ny og tilføje perleløg og ærter til gryden lige inden servering.

Perleløg kan for øvrigt erstattes af løg i fine tern, som svitses gyldne sammen med baconstykkerne, men jeg synes, at de syltede perleløg giver et utroligt, lækkert pift og et sød-syrligt modspil til bacon og ærter og så kan man jo købe perleløg på glas i alle supermarkeder til ganske få kroner, så det vil jeg til enhver tid anbefale.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 1 stemme

Franske ærter

Samlet tid10 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk bacon i tern
  • 1 glas syltede perleløg (afdryppede)
  • 300 gr ærter
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Steg bacontern brune og sprøde i en gryde. 
  • Tilsæt perleløg og sauter et par minutter.
  • Vend ærter i gryden og varm det hele godt igennem. 
  • Smag til med salt og peber og server. 

Noter

I stedet for syltede perleløg på glas, kan man bruge de frosne perleløg. Løgene skal blot optøes og steges i gryden som anvist i opskriften. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)