Hindbærsnitter med glasur.

17 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Jeg har været vild med hindbærsnitter så langt tilbage, som jeg kan huske. Og jeg kan stadig finde på at købe et par stykker, hvis vi kommer fordi en god bager. Hjemmelavede hindbærsnitter smager dog endnu bedre end dem fra bageren, og så er de faktisk også ret simple at lave.

Se også – Hindbærsnitter med kokos I Hindbærkranse I Romkugler I Træstammer

Nem opskrift på hindbærsnitter.

I bund og grund skal der ikke bruges andet end mørdej, hindbærmarmelade og glasur, for at lave hjemmelavede hindbærsnitter. Og man behøver jo ikke nødvendigvis lave sin hindbærmarmelade selv. En god marmelade fra supermarkedet kan også sagtens gøre det.

Men med hindbærmarmelade og mørdej på plads, så er der virkelig ikke langt fra tanke til handling, når trangen til en hjemmelavet hindbærsnitte melder sig. Og de hjemmegjorte basser smager altså helt fantastisk. Perfekte til en god kop kaffe eller te og lidt eftermiddagshygge.

Tip! Se også mine bedste tips til hindbærsnitter under opskriften. 

4.33 fra 28 stemmer

Hindbærsnitter

Hvile- og bagetid40 min
Samlet tid1 t 10 min
Antal: 8 stk

Ingredienser

 • 150 gr hvedemel
 • 50 gr flormelis (der kan også bruges sukker)
 • ½ tsk bagepulver
 • 75 gr koldt smør
 • 1 æg

Desuden

 • 1 dl hindbærmarmelade (evt. hjemmelavet hindbærmarmelade)
 • 100 gr flormelis
 • evt. frysetørret hindbær og pistacie til pynt (der kan også bruges krymmel)

Fremgangsmåde

 • Kom hvedemel, flormelis og bagepulver i en skål og smuldr smørret heri. Til sidst samles dejen med ægget.
 • Til sidst tilsættes ægget og det hele samles hurtigt til en glat dej. Det er vigtigt, at dejen ikke æltes for meget igennem – den skal kun lige samles og være glat.
 • Dejen kan også samles i en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
 • Lad dejen hvile på køl i ca 30 minutter.
 • Rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse på et meldrysset bord.
 • Udstik dejen i cirkler (ca 8 cm i diameter), som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Fortsæt indtil al dejen er brugt.
 • Bag kagerne ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca 10 minutter, indtil de er lige netop gyldne. Lad kagerne afkøle på bageristen.
 • Fordel et lag hindbærmarmelade jævnt på halvdelen af kagerne. Læg resten af kagerne ovenpå som låg.
 • Rør en tyk glasur sammen af flormelis og en lille smule vand. Fordel glasuren ovenpå hindbærsnitterne.
 • Pynt med frysetørret hindbær og finthakkede pistacienødder eller krymmel.
 • Hindbærsnitterne kan holde sig 2-3 dage i en lufttæt boks. De mister dog lidt af sprødheden pga fugten fra marmeladen. Kagerne er ikke fryseegnede.

Opskrift hindbærsnitter

Tips til opskriften. 

 • Mørdejen laves lynhurtigt, hvis man har en køkkenmaskine. Men selvfølgelig kan man også bare samle dejen i hånden. Det er på ingen måde svært. Man skal bare huske, at mørdej ikke må æltes. Dejen skal kun lige være sammenhængende og glat. Jo mere man ælter en mørdej, desto mere sej og “brød-agtig” bliver den. Og det er jo ikke det, som vi er ude efter. En mørdej skal være sprød og lækker.
 • I stedet for hindbærmarmelade kan man lave forskellige variationer over hindbærsnitter ved at bruge andre former for marmelade. Fx jordbærmarmelade, appelsinmarmelade, blåbærmarmelade, rabarbermarmelade eller hvad man nu synes. Det eneste man skal være OBS på er, at marmeladen skal være nogenlunde fast. Ellers kan man risikere, at den løber ud af kagerne. 
 • Hindbærsnitter kan holde sig i 2-3 dage i en lufttæt boks med låg. Dog mister de noget af sprødheden, efterhånden som fugten fra marmelade og glasur trænger ned i mørdejen. Vil man gerne have sprøde hindbærsnitter, så vent med at lægge dem sammen til lige inden de skal serveres.
 • Man kan med fordel bage en stor portion mørdejsbunde og opbevare dem i en kagedåse. Bundene kan snildt holde sig i nogle uger, og så er det nemt lige at lave et par hindbærsnitter, når trangen melder sig. Udover hindbærsnitter kan mørdejsbunde også bruges til hjemmelavede medaljer med flødecreme. 

Firkantede eller runde hindbærsnitter. 

Man kan sagtens lave klassiske, firkantede snitter, hvis man foretrækker det. Det er blot at udrulle mørdejen til et rektangel (ca 20 x 40 cm) og herefter dele dejen på midten i 2 lige store rektangler (10 x 40 cm).

Læg dejstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dejen som angivet i opskriften. Smør herefter den ene halvdel med hindbærmarmelade og læg den anden over som “låg”. Fordel glasur og evt. pynt (krymmel, frysetørret hindbær mm) på toppen og skær hele herligheden ud i 8 mindre hindbærsnitter. 

17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Polichronis
6 år siden

Hej Anne-Kathrine,
Ej, hvor lyder det dejligt med lang hundegåtur, nybagte boller og hindbærsnitter!
Jeg har kun lavet hindbærsnitter en gang, men de blev rigtig gode, så tak for reminder, det skal jeg helt sikkert lave næste gang, vi trænger til lidt sødt.
Rikke

Maden i mit liv.
6 år siden

Rikke – Ja, det var en rigtig god søndag – og jeg kan kun anbefale dig, at lave en omgang hjemmelavede hindbærsnitter. Herhjemme er de i hvert fald et kæmpe hit 😀

Helle
6 år siden

Ih, de var gode. Første gang jeg selv har bagt hindbærsnitter, men bestemt ikke sidste. Tak for de mange skønne opskrifter. Helle

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Helle

Helle – Uhhh sådan en portion hjemmebagte hindbærsnitter er bestemt ikke dårligt – bliver jo helt misundelig 😀

Heidi
2 år siden

Jeg har googlet hindbærsnitter og fundet to du har lagtud, hvilken er bedst?

Josefine
2 år siden

Lækker opskrift! Har lavet dem to gange nu, og de blev endnu bedre anden gang. Jeg ventede lidt med at putte glasuren på – sidst smeltede det ud og de blev lidt bløde, men denne gang er de sprøde og lækre. Mmmh. Tak for det 🙂

Mads
1 år siden

Hejsa
Er lige nu i gang med denne sammen med ungerne, men har lidt en udfordring med dejen… tror jeg.
Du skriver at dejen flyttes over på en bageplade fra bordet. Hvis jeg flytter dejen det mindste, så går den i stykker. Jeg blev nødt til at rulle dejen ud på et stykke bagepapir for at kunne flytte.
Er det mig eller min dej der er noget i vejen med??
Super god hjemmeside forresten:)

Mads
1 år siden

Det var Lurpak smør og ikke et blandingsprodukt.
Kagen blev ellers fin nok men som sagt var det lidt en udfordring.
Min søn var i hvert fald positiv, da han vil have at jeg laver den til hans 10 års fødselsdag i næste uge:)

Mads
1 år siden

Kan det være fordi at dejen lå i køleskabet en time i stedet for en halv time?

Puk
1 år siden

4 stars
Hej Anne-Kathrine
Det er en god opskrift, men nu har jeg prøvet at lave den to gange, første gang æltede jeg den i hånden og anden gang på røremaskine, men den bliver lige klistret og bliver nød til at spøger om dejen skal være så klistret når den er færdig ælte??

Hilsen Puk

Susanne
1 år siden

4 stars
Mangler der ikke at komme vanilje i?
Syntes dejen smager af mel og ikke andet ☺️

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)