Der er rigtigt blevet bagt herhjemme i dag. Først en pladefuld af de her gulerodsboller med solsikkefrø, som jeg satte dej over til, inden vi gik en lang søndagstur med Villy. Da vi kom hjem fra vores gåtur, var dejen færdighævet og skulle bare i ovnen og så var der nybagte boller med ost og pålæg til frokost. Da nu ovnen alligevel var i gang, besluttede jeg mig for også at bage hjemmelavede hindbærsnitter. Snitterne var færdige midt på eftermiddagen – nybagte, lækre og tilpas afkølede. Og således gik det til, at der både var hjemmebag til frokost og til eftermiddagsteen. Slet ikke dårligt at fylde en søndag med masser af hygge og hjemmebag.

Jeg har været vild med bagerens hindbærsnitter så langt tilbage, som jeg kan huske, men hjemmelavede hindbærsnitter smager endnu bedre og så er de faktisk ret simple at lave selv. Man behøver jo ikke nødvendigvis lave sin egen hindbærmarmelade, for man kan sagtens bruge en god, færdigkøbt variant. Faktisk kan man også udskifte hindbærmarmelade med andre slags god marmelade og i stedet lave eksempelvis solbærsnitter, blåbærsnitter, kirsebærsnitter eller hvad man nu har lyst til.

>> Se også min opskrift på hjemmelavede hindbærsnitter med kokos lige her. 

Der findes forskellige måder at lave hindbærsnitter på – fx kan man rulle mørdejen ud på et meldrysset bord og udstikke små, runde kager, som bages gyldne i ovnen og lægges sammen to og to med marmelade. Det ser vældig fint ud, men jeg må indrømme, at jeg foretrækker “bagermetoden”, hvor mørdejen rulles ud til en plade, som bages i ovnen og halveres. De 2 halvdele lægges sammen med hindbærmarmelade, pyntes med glasur og skæres ud i snitter. Det er nemt og så ser det bare ligesom mere “rigtigt” ud, når det nu engang kaldes for hindbærsnitter.

Nedenstående opskrift giver 8-10 pæne, store hindbærsnitter og hvis man ikke kan spise dem alle på én gang, så kan de sagtens holde et par dage i en lufttæt beholder, dåse eller lignende. De er dog ikke fryseegnede, for så bliver snitterne bløde og kedelige. Mørdejen kan man til gengæld sagtens fryse, så hvis man har lavet dobbelt portion, eller bare ikke kan bruge det hele på én gang, så pak mørdejen i plastik og læg den i fryseren. Så er det nemt at lave en portion hjemmelavede hindbærsnitter en anden gang. Faktisk kan mørdejen også bruges som bund i hjemmelavede studenterbrød eller til en portion kakaosnitter med kokosfyld og hindbærmarmelade. Og det minder mig om, at jeg vist snart skal bage kakaosnitter igen – uhhh de er farligt gode.

Print opskrift Pin opskrift
4.55 fra 11 stemmer

Hindbærsnitter

Hvile- og bagetid40 min
Samlet tid1 t 10 min
Antal: 8 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 150 gr hvedemel
 • 50 gr flormelis (der kan også bruges sukker)
 • ½ tsk bagepulver
 • 75 gr koldt smør
 • 1 æg
 • 5 spsk hindbærmarmelade
 • 100 gr flormelis
 • evt. krymmel til pynt

Fremgangsmåde

 • Hvedemel, flormelis og bagepulver kommes i en skål og smørret smuldres heri. Til sidst samles dejen med ægget.
 • Dejen kan også samles i en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
 • Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile på køl i ca 30 minutter.
 • Rul dejen ud til et rektangel (ca 20 x 40 cm) på et meldrysset bord. Flyt herefter dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir.
 • Skær evt. kanterne lige med en kniv eller ret dem let til. Halver rektanglet på langs på midten ved at lave en ridse med en kniv. Det er dog ikke nødvendigt at adskille dejen før bagningen.
 • Bag mørdejen ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca 10 minutter til den er lige netop gylden.
 • Lad bunden afkøle let og bræk den herefter i 2 rektangler á 10 x 40 cm der hvor dejen blev ridset inden bagningen.
 • Smør hindbærmarmelade jævnt ud på det ene rektangel og læg det andet ovenpå som låg.
 • Rør en tyk glasur sammen af flormelis og en lille smule vand. Fordel glasuren ovenpå mørdejen og drys med krymmel.
 • Brug en skarp kniv til at skære dejen i 8-10 lige store hindbærsnitter og lad glasuren tørre.

Noter

Snitterne kan holde sig i 3-5 dage, hvis de pakkes i en lufttæt beholder. De er dog bedst, når de er relativt nybagte og sprøde. 

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)