Så nåede vi den 1. marts – vinteren er officielt slut, selvom den ikke ligefrem har været frysende hård og fyld med sne – og vi har taget hul på den første forårsmåned. Vintergækker og erantis har længe tittet frem fra jorden, men nu begynder alle de andre forårsblomster og små, grønne spirer også at kigge frem. Jeg ser frem til en dejlig forårsmåned med et strejf af “klassisk marts”, der kan byde på såvel sol og lune dage som gråvejr og regn og der skal være plads til det hele. Nogle dage bliver således med gåture i solskin og andre med tændte stearinlys og en pind i brændeovnen.

I marts glæder jeg mig til –

  • At hygge mig med masser af gode bøger – jeg har en hel bunke liggende og jeg glæder mig til at arbejde mig igennem dem én ad gangen. Jeg overvejer faktisk også, om jeg skulle tage en tur på biblioteket og låne en af mine yndlingsbogserier, fra jeg var lille, nemlig Laura Ingalls’ bøger om “Det lille hus på prærien”. Det er mange år siden, at jeg sidst har læst bøgerne og jeg er sikker på, at de sagtens kan tåle et gensyn.
  • Masser af madlavning. Nu, hvor jeg officielt er sprunget ud som fuldtids-madblogger, er der ingen undskyldninger for ikke at nørde rundt i køkkenet i timevis og jeg elsker det virkelig. Jeg er i den grad kommet på den rette hylde og min liste med skønne opskrifter, som jeg gerne vil afprøve og blogge om, vokser stødt og roligt.
  • At komme en tur i haven og få ryddet lidt op og revet sammen ovenpå et par forrygende vinterstorme. Vores store birketræ smider altid en helt masse grene i løbet af sådan en vinter, så der skal rives sammen på græsplænen og måske også brændes lidt haveaffald af. Desuden skal der fjernes gran fra et par krukker og pyntes med lidt forårsblomster ved vores indgangsparti. Måske vi også ender med at grille et snobrød eller et par pølser – over bål eller på den lille gasgrill – efter årets første havedag.
  • Midt i marts hiver vi et par dage ud af kalenderen og tager på weekend til København og besøger min lillebror og hans kæreste. Villy tager på weekend hos mine forældre og jeg er sikker på, at vi nok skal få et par hyggelige dage i København – måske med sol og forårsstemning, hvis vi er heldige.
  • At fylde stuerne med grene, tulipaner og fine, gule påskeliljer, som kan købes i bunter alle steder til ingen penge lige netop nu. Finder man nogle flotte grene med store, fede knopper kan man sagtens få dem til at springe ud med de fineste små grønne blade indendørs i den lune stue. Måske får jeg også mulighed for at plukke den første buket spæde anemoner.
  • At lave masser af mad i min stegeso/römertopf. Selvom simreretterne måske mest hører vinter og efterår til, så er jeg bidt af en gal stegeso for tiden – især efter jeg lavede dette her skønne kalkunbryst med bacon og fløde-paprikakartofler forleden. Jeg kan slet ikke komme mig over alle de mange muligheder, der er med en stegeso og jeg glæder mig til at eksperimentere meget mere her i det tidlige forår, inden stegeso og den store stegegryde gemmes væk i kælderen indtil efteråret.
  • At lytte til solsorten, som sidder på sin gren i haven og fløjter sidst på eftermiddagen, når mørket langsomt falder på og jeg står i køkkenet og forbereder aftensmaden. Det er virkelig lyden af tidligt forår.
  • At hygge med en serie på netflix eller viaplay og måske et lækkert fad blandede snacks om aftenen – vi har lige nogle serier, som vi gerne vil have set færdige, så det er måske meget godt, at der går et par måneder endnu, inden vi skal til at tilbringe aftenerne på terrassen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)