Grønkålschips – lækre sprøde chips af grønkål…

0 kommentarer
Julemad og juleopskrifter, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Snacks
Gå direkte til opskriften

Det der med at være sidst med det første, når det kommer til trends i køkkenet og madlavningen, det er vist bare noget, der ligger til mig. Fx tog det virkelig lang tid, før jeg kastede mig over de hjemmelavede rugbrødschips og både macarons og flødeboller har jeg stadig til gode at prøve kræfter med, men engang imellem så får jeg da afprøvet noget af det, som alle andre har talt om i evigheder.

Forleden blev der nemlig lavet chips af grønkål, som faktisk har stået på min to do liste i temmelig lang tid, hvis ret skal være ret. Mine forældre har grønkål i køkkenhaven og de fine kålstokke har stået som små palmer med de lækreste, mørkegrønne kålblade hele vinteren, men med forårets komme skal der ryddes op i køkkenhaven og gøres plads til nye grønsager. Derfor skulle vi finde på noget at bruge den sidste kål til og så var det jo oplagt, at forsøge sig med en portion sprøde chips.

En af grundende til, at det har taget mig så lang tid at lave grønkålschips er måske, at jeg havde sådan lidt svært ved at forestille mig, at de ville blive helt sprøde og lækre – jeg frygtede nok, at de ville være sådan lidt slatne og kedelige eller måske ligefrem seje, men resultatet var jo milevidt fra, hvad jeg havde forestillet mig. De fine, grønne kålchips blev både lækre og knasende sprøde – faktisk næsten helt porøse og så er de så sjove at spise, for de sprøde chips smelter næsten i munden. De har en fin og næsten nøddeagtig smag af grønkål og så smager de selvfølgelig af salt – jeg synes i øvrigt sagtens, at man kan tilføje lidt chili, paprika, hvidløgspulver eller lignende smagsgivere til chipsene, inden de kommer i ovnen, så det skal jeg helt klart eksperimentere videre med en anden gang.

Vi spiste de sprøde chips som en lille snack inden aftensmaden og det kan jeg bestemt anbefale – også til gæster – det er altid blæret at servere hjemmelavede chips eller snacks og grønkålschipsene kan jo suppleres med almindelige, hjemmelavede kartoffelchips, som er super nemme at lave i mikrobølgeovnen. De sprøde grønkålschips vil også sagtens kunne bruges som det knasende drys ovenpå en salat eller en portion suppe og laver man en større portion, eller kan man bare ikke spise alle chipsene på én gang, så holder de sig fint sprøde i en skål i flere dage.

Ingen bedømmelser

Grønkålschips

Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 3-4 grønkål store blade
  • 1-2 spsk olivenolie
  • salt

Fremgangsmåde

  • Skyl kålbladene og tør dem godt.
  • Riv herefter bladene i grove stykker og kassér den tykke stængel i midten.
  • Kom grønkålen i en store frysepose, dryp med lidt olie og salt og ryst posen godt rundt, så det hele fordeles.
  • Vend grønkålen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag chipsene ved 175 grader (ikke varmluft) i 10-15 minutter, til de er let lysebrune i kanterne og knasende sprøde.
  • Vend evt. rundt i chipsene et par gange under bagningen, så de alle bliver helt sprøde. Afkøl og server.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)