Så blev ugetallet tocifret igen – vinteren er ovre og vi har taget hul på marts måned. Marts er sådan en lidt underlig forårsmåned, synes jeg. Den kan være både vinterlig og kold og også lun, solrig og fyldt med forårsfornemmelser. På madplanen for den kommende uge er vi nok mest med på vinterholdet – der skal lidt mere varme til, før jeg helt dropper supperne og de gode gryderetter, som man kan varme sig på, men om ikke så lang tid bliver den store stegegryde gemt væk for i år og grillen fundet frem igen. Både vores lille gasgrill og den almindelige grill står faktisk overdækket på vores terrasse det meste af året, men det er virkelig forsvindende lidt, at vi bruger dem fra november til marts måned, når det er rigtig koldt og mørkt udenfor, så nu glæder vi os til snart at få gang i dem igen, også selvom det ikke lige bliver i løbet af den kommende uge.

Madplan uge 10.

Mandag – Mandagsmenuen er super nem og lækker – vi skal nemlig have svensk pølseret og selvom jeg i mange år holdt mig langt væk fra alle mulige former for svensk pølseret, så er jeg blevet ret vild med min egen opskrift på de ristede pølsestykker og kartofler i en cremet fløde-paprika sauce.

Tirsdag – Vi skal have kartoffel-lasagne med skinke og mozzarella – en simpel og nem ret fra ovnen, som smager fantastisk og altid er et hit herhjemme. Måske lidt salat ved siden af.

Onsdag – Ugens suppe bliver denne her nemme og lækre, cremede kartoffelsuppe med ristet bacon og lidt friskhakket persille på toppen. Jeg kunne seriøst leve af kartoffelsuppe og denne her opskrift er udviklet specielt til de dage, hvor jeg bare har lyst til varm kartoffelsuppe i en fart – den indeholder kun 4 ingredienser + lidt vand, salt og peber og den er min helt klare suppefavorit lige for tiden. Tilbehøret bliver disse her fantastisk pretzel bites, som er de skønneste små brød drysset med salt. De sælges normalt som kringler, men man bestemmer jo selv formen – jeg tænker, at jeg vil forme dem som små brødstænger, nu de skal fungere som tilbehør til suppe.

Torsdag – Menuen står på Italiens svar på den ultimative comfort food, nemlig klassisk spaghetti carbonara, som man bør unde sig selv at spise mindst én gang om måneden – i hvert fald hvis det stod til mig. Fantastisk simpel, nem og lækker pastaret med fløde, æg og bacon.

Fredag – Vi skal have hjemmelavet café mad og menuen står på en klassisk club sandwich med kylling og bacon. Tilbehøret bliver små, ovnristede kartofler og så lige en lille portion af verdens nemmeste aioli til at dyppe kartoflerne i.

Lørdag – Lørdag står menuen på denne her skønne, ovnbagte laks med sennep og honning og tilbehøret bliver denne her salat med spinat, bacon, vindruer, ost og valnødder – en fantastisk salat til laks og grillet kylling. Jeg laver nok en form for kold creme fraiche dressing, som kan dryppes ovenpå laks og salat.

Søndag – Vi skal have hakkebøffer med bløde løg og brun sauce. Tilbehøret bliver kogte kartofler og måske en asie, syltet agurk eller lignende – klassisk, dansk mad og så på en søndag. Måske man også skulle lave en dessert.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)