Endnu en uge er gået, snart går marts måned på hæld og foråret er for alvor over os. Anemonerne pipler op i skovbunden, de røde rabarberskud lurer lige i jordoverfladen, fuglene synger og jeg er i dén grad kommet i forårsstemning – lad os så få noget forårsmad på menuen.

Madplan uge 13.

Mandag – Vi lægger godt fra start med denne her skønne og cremede pastasalat med kylling, karry og bacon. En af mine personlige favoritter – ikke mindst fordi der som regel også er til frokost dagen efter. Tilbehøret bliver hjemmebagte kartoffelcroissanter, som også er super lækre som sandwichboller/madpakkebrød dagen efter.

Tirsdag – Menuen står på hjemmelavede fiskeburgere med krydderurtedressing – en nem og lækker burger, der smager lidt hen i retning af et stjerneskud og som for mig er rigtig forårs- og sommermad. Tilbehøret bliver små, ristede kartofler.

Onsdag – Ugens vegetar bliver en lækker blomkålsgratin med gulerødder. Tilbehøret bliver friskbagt rugbrød, smør og persilledrys og hvis ikke man er til kødløse menuer, så kan jeg anbefale at servere gratinen som tilbehør til klassiske frikadeller.

Torsdag – I takt med at det bliver varmere i vejret er det igen tid til salater til aftensmad – af den fyldige og mættende slags, selvfølgelig og denne her cobb salad med kylling og masser af grønt er en af favoritterne. Særlig med en god, hjemmelavet creme fraiche dressing og lækkert brød til.

Fredag – Fredag skal vi have verdens bedste kyllingelasagne med tomat-flødesauce og spinat – jeg har vist været inde på det før, men jeg synes, at lasagne er noget af det hyggeligste at spise om fredagen. En super god optakt til en dejlig weekend at hive sådan et fad med rygende varm og boblende lasagne ud af ovnen. Nu hvor ovnen alligevel er i gang, så smider jeg også lige et par bagekartofler derind – så er der nemlig kartofler til aftensmaden lørdag.

Lørdag – Vi skal have et par gode bøffer og muligvis skal vi også grille for første gang i år. Det kommer lidt an på vejret. Tilbehøret bliver dobbeltbagte kartofler med cheddar – af de bagte kartofler fra fredag – og hjemmelavet whiskeysauce. Og så tror jeg, at vi skal have broccoli fritter ved siden af.

Søndag – Ugen slutter med en livret, nemlig boller i karry der traditionen tro serveres “a la ristaffel”, med forskellige lækre toppings i små skåle, som kan drysses på maden. Herhjemme er rosiner, peanuts, ananas i tern, bananer i skiver, ristet kokos, mango,

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)