For ret mange år siden, inden jeg flyttede hjemmefra, sad jeg engang og bladrede i en kogebog med opskrifter på tarteletter i alle mulige afskygninger. Og selvom tarteletter for alvor har fået et come back de seneste 10 år, så var denne her kogebog af noget ældre dato og der havde man altså fundet på noget helt nyt – nemlig at peppe tarteletten op ved at fylde den med skinke, hælde æggemasse over og bage hele herligheden i ovnen. Allerede dengang syntes jeg, at det var en fantastisk ide at bruge tarteletterne til at lave små madtærter af – også selvom jeg nok personligt ville foretrække, at der også blev tilsat en smule grønt – derfor skrev jeg ideen ned, men at der skulle gå så mange år, inden jeg fik den afprøvet i praksis, det havde jeg godt nok ikke troet.

Men forleden dag fik vi tarteletter med høns i asparges og som sædvanlig var der lige nogle skaller tilbage, som vi ikke kunne spise. Er jeg den eneste, som konstant står tilbage med 2-4 tarteletskaller, som jeg ikke rigtigt ved, hvad jeg skal bruge til? For det meste, bliver de pakket godt ind og kommer ned i brødskuffen og så skal de nok blive brugt på et eller andet tidspunkt, men ikke denne gang, for jeg kom pludselig i tanker om, at nu skulle det være – nu skulle jeg prøve at lave minitærter i tarteletskaller. Og da jeg havde 4 skaller, en smule god skinke i køleskabet og omkring 1/4 broccoli i grønsagsskuffen, så var der dømt minitærter a la broccolitærte.

Resultatet blev forrygende godt og jeg spiste 3 små tærter til frokost med en hurtig salat ved siden af. Absolut en fin frokost, som garanteret også kunne have været brugt som forret – måske bare med 2 tarteletter. Tærterne er forrygende nemme at lave og kan fint sættes på en buffet eller serveres som en hurtig velkomstsnack inden middagen – hvis bare man sørger for, at fyldet er skåret småt, er tærterne nemme nok at spise med fingrene og så skal man bare sørge for en serviet. Desuden forestiller jeg mig, at tærterne kan bruges til brunch, enten som klassiske tærter, eller i stedet for æg en cocotte, hvor skinke, fløde og æg så blot slås ud i en tarteletskal og bages i ovnen, i stedet for i en ramekin.

Fyldet i tarteletterne bestemmer man jo selv, så det er bare med at bruge sin fantasi eller lave sit yndlingstærtefyld. Jeg kunne i hvert fald sagtens forestille mig, at både porretærte, tærte med kylling og bacon og måske også denne her tærte med laks og spinat ville være et hit. Nedenstående opskrift er til en hel pakke tarteletter – jeg lavede jo kun 4 stk, men har man en rest tarteletskaller og ikke en hel pakke, så kan opskriften nemt halveres.

Mini broccolitærter i tarteletskaller.

10 stk.

10 tarteletskaller – gerne de tykke

1 lille eller ½ stort broccoli, delt i bittesmå buketter

100 gr god skinke eller hamburgerryg i små tern

2 æg

1 dl creme fraiche

salt og peber

50 gr revet ost

Fordel broccolibuketter og skinke i tarteletskallerne. Pisk æg, creme fraiche, salt og peber sammen til en cremet masse og hæld forsigtigt æggemassen over tarteletterne. Drys med lidt revet ost på toppen og bag tarteletterne ved 175 grader i 15-20 minutter til æggemassen har sat sig. Server de små broccolitærter varme eller lune.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)