Hvor har jeg bare set frem til weekenden i denne her uge – og ikke kun fordi, at det altid er dejligt med et par fridage, men sandelig også fordi, at meteorologerne lover helt op til 20 grader her i eftermiddag og 15 grader i morgen. Vi går altså en rigtig dejlig eftermiddag – og ikke mindst weekend – i møde og det skal da fejres med en lille drink og et par snacks, når Morten kommer fra arbejde.

Jeg har allerede forberedt lidt og har kommet lækre oliven og saltmandler i skåle – mandlerne er fra vores lokale grønthandler, hvor jeg desuden køber kæmpe buketter med bredbladet persille for tiden. En buket koster 10 kr og så holder den sig smuk i en vase i køkkenet i ca 2 uger, samtidig med at jeg hele tiden har lidt grønt at nippe af til maden og til pynt. Selvfølgelig kan man bruge lækre, hjemmelavede saltmandler – jeg har som oftest et glas stående i køkkenet, så der lige er til at drysse over salater eller som en lille snack, men vores grønthandler har en hel væg med forskellige slags mandler og nødder og der er virkelig mange lækre varianter, så engang imellem blander jeg også et par poser hos ham.

Udover oliven og mandler, så havde jeg lidt butterdej liggende i køleskabet, som var blevet til overs fra denne her kyllingepie med forårsgrønt og den blev der en portion lækre snacks med tomat ud af. Butterdejssnegle hører til blandt verdens nemmeste snacks og kan være færdige på ca. 15 minutter alt inklusive og så smager de små, sprøde hapsere fantastisk. Man kan fylde sneglene med lige præcis den slags pesto eller tapenade, som man kan lide – jeg havde et glas spicy tomat-tapenade stående i køleskabet, så det bredte jeg ud på butterdejen, men tapenade med peberfrugt, oliven eller artiskok – og gerne hjemmelavet – vil fungere lige så godt og det samme med pesto. Jeg tror for øvrigt, at jeg skal have lavet butterdejssnegle med ramsløgspesto, når jeg forhåbentlig snart får lavet sådan en portion.

Det eneste man skal sikre sig er, at man ikke bruger en tapenade, som nærmest er en form for “spread” eller med andre ord en smørelse baseret på mayonnaise, for den smelter altså væk under bagningen og det bliver i øvrigt noget fedteri med butterdej smurt med mayonnaise, men ellers er der stort set “fri leg”. Man kan også tilsætte lidt revet ost til fyldet, inden man ruller dejen sammen og skærer den i små snegle.

Jeg har bagt sneglene her over middag og så luner jeg dem igen, inden vi tager dem med ud på terrassen, men de kan altså sagtens serveres kolde og stadig smage helt fint. De skal dog bages samme dag, som de skal spises – ellers bliver butterdejen sådan lidt tør og sej i det, men vil man gerne være i god tid, så kan de sagtens bages om morgenen og så blot lunes kort inden servering ved aftensmadstid.

Butterdejssnacks med tomat.

35-40 stk

1 rulle butterdej

4-5 spsk tapenade med tomat

Rul butterdejen ud, smør tapenade på i et jævnt lag og rul butterdejen sammen igen på den lange led. Skær 35-40 små snegle á ca 1,5 cm’s tykkelse og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag sneglene ved 200 grader varmluft i 10-12 minutter til de er gyldne og gennembagte. Afkøl let og server gerne lune.

Note. Har man forberedt sneglene i god tid, så kan de sagtens lunes et par minutter i ovnen inden servering.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)