Som jeg vist har været inde på et par gange tidligere, så jeg er vild med de amerikanske casseroles eller one pot opskrifter, hvor alle ingredienser blot skal samles i én gryde eller et fad og snurre på komfuret eller sættes i ovnen, indtil det er færdigt. Det er ikke bare nemt og en virkelig fiks måde at spare en masse opvask på – det er også mad, som er fuld af smag, fordi det hele tilberedes på en gang. Denne her one pot cheeseburger pasta, som vi fik til aftensmad forleden aften, er et helt fantastisk bud på en ret, hvor alle ingredienserne bare skal samles i en gryde og have lov til at snurre under låg og efter sådan ca. 20 minutter er aftensmaden klar. Nemmere kan det næsten ikke blive og selvom der i virkeligheden bare tale om en form for pasta med kødsauce, så bliver det altså lidt sjovere, når det hele tilberedes på en gang – ikke mindst når det færdige resultat smager sådan lidt a la en god cheeseburger og det er lige, hvad denne her gør.

Jeg brugte min store stegegryde af støbejern, for den holder super godt på varmen, men en hvilken som helst gryde med låg vil kunne bruges. Man skal dog lige sikre sig, at den gryde man vælger er stor nok, for kødsauce og 400 gr pasta fylder ret godt og derudover skal der så også lige tilsættes 6-7 dl væde. Man skal dog ikke være bange for, at den færdige cheeseburger pasta bliver en tynd og våd omgang, for pastaen suger ret godt under tilberedningen og faktisk kan det være nødvendigt at tilføje lidt ekstra vand, hvis gryden ser ud til at koge tør, så det hele ikke brænder fast i bunden.

Jeg valgte at holde krydringen af retten på et minimum og brugte kun en smule tørret oregano og så salt og peber selvfølgelig. I en rigtig cheeseburger er det jo primært kødet og så sennep og ketchup, som smager igennem og det syntes jeg også, det skulle være her, men man kan jo tilsætte krydderier efter smag og behag. Afslutningsvis pyntede jeg den færdige cheeseburgerpasta med forårsløg i tynde skiver og finthakket tomat, men friskhakkede krydderurter ville bestemt også være lækkert. Det kan være, jeg skal prøve det, når vi igen får krukkerne i haven fulde af friske krydderurter og kan plukke i rå mængder og drysse over maden.

Print opskrift Pin opskrift
4.72 fra 7 stemmer

One pot cheeseburger pasta

Samlet tid25 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 1 løg (hakket)
 • 2 fed hvidløg (hakkede)
 • 450 gr hakket oksekød
 • 1 lille ds tomatkoncentrat
 • 2 spsk ketchup
 • 1 spsk sennep (jeg bruger helt alm. sennep)
 • 1 tsk tørret oregano
 • 2 ds hakkede tomater
 • 400 gr pastaskruer eller penne
 • 7 dl oksebouillon (evt. vand + 1 bouillonterning)
 • 75 gr revet ost (fx gul cheddar)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Varm olien op i en stor gryde og sauter hvidløg og løg heri.
 • Tilsæt kødet og brun det godt af.
 • Tilsæt tomatkoncentrat, ketchup, sennep, oregano, hakkede tomater, pasta og bouillon eller vand + bouillonterning og læg låg på gryden.  
 • Lad det hele småsimre i 12-15 minutter indtil pastaen er mør. Rør evt. rundt i gryden et par gange undervejs - er gryden ved at koge helt tør så tilsæt lidt ekstra vand.
 • Når pastaen er mør, tages gryden af varmen og der smages til med salt og peber. Drys revet ost på toppen, læg grydelåget på igen og lad pastaen trække i et par minutter til osten er smeltet. 

Noter

Pastaen kan evt. pyntes med forårsløg i tynde ringe og tomat i tern - det ser rigtig fint ud, men det er selvfølgelig ikke nødvendigt. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)