One pot cheeseburger pasta…

23 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Hverdagsmad, Oksekød, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta
Gå direkte til opskriften

Som jeg vist har været inde på et par gange tidligere, så jeg er vild med de amerikanske casseroles eller one pot opskrifter, hvor alle ingredienser blot skal samles i én gryde eller et fad og snurre på komfuret eller sættes i ovnen, indtil det er færdigt. Det er ikke bare nemt og en virkelig fiks måde at spare en masse opvask på – det er også mad, som er fuld af smag, fordi det hele tilberedes på en gang. Denne her one pot cheeseburger pasta, som vi fik til aftensmad forleden aften, er et helt fantastisk bud på en ret, hvor alle ingredienserne bare skal samles i en gryde og have lov til at snurre under låg og efter sådan ca. 20 minutter er aftensmaden klar. Nemmere kan det næsten ikke blive og selvom der i virkeligheden bare tale om en form for pasta med kødsauce, så bliver det altså lidt sjovere, når det hele tilberedes på en gang – ikke mindst når det færdige resultat smager sådan lidt a la en god cheeseburger og det er lige, hvad denne her gør.

Jeg brugte min store stegegryde af støbejern, for den holder super godt på varmen, men en hvilken som helst gryde med låg vil kunne bruges. Man skal dog lige sikre sig, at den gryde man vælger er stor nok, for kødsauce og 400 gr pasta fylder ret godt og derudover skal der så også lige tilsættes 6-7 dl væde. Man skal dog ikke være bange for, at den færdige cheeseburger pasta bliver en tynd og våd omgang, for pastaen suger ret godt under tilberedningen og faktisk kan det være nødvendigt at tilføje lidt ekstra vand, hvis gryden ser ud til at koge tør, så det hele ikke brænder fast i bunden.

Jeg valgte at holde krydringen af retten på et minimum og brugte kun en smule tørret oregano og så salt og peber selvfølgelig. I en rigtig cheeseburger er det jo primært kødet og så sennep og ketchup, som smager igennem og det syntes jeg også, det skulle være her, men man kan jo tilsætte krydderier efter smag og behag. Afslutningsvis pyntede jeg den færdige cheeseburgerpasta med forårsløg i tynde skiver og finthakket tomat, men friskhakkede krydderurter ville bestemt også være lækkert. Det kan være, jeg skal prøve det, når vi igen får krukkerne i haven fulde af friske krydderurter og kan plukke i rå mængder og drysse over maden.

4.73 fra 11 stemmer

One pot cheeseburger pasta

Samlet tid25 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 450 gr hakket oksekød
  • 1 lille ds tomatkoncentrat
  • 2 spsk ketchup
  • 1 spsk sennep (jeg bruger helt alm. sennep)
  • 1 tsk tørret oregano
  • 2 ds hakkede tomater
  • 400 gr pastaskruer eller penne
  • 7 dl oksebouillon (evt. vand + 1 bouillonterning)
  • 75 gr revet ost (fx gul cheddar)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Varm olien op i en stor gryde og sauter hvidløg og løg heri.
  • Tilsæt kødet og brun det godt af.
  • Tilsæt tomatkoncentrat, ketchup, sennep, oregano, hakkede tomater, pasta og bouillon eller vand + bouillonterning og læg låg på gryden.  
  • Lad det hele småsimre i 12-15 minutter indtil pastaen er mør. Rør evt. rundt i gryden et par gange undervejs - er gryden ved at koge helt tør så tilsæt lidt ekstra vand.
  • Når pastaen er mør, tages gryden af varmen og der smages til med salt og peber. Drys revet ost på toppen, læg grydelåget på igen og lad pastaen trække i et par minutter til osten er smeltet. 
Pastaen kan evt. pyntes med forårsløg i tynde ringe og tomat i tern - det ser rigtig fint ud, men det er selvfølgelig ikke nødvendigt. 
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Marie
5 år siden

Lækkert, smager dog ikke af cheeseburger, men er super nemt at lave og ungerne elskede det.

Maden i mit liv.
5 år siden
Svar  Marie

Marie – Haha, jeg syntes det smagte lidt a la cheeseburger, men jeg tror måske mere, at navnet er opstået pga de ingredienser, som skal i pastaen – lidt de samme ting, som bruges til en klassisk cheeseburger 🙂
Det glæder mig, at det blev en succes 🙂

Tanja
5 år siden

Hejsa ?

Den sennep du bruger – er det ligesom sød sennep ????

Tak for super mange lækre og inspirerende opskrifter ?

Maden i mit liv.
5 år siden
Svar  Tanja

Tanja – Nej, det er en helt almindelig, gul sennep, men den er amerikansk og de amerikanske er ofte lidt mere milde i smagen. Du kan i virkeligheden bruge en hvilken som helst sennep, også en sød sennep, men sagen er den, at min kæreste ikke er sååå vild med sennep, så vi har gerne den lidt milde udgave herhjemme, for den kan han godt spise 😀

Mai
4 år siden

Må indrømme at jeg ikke helt kunne smage koblingen til en cheeseburger i denne one pot pasta kødsauce. Og velsmag var der desværre heller ikke meget af ☹️

Jesper
3 år siden
Svar  Mai

prøv at tilsætte bacon. et universal krydderi i mit køkken.

Gitte
4 år siden

Det smagte bare fantastisk lige hvad vi trængte til efter julemaden 😋❤️
Tusind tak for endnu en super god opskrift 👍

Marianne
4 år siden

Hej .
Kan man undlade sennep i retten 🙂

Sabrina
3 år siden

Hej jeg fortsår ikke rigtigt det der med at der står (7dl oksebouillon (evt. vand + 1 bouillonterning) betyder det at der enten skal 7dl okebouillon i eller 1 deciliter vand og en terning i ??

Shiba
3 år siden

Det smager altså ikke af cheeseburger, mere af en lidt fesen lasagne. Ihverfald hvis du spørg mine 3 smagsdommer inklusiv mig selv 🙂

Charlotte
3 år siden

Det er blevet en af weekend-favoritterne herhjemme 😊. Har lavet den utallige gange nu, og er en af kærestens livretter. Tusinde tak for en mega lækker opskrift!

Laura
3 år siden

Kan den evt fryses ned i portioner?

Eva Sørensen
2 år siden

Tak for en dejlig opskrift!
Smagte fantastisk godt, meget mere spændende en når man serverer pastaen ved siden af kødsovsen.😊
Laver det garanteret flere gange!

Nathalia Rosenkilde
1 år siden

Dette skal Ikke betragtes som et surt opstød, men som lidt hjælp på vejen
TIL dem der skriver at det ikke smager rigtig af noget el det er lidt fesen. Der Vil jeg bare understrege, at det da er tilladt, at smage sin mad til, ligesom man gør med alt andet man spiser.

Nathalia Rosenkilde
1 år siden

Tilføjelse
Vores smagsløg er jo vidt forskellig, nogle spiser meget stærkt mad og andre ikke. Så kan mange retter godt virke sagesløse, så krydre man bare lidt ekstra, til det er som man kan lide

Hjemme hos os spiser vi Ikke stærkt krydret mad pga sygdomme, så det bliver smagt til og ikke stærkt. Så kan hver især, selv krydre deres mad, mange gange er det nok med lidt salt og peber

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)