Den fine småkagedåse, som vi har stående i køkkenet, var den næsten tom. Der lå godt nok et par småkager på bunden, men intet varer jo evigt. Derfor har jeg i dag bagt en ny portion kager til dåsen og valget faldt på disse her skønne småkager med chokolade og nødder. Knasende sprøde og lækre, fyldt med smag og ret nemme at lave. En perfekt lille hapser til en kop varm te.

Se også – Choko-orange småkager I Vaniljekranse I Spiral småkager

Nem opskrift på småkager med chokolade.

Som sagt er småkagerne super nemme at lave. Dejen skal blot formes til to ruller, som efterfølgende skæres i skiver og bages. Ikke noget med at trille kugler eller udrulle og udstikke her. Dejen kan i øvrigt holde sig en uges tid på køl og den kan også fryses. Så man kan evt. gemme den ene rulle eller lave dobbelt portion. Så er det nemt lige at tage en rulle ud og lave en pladefuld, friskbagte småkager, når lysten melder sig.

 

Småkager med chokolade og nødder
Print opskrift Pin opskrift
4 fra 1 stemme

Småkager med chokolade

Bage- og hviletid1 t 10 min
Samlet tid1 t 40 min
Antal: 60 stk

Ingredienser

  • 100 gr koldt smør
  • 75 gr sukker
  • 75 gr brun farin
  • 1 æg
  • 140 gr hvedemel
  • ½ tsk natron
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125-150 gr mørk chokolade (finthakket)
  • 75 gr hasselnødder eller mandler (finthakkede)

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienserne i en skål og saml dejen med fingrene.
  • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
  • Form dejen til 2 ruller med en diameter på ca 3 cm. Pak rullerne ind i husholdningsfilm og læg dem på køl eller i fryseren i 30-60 minutter.
  • Når dejen er kold skæres den i skiver á 3-4 mm, som lægges på bageplader beklædt med bagepapir. Kagerne flyder let ud, så de skal lægges med lidt afstand på pladen.
  • Bag kagerne ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca 10 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Kagerne hæver let op under bagningen, og når de falder sammen igen, er de færdige.
  • Lad kagerne afkøle på ovnristen og opbevar dem i en lufttæt dåse.
  • Kagerne kan holde sig i 3-4 uger. Dejen kan desuden fryses.

Lækre variationer. 

Jeg bruger gerne mørk chokolade til småkagerne, men både hvid chokolade og mælkechokolade er lækkert. Prøv evt. også at tilsætte finthakket daim. Hasselnødder kan desuden udskiftes med mandler eller andre former for nødder. Faktisk er det nærmest kun fantasien der sætter grænser for, hvad man kan tilsætte.

Det er dog vigtigt, at “fyldet” er ret fint hakket. Ellers kan man få problemer med at skære dejen i skiver, uden at de smuldrer og falder fra hinanden. Jeg bruger nogle gange en minihakker. Men det kan bestemt også lade sig gøre, at hakke både nødder og chokolade fint med en god kniv. Brug evt. en brødkniv, når der skal hakkes nødder, mandler eller chokolade. Rillerne i kniven gør, at der er lidt bedre styr på det, som skal hakkes, så det ikke flyver ud over skærebræt og køkkenbord.

Og med småkagedåsen fyldt igen, vil jeg nu tillade mig at tage en pause, en kop te og et par nybagte kager og nyde en times tid med en god bog. Det er med at nyde de små ting.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)