Snickerskage med karamel og peanuts…

6 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Super lækker og snasket chokoladekage med en top af blød karamel og saltede peanuts – det er lige præcis de komponenter, der indgår i denne her snickerskage, som jeg har bagt i dag og som jeg har tænkt mig at servere til kaffen i aften, når vi får besøg af Mortens mor og hendes kæreste. Jeg har faktisk tidligere lavet snickerskager i et par forskellige varianter, men af en eller anden grund, så er der aldrig nogle af dem, som er kommet på bloggen. Derfor tænkte jeg, at nu skulle det være.

En snickerskage er en ret populær kage – i hvert fald i min omgangskreds, hvor jeg endnu ikke har mødt nogen, som ikke brød sig om den og så er den faktisk ret nem at lave. Og tage med, hvis man nu skulle have planer om at overraske kollegaerne eller ungerne skal have kage med til klassekammeraterne. Det eneste man skal huske er, at lade koge karamellen længe nok, for ellers stivner den ikke ordentligt og bliver svær at holde på kagen. Det er ikke som sådan noget, der går ud over smagen på kagen, men hvis man gerne vil have et nogenlunde ordentligt snit og ikke vil risikere, at karamellen løber ned fra kagen og i stedet lægger sig som en lille sø på kagefadet, så er det altså vigtigt, at karamellen får tid til at koge ind.

Det betyder, at den skal stå på komfuret ved jævn varme og boble i 15-20 minutter og blive fin og lysebrun, inden man tager den af varmen og fordeler den på kagen. Da karamellen stadig er flydende, når den er varm, kan det være lidt svært at sige, præcis hvornår den har fået nok, men et lille tip er at komme en teskefuld karamel på en tallerken og sætte den i køleskabet et øjeblik. Herefter tippes tallerknen og hvis karamellen løber, skal den koge lidt længere – hvis ikke, så er den selvfølgelig klar til brug.

Jeg har brugt en god chokoladekage, nærmere bestemt noget i retning af en god og saftig brownie, som bund i kagen, for jeg ved, at Mortens mor er vild med chokolade – og snickers for den sags skyld – og næsten ikke kan få for meget af det. Synes man alligevel, at det bliver for meget med chokoladekage i bunden, så kan man i stedet lave en lys kagebund a la en klassisk drømmekage fra Brovst. Laver man kagen med en lys bund, så smager det ret godt af fordele en portion smeltet mælkechokolade på toppen af karamellaget og de saltede peanuts.

Jeg har planer om bare at servere kagen “au naturel” i aften, men skal den bruges til dessert, eller vil man bare gerne gøre lidt ekstra ud af det, så er jeg sikker på at både letpisket flødeskum og en kugle god vanilleis vil være et hit. Måske også lidt frisk brugt eller bær til at tage toppen af den søde kage.

Snickerskage med karamel og peanuts.

8-10 stk

125 gr smør

125 gr god, mørk chokolade

2 æg

125 gr sukker

125 gr brun farin

1/2 tsk vanillepulver

100 gr hvedemel

2 spsk god kakaopulver

1 tsk bagepulver

Karamel.

30 gr sukker

25 gr brun farin

50 gr sirup

40 gr smør

1½ dl piskefløde

Desuden 75-100 gr saltede peanuts

Kom smør og chokolade i en lille gryde og smelt det sammen over svag varme. Rør rundt til det er helt glat. Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig æggesnaps. Bland chokoladesmørret i æggesnapsen og pisk det sammen. Bland vanillepulver, hvedemel, kakaopulver og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i chokolademassen. Kom dejen i en firkantet form (ca 20×30 cm) eller en rund springform (ca 20 cm i diameter) foret med bagepapir og bag kagen ved 175 grader (ikke varmluft) i ca 25-30 minutter, til den lige netop har sat sig. Imens kagen bager laves karamellen.

Sukker, brun farin og sirup hældes i en lille gryde og bringes i kog ved jævn varme og under jævnlig omrøring. Når massen koger tilsættes smørret. Bring igen karamellem i kog og tilsæt fløde under piskning. Lad karamellen komme i kog og lad den koge (boble kraftigt) i ca. 15-20 minutter, til den er gyldenbrun og tyk. Husk at røre rundt med jævne mellemrum, så karamellen ikke brænder på. Fordel den varme karamel på toppen af chokoladekagen og drys med peanuts. Afkøl kagen og server, evt. med flødeskum eller vanilleis til.

Note. Vil man være helt sikker på, at karamellen har kogt længe nok, så kom en lille smule på en tallerken og sæt den i køleskabet et øjeblik. Hvis karamellen ikke løber, når tallerknen vippes, så er den færdig.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mette Muff
6 år siden

Kan den fryses?

Maden i mit liv.
6 år siden

Mette – Jeg er ikke sikker på, at karamellen har super godt af at blive frosset, men du kan evt. prøve med et lille stykke. Til gengæld kan kagen sagtens gemmes i flere dage 🙂

Hanne
6 år siden

Jeg er ved at bage din snickerskage og har fulgt opskriften slavisk?
Kagen har nu fået 3 x 5 min ekstra og er stadig meget flydende inde i midten?

Karamellen er totalt mislykket og brændt. Måske har jeg ikke pisket nok?
,
Nu har jeg sat en dåse kondenseret mælk over at koge i vand i 3 timer, som jeg har læst man kan gøre. Kan jeg så efterfølgende smøre den på kagen, hvis kagen lykkes?

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Hanne

Hanne – Uhhh, det lyder da ikke godt. Du burde sagtens kunne bruge en dåse kondenseret mælk ovenpå kagen i stedet for den kogte karamel – jeg håber, at projektet i det mindste kan reddes 🙂

Sandie
2 år siden

Jeg elsker denne kage.
Kan den laves med hvid chokolade i stedet? Og i så fald, er der så noget jeg skal være OBS på? 😀

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)