Stegte ris med kylling og grøntsager…

14 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Stegte ris med kylling og grøntsager hører til blandt mine favoritter, når det kommer til asiatisk mad. Der er jo nærmest tale om en form for asiatisk biksemad, hvor man stort set kan bruge, hvad man har i grøntsagsskuffen og har man været forudseende og kogt en ekstra portion ris dagen før – eller hvornår man nu lige har spist ris – så kan maden, på trods af lidt snitten og hakken af hvidløg, gulerødder, peberfrugt og forårsløg, være klar på relativ kort tid. At det så også smager supergodt og er ret børnevenligt, fordi grøntsagerne er nemme at genkende og evt. sortere fra og der ikke er noget flydende sauce, det er jo bare en ekstra bonus til børnefamilierne.

Som jeg var inde på i indlægget i går, så kogte jeg for nylig hønsekødssuppe på en stor… well en stor kylling! Det ene bryst blev skåret i tern og kom i suppen, alt kødet fra over- og underlår samt det jeg plukkede af skroget kom i denne her lækre kyllingepie med forårsgrønt og butterdej og det sidste kyllingebryst blev plukket i mundrette stykker og blev gemt til en omgang stegte ris med kylling og grøntsager. Dermed blev det til 3 hovedmåltider i én kylling, hvilket jeg faktisk er ret godt tilfreds med.

Ligger man nu ikke inde med et stort, kogt kyllingebryst, som kan bruges til en portion stegte ris, så køber man selvfølgelig bare en pakke kyllingebryst eller filet, som steges i panden sammen med olie og hvidløg, inden grøntsager og ris tilsættes – det giver for øvrigt også en rigtig fin smag til retten og en lækker stegeskorpe på kyllingen. Man kan selvfølgelig også bare udskifte kyllingen med rejer eller skinke/hamburgerryg, hvis man i stedet ligger inde med den slags rester og har man lyst, kan man sagtens bruge en blanding af både kylling, rejer og skinke. Med hensyn til ægget, så kommer jeg gerne et sammenpisket æg i panden og rører lidt rundt, så det bliver som en masse små stykker omelet. Jeg synes, at det smager skønt og det bidrager også med en lidt cremet konsistens til de stegte ris, men hvis man ikke er så meget til omelet, så udelader man selvfølgelig bare ægget.

Jeg krydrer de stegte ris med soya og sweet chili sauce efter smag – soya bidrager med salt, så udover at komme salt i gryden, når jeg koger risene, så salter jeg ikke yderligere. Chili saucen giver en smule skarphed og lidt sødme til retten, men da styrken i sød chili sauce kan variere, foreslår jeg, at man smager sig frem. Man kan selvfølgelig også bruge frisk, finthakket chili, hvis de stegte ris skal sparke lidt mere fra sig, men hvis der er mindre børn, som skal spise med, så foreslår jeg, at man holder sig til den søde chili sauce og ellers smager lidt forsigtigt til.

4.49 fra 25 stemmer

Stegte ris med kylling og grøntsager

Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 3 dl rå ris
 • 2 spsk olie
 • 2 fed hvidløg (finthakkede)
 • 2 gulerødder (skåret i tynde stave)
 • 1 rød peberfrugt (skåret i strimler)
 • 1 bundt forårsløg (skåret i ringe)
 • 200 gr ærter
 • 1 ds majs
 • 250 gr tilberedt kylling (fx stegt eller kogt)
 • 2 spsk soya
 • 1 æg
 • 2 spsk sweet chili sauce
 • cashewnødder

Fremgangsmåde

 • Kog risene efter anvisning på pakken – der kan selvfølgelig også bruges en rest tilberedte ris fra køleskabet. Opvarm olien i en sauterpande, wok eller stor gryde. Svits hvidløget heri. Tilsæt gulerødderne og sauter dem et par minutter. Kom peberfrugt, forårsløg, ærter og majs i panden og vend det hele godt sammen. 
  Pluk kyllingen i mindre stykker og kom kylling og soya i panden. Sauter et par minutter til soyaen fordamper. Slå ægget ud i en lille skål, pisk det sammen og hæld det ud over grøntsagerne. Rør godt rundt så ægget fordeles jævnt, imens det stivner let som småbitte stykker omelet. 
  Vend til sidst risene i gryden og rør det hele godt sammen. Smag til med sweet chili sauce og server de stegte ris rygende varme med cashewnødder og evt. et drys forårsløg på toppen.
Retten er ikke fryseegnet, men evt. rester kan sagtens gemmes på køl i et par dage. De stegte ris er desuden et hit i  madpakken, hvis der er adgang til mikrobølgeovn. 

 

14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hanne
5 år siden

Altså jeg synes jo at risene skal stege med før, så de får noget overflade og lidt crisp. Det matcher også mest det jeg har fået serveret på de kanter hvor denne ret kommer fra.
Iøvrigt har du ret, det er en rigtig kineserbiks, og det smager dejligt.

Maden i mit liv.
5 år siden
Svar  Hanne

Hanne – Jeg har stegt risene med et par gange tidligere, men jeg må indrømme, at jeg efterhånden har droppet det, for det ender som regel med, at der sidder et ordentligt lag fast i bunden af gryden og så bliver resten af risene jo alligevel ikke stegt. Til sidst spurgte jeg mig så lidt for og kiggede i et par thai kogebøger og siden har jeg næsten altid lavet det nogenlunde på denne her måde 😀

Anna-sofie
4 år siden

Uhmmm lyder lækkert ? Kunne værre jeg måske skulle prøve det bare med Nudler ☺️

Maden i mit liv.
4 år siden

Anne-sofie – Jeg lover, at det smager mindst lige så godt med nudler 😀

Søren Pedersen
3 år siden

Jeg har her til aften prøvet retten. Da jeg ikke er den store kok (men jeg øver mig) har jeg fulgt opskriften næsten slavisk. Jeg brugte nykogte parboiled ris og nystegt kylling i små tern – fyrede godt op i min HotWok på terrassen, blandede det hele sammen som beskrevet. Og vupti, så havde jeg et lækkert måltid.
Jeg brugte opskrift til fire personer og det passede til mor, far og to halvvoksne teenagedrenge. Tak for mad.

Hilsen Søren

Jette Nygaard Christensen
2 år siden

5 stars
Super god opskrift

Lone
2 år siden

1 star
Jeg ved ikke om jeg gjorde noget forkert, men det så bare ikke særlig appetitligt ud :/ så jeg droppede det halvvejs, øv.

Helle Margrete Nørlund
1 år siden

5 stars
Dejlig ret. Tilføjer lidt fishsauce

Susanne
20 dage siden

5 stars
De stegte ris smager virkelig lækkert. Tak for de mange gode og spændende opskrifter.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)