Eftersom vi stort set altid har et stykke god bacon i køleskabet og løg eller porrer og kartofler i grønsagsskuffen, så hører brændende kærlighed bestemt til blandt vores “nemme løsninger” til aftensmad. På dage hvor vi ikke har fået handlet ind, hvor der er blevet ændret planer, eller tiden er løbet fra os og klokken pludselig er langt over spisetid og vi ikke gider det helt store i køkkenet, så er det rart med den slags nemme retter, der kan trylles frem på relativ kort tid som et dejligt alternativ til take away.

Og brændende kærlighed var lige præcis, hvad det blev til i går aftes, da vi havde haft travlt med at rydde op og sætte havemøbler og krukker ud på terrassen. Morten havde desuden hygget lidt med at samle sin nye cykel og pludselig var klokken altså blevet 18.30 og vi var skrubsultne, men havde ikke rigtigt fået forberedt aftensmaden. Resultatet blev derfor at Morten skrællede kartofler, skar dem i små tern og satte dem over og koge til kartoffelmosen og imens fik jeg gjort bacontern og grønt klar til at komme på panden. Og på den måde endte det alligevel med, at vi kunne spise lækker aftensmad klokken 19 – dejligt.

I tidens løb har jeg set masser af forskellige bud på brændende kærlighed – lige fra den helt simple bestående af kartoffelmos med flæsk eller bacon i tern, over en variant som blev serveret med hvid sauce og endelig til den klassiske med mos, bacon/flæsk og løg. Jeg kan dog godt lide at pimpe den brændende kærlighed lidt ved at tilsætte forskellige slags løg – gule løg, rødløg og forårsløg, porre, æble i tern og så selvfølgelig bacon. Selvfølgelig kan man sagtens nøjes med løg og bacon – jeg synes bare, det er lækkert at tilsætte forskellige smagsgivere, hvis jeg alligevel har dem liggende og så er det desuden en god måde at få ryddet lidt ud i grønsagsskuffen på. Æblet kan måske lyde lidt underligt, men de små tern af stegt æble giver et fantastisk lækkert og syrligt modspil til de søde, stegte løg og det saltede flæsk, så jeg synes helt klart, at man skal give det et forsøg, hvis eller man bryder sig om frugt i maden.

Brændende kærlighed.

2-3 pers.

500-600 gr kartofler

25 gr smør

1 dl mælk

salt

ca 150 gr bacon i tern

1 løg, skrællet og skåret i tynde ringe

1 rødløg, skrællet og skåret i tynde ringe – kan erstattes af et almindeligt løg

2-3 stængler forårsløg, skyllet og skåret i tynde ringe

1 porre, skyllet og skåret i tynde ringe

1 æble, skåret i små tern

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern. Kom dem i en gryde med vand uden salt og kog dem møre i ca 20 minutter under låg. Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt smør. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller en elmikser og tilsæt mælken lidt ad gangen. Smag til med salt.

Imens kartoflerne koger brunes bacontern på en stor pande. Når baconternene er lysebrune tilsættes løgringe. Sauter løgene et par minutter og tilsæt så forårsløg og porre. Svits til grønsagerne er møre. Til sidst vendes æbletern i blandingen og der steges videre i ca. 1 minut. Server bacon og løgblandingen ovenpå kartoffelmosen med rødbeder ved siden af.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)