Jeg har min egen personlige (og Mortens) favoritopskrift, når det kommer til hjemmelavede pølsehorn og det er altså disse her lette og luftige basser, som samtidig er en af bloggens favoritter. Men nu skader det jo ikke med lidt fornyelse engang imellem og da jeg samtidig godt kan lide pølsehorn med et lidt grovere twist, har jeg for nyligt udviklet denne her lækre opskrift, hvor der er tilsat fuldkornshvedemel til dejen og smørret er udskiftet med lidt olie. Alt i alt en lidt sundere udgave af de klassiske pølsehorn, uden at gå på kompromis med smag og konsistens og jeg synes faktisk, at det er lykkedes til fulde.

Pølsehornene smager selvfølgelig allerbedst, når de er helt nybagte og lige kommet lune og lækre ud af ovnen – det gør pølsehorn jo altid, men jeg synes egentlig også, at disse her holder sig ret gode 1-2 dage efter de er bagt, hvilket gør dem helt perfekte til madpakkerne. Skal man gemme pølsehornene i længere tid, vil jeg dog anbefale, at man fryser dem ned, men så er det også dejlig nemt blot at tage et par pølsehorn op af fryseren og tø dem op på køkkenbordet, inden de skal spises eller pakkes ned i madpakken eller picnickurven.

Jeg kommer ikke noget indeni pølsehornene – udover pølser selvfølgelig – men dypper dem så til gengæld meget gerne i rigeligt sennep, når jeg spiser dem. Har man ikke mulighed for “at dyppe”, når hornene skal spises, så kan det dog være en god idé, at komme en stribe ketchup eller sennep på dejen, inden pølsen lægges ovenpå og hornet lukkes til. Skal pølsehornene serveres for børn, skal man måske passe lidt på med for meget sennep, men så kan jeg til gengæld anbefale, at man i stedet bruger en sød, fransk sennep eller en anden mild sennep med honning – der kan de fleste børn være med og så er der også lidt sennep til de voksne.

Grove pølsehorn.

16 stk.

3 dl vand, lillefingervarmt

½ pk gær

2 tsk salt

2 tsk sukker

2 spsk olie

100 gr fuldkornshvedemel eller grahamsmel – andre grove meltyper kan også bruges.

ca 400 gr hvedemel + lidt ekstra til udrulning

8 gode wienerpølser – delt i 16 halve

Kom vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, sukker, olie, fuldkornshvedemel og almindeligt hvedemel og ælt sammen til en glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time. Slå dejen ned og del den i 16 små boller. Rul hver bolle ud til en lille oval dejplade og læg ½ pølse på midten. Ønsker man sennep eller ketchup i pølsehornene, så sprøjt en stribe på midten af dejen, inden pølsen lægges ovenpå. Fold dejen sammen om pølsen og læg pølsehornet med sammenføjningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Forsæt til alle pølsehornene er lavet. Skær et par ridser på skrå i hvert pølsehorn og lad dem efterhæve i ca 30 minutter. Bag pølsehornene ved 200 grader (ikke varmluft) i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på bageristen. Bliver alle hornene ikke spist, kan de resterende sagtens fryses.

Note. I stedet for at udrulle hver enkelt dejbolle, kan man udrulle dejen i 2 store cirkler. Hver cirkel skæres ud i 8 trekanter, pølserne lægges i den brede ende at trekanterne og rulles sammen mod spidsen som små croissanter.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)