Påsken venter rundt om hjørnet – nogle af Jer er måske så heldige, at I allerede er gået på påskeferie – og i rigtig mange butikker kan man købe de skønneste, hjemmelavede påskeæg med lækkert fyld. Jeg synes, at det er noget så hyggeligt at købe et par gode, håndlavede påskeæg med lækkert fyld, som Morten og jeg kan dele – sådan lidt selvforkælelse og hverdagsluksus. Men faktisk så synes jeg, at de hjemmelavede påskeæg er de allerbedste og traditionen tro skal jeg have gang i en portion her i løbet af weekenden.

Hjemmelavede påskeæg er super hyggelige – både at lave og at modtage. Lidt ligesom hjemmelavet konfekt til jul. Det er efterhånden blevet til en del forskellige varianter af de hjemmelavede æg  og der kommer nye slags til hvert år, så nu har jeg lavet dette her indlæg, hvor jeg har samlet mine bedste opskrifter på hjemmelavede påskeæg. Og selvfølgelig kan man sagtens nøjes med at lave en enkelt slags æg, fx med fyld af marcipan og nougat. Det er jo ikke mængden, det kommer an på, men derimod glæden over at kunne nyde et hjemmelavet påskeæg.

Vælger man at lave helt klassiske, hjemmelavede påskeæg, så kan jeg anbefale denne her opskrift på æg i 3 varianter, nemlig med marcipan, nougat og appelsin dyppet i mørk chokolade. Så er der også lidt for enhver smag.

De her skønne æg med marcipan og en kerne af karamel og hindbærdrys er et sikkert hit og ret nemme at lave. Karamellen kan laves på en dåse kondenseret mælk og har man ikke tålmodighed til at koge dåsen til karamel, så kan man også købe dåser, hvor den kondenserede mælk allerede er kogt ind til karamel – det hedder dulce det leche.

Og når man nu alligevel er i gang med karamellen, så prøv at røre lidt mørk rom (eller romessens) ud i en smule karamel. Så kan man lave de lækreste påskeæg med marcipan og romkaramel og det smager nærmest som chokoladeskildpadder.

Forrige års helt store hit var disse her æg med marcipan og hasselnødde-nougat krokant. Et lækkert æg med en knasende sprød kerne og for lige at sætte prikken over i’et, så finthakkede jeg resten af krokanten og dryssede den på toppen af æggene som pynt. Det gav lige lidt ekstra crunch.

Med disse her påskeæg med lakrids er man næsten sikker på succes hos lakridselskerne. De er supernemme at lave – man kan groft sagt bare købe en rulle lakridsmarcipan og trille den til æg, men man kan også lave sin egen variant ved at ælte marcipan med lakridspulver eller lakridssirup. Chokoladedyp og en smule lakridsdrys på toppen fuldender værket.

Sidst men bestemt ikke mindst er der hjemmelavede påskeæg med kokosfyld. Æggene minder mest af alt om bountybarer og de er supernemme at lave. Der skal kun bruges kokosmel, kondenseret mælk og chokolade til overtræk.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)