De fleste kender vist til en cæsar salat, som helt simpelt består af romaine salat, brødcroutoner, parmesanost og en lækker og cremet cæsardressing. Mange steder bliver cæsarsalaterne ofte tilsat kylling – og nogle gange bacon – simpelthen fordi det smager godt og også gør salaten lidt mere mættende, men i den originale er der ikke kød. Det er der til gengæld i denne her hybrid imellem min sædvanlige kyllingetærte og en cæsarsalat, som jeg lavede forleden aften og som blev et kæmpe hit. Kombinationen af sprød tærtebund med møre kyllingestykker og knasende salat, bacon og store, lækre flager af parmesanost på toppen er ganske enkelt et match made in heaven og der er ingen tvivl om, at vi her har fat i en tærte, som godt kunne gå hen og blive en forårs- og sommerklassiker her i huset.

Lige i første omgang kan opskriften måske se lidt overvældende ud, for der skal bruges en del ting, men det skyldes selvfølgelig, at bunden er hjemmelavet og at der skal både bacon, romainesalat og parmesan på toppen af den færdige tærte. Det er dog ret nemt at lave tærtedejen selv og hvis det kniber med at rulle den ud, så kan den i stedet presses ud i tærteformen med fingerspidserne. Selvfølgelig kan man også bare købe en rulle færdiglavet tærtedej – de ligger på køl i de fleste supermarkeder og nogle steder fås de både i en almindelig og en fuldkornsversion.

Selve tærten – når bund og pynt trækkes fra – er faktisk ret simpel at lave og består udelukkende af hvidløg, porre og kylling, som overhældes med æggemasse og bages i ovnen. Da tærte er et oplagt “stop spild af mad” projekt, behøver man selvfølgelig ikke nøjes med at komme porre i tærten. Har man lidt asparges, peberfrugt, forårsløg, majs og ærter, squash eller lignende i grønsagsskuffen, så kan de sagtens svitses sammen med porre og kylling og kommes i tærten. Jo mere, jo bedre.

Jeg serverede tærten til aftensmad forleden og som sagt er der ingen tvivl om, at vi her har fat i noget, som kunne gå hen og blive en livret blandt forårs- og sommerfavoritterne herhjemme. Let og lækker mad, som er nem at lave – lige sådan noget man har lyst til på en varm sommerdag, hvor appetitten ikke er så stor. Tærten kunne også gå hen og blive et hit på frokostbordet, så måske man skulle servere den som en del af frokosten her i løbet af påsken – jeg er ret sikker på, at den vil skabe begejstring blandt familie og venner.

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Kyllingetærte a la cæsarsalat

Bagetid30 min
Samlet tid1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 175 gr hvedemel
 • 100 gr koldt smør
 • 1 tsk groft salt
 • 1 æggeblomme (kan erstattes af 2-3 spsk vand)
 • 1 spsk olie
 • 2 fed hvidløg (hakkede)
 • 1 porre (skåret i tynde ringe)
 • 2 stk stegt eller kogt kyllingebryst (skåret i tern)
 • 4 æg
 • 1 æggehvide
 • 2 dl creme fraiche 9-18 % (mælk kan også bruges)
 • 75 gr revet ost (fx mozzarella)
 • 1 pk bacon i skiver
 • 1 romainesalat (skåret i grove strimler)
 • friskhøvlet parmesan
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Smuldr smørret i melet, tilsæt salt og saml dejen med æggeblommen/vandet. 
 • Rul dejen ud og beklæd en tærteform (ca 22 cm) med den. 
 • Prik dejen med en gaffel og forbag den ved 200 °C (varmluft) i ca. 10 minutter. 
 • Imens varmes olien op i en gryde og hvidløg og porreringe sauteres heri. 
 • Tilsæt kylling i tern og steg det let. Smag til med salt og peber og fordel fyldet i den forbagte tærtebund.
 • Pisk æg, æggehvide og creme fraiche/mælk sammen til en cremet masse. Krydr med salt og peber og hæld æggemassen over fyldet i tærtebunden. 
 • Drys med revet ost på toppen og bag tærten ved 200 °C (varmluft) i 25-30 minutter, til overfladen er gylden og æggemassen er stivnet. 
 • Læg baconskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem gyldne og sprøde i ovnen i ca 15 minutter samtidig med tærten. 
 • Pynt den varme tærte med sprød bacon og romaine salat. Lav store parmesanflager ved hjælp af en kartoffelskræller og læg dem på tærten. 
 • Server straks – gerne med cæsardressing eller creme fraiche dressing til.

Noter

Skal hele tærten ikke spises på én gang - eller regner man med rester - så kan det være en god idé at servere salat, parmesanost og dressing ved siden af tærten. Ellers kan man risikere, at det falder sammen og bliver kedeligt, hvis tærten skal stå til dagen efter. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)