Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan uge 18…

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Med uge 18 tager vi hul på maj måned og vi nærmer os nu for alvor sol og sommer – vi har i hvert fald lov at håbe. Med maj og sommerens komme kan vi også glæde os over en helt masse lækre bær og grønsager, som lige straks kommer i sæson som perler på en snor – i første gang rabarber og ikke mindst de danske asparges og det er bare med at nyde dem, for sæsonen er kort og slutter omkring Sankt Hans. Jeg hepper på en uge med masser af maj-sol og dejligt forårsvejr og har lavet en madplan som bugner af lette retter og sommergrønt og en enkelt rabarberkage.

Madplan uge 18.

Mandag – Aspargessæsonen er så småt i gang og derfor skal vi selvfølgelig have denne her lækre tærte med asparges og bacon. Det bliver årets første og jeg glæder mig allerede – jeg elsker tærte og jeg elsker asparges. Match made en heaven.

Tirsdag – Menuen står på hjemmebagte pitabrød med fyld af hjemmelavet kyllingeshawarma, salatgrønt og creme fraiche dressing, hvilket altid er et hit her i huset. Der var engang, hvor jeg troede, det var svært at bage sine egne pitabrød – efter jeg har fundet ud af, hvor nemt det er, bager jeg dem stort set altid selv og udover at det smager forrygende, så er det også meget nemmere at komme store mængder fyld i brødene, uden at de revner og går i stykker.

Onsdag – Jeg er vild med one-pot meals, hvor alle ingredienserne til middagen blot blandes i en gryde og tilberedes på komfuret, inden hele herligheden sættes på bordet og serveres. Denne her fantastiske one pot cheeseburger pasta, som smager af…. tjaaa cheeseburger, hører så afgjort til blandt favoritterne og jeg glæder mig allerede.

Torsdag – Ugens kødløse indslag bliver denne her skønne tomatlasagne med bechamelsauce. Den kan spises som selvstændig hovedret – evt. med godt brød og en salat ved siden af – eller man kan bruge den som tilbehør til kød. Under alle omstændigheder en forrygende, lækker vegetarlasagne. Og når nu ovnen alligevel er i gang, så kan jeg jo passende lave denne her lækre rabarberkage med havregryns-crumble, som kan bage i ovnen samtidig med at vi spiser til aften. Så kan vi glæde os til et lunt stykke rabarberkage med creme fraiche til vores aftenste.

Fredag – Weekenden skydes i gang og det fejres med lækre stjerneskud med rødspætte, rejer og laks til aften. Og selvfølgelig pyntet med endnu flere af de skønne, friske asparges. Måske en portion hindbær med chokolade til dessert.

Lørdag – Vi er blevet enige om, at det er alt for længe siden, at vi sidst har fået en hamburgerryg, så det skal vi have lørdag aften – altså bare en lille en, for vi er jo kun os to. Tilbehøret bliver verdens lækreste italienske flødekartofler og en blandet salat med en god dressing. Måske denne her helt enkle spinatsalat med jordbær, vindruer, feta og saltede mandler.

Søndag – Resterne af lørdagens hamburgerryg skæres i tern og bruges som fyld i en portion lækre bagte kartofler med salat og skinkefyld. Nem og lækker søndagsmad og en god måde at få tømt grønsagsskuffen på, hvis der er salatrester fra ugens løb. Det meste kan enten bruges i skinkefyldet eller kommes i de bagte kartofler.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Helle
6 år siden

Lavede din tomatlasagne i dag. Den er da fuldkommen skøn og velsmagende – den skal bestemt laves igen. Den blev serveret med en gulerodsråkostsalat med tranebær og ristede cashewnødder.

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Helle

Helle – Tusind tak for din søde hilsen og lækre opskrift på gulerodsråkost – super god ide med tranebær og ristede cashewnødder på toppen, det skal jeg bestemt huske 😀