Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pizzaruller med skinke og ost…

6 kommentarer
Brød og boller, Opskrifter, Snacks
Gå direkte til opskriften

Jeg bliver aldrig træt af at eksperimentere med madpakkebrød som fx lækre pizzaboller og gode pølsehorn – der er bare noget hyggeligt over at fylde en picnickurv eller en madkasse med hjemmebag i alle afskygninger. Ikke mindst fordi man dermed kan gøre madpakkesmøringen til en leg og undgå at stå og fedte med leverpostej og madpapir, men sandelig også fordi det er markant billigere, at bage sine egne madpakkebrød og blot komme dem i fryseren, så de er klar til brug. Og så skal man jo heller ikke glemme fordelen ved selv at være herre over indholdet i bagværket og kvaliteten af råvarerne.

På det seneste har jeg leget lidt med et alternativ til de klassiske pizzasnegle med tomat og ost og resultatet blev disse her skønne pizzaruller med skinke og ost, som vi allerede begge er ret glade for herhjemme. Dejen er lavet efter samme opskrift, som jeg brugte til grove pølsehorn i sidste uge. Den er tilsat fuldkornsmel og kun en smule fedtstof i form af lidt olie, men den er super nem at lave og god at arbejde med og resultatet er både lækkert og luftigt bagværk, så den opskrift er bestemt kommet for at blive. Jeg er sikker på, at den også vil være rigtig god til pizzasnegle, så man behøver absolut ikke indskrænke sig til kun at bage pølsehorn og pizzaruller.

Pizzarullerne blev i denne omgang fyldt med skinke og ost. Jeg elsker den italienske, kogte skinke, som kan købes i store, silkeskårne skiver. Det passer lige med, at sådan en stor skive kan deles i 2, så der er til 2 ruller, men andre slags skinke kan selvfølgelig bruges og fyldet kan varieres. Jeg forestiller mig i hvert fald at prøve en variant med pepperoni – evt. lige skåret i lidt mindre stykker og drysset med rund hånd, da det godt kan blive lidt vanskeligt, at lave en pæn rulle med hele skiver pepperoni. Derudover har jeg også planer om en variant med kylling, karry og ananas – i virkeligheden er det jo kun fantasien, der sætter grænser og man kan sagtens eksperimentere med at tranformere sin personlige yndlingspizzaer om til pizzaruller.

Pizzarullerne smager selvfølgelig forrygende, når de er nybagte og osten smeltende lækker, men de er også fine, bløde og lækre dagen efter. Foretrækker man dem varme, så kan de selvfølgelig bare lunes i ovnen. Vi havde et par ruller til overs i sidste weekend, som jeg pakkede i en picnickurv sammen med lidt saltede nødder, frisk udskåret frugt og et stykke god, mørk chokolade og så tog vi hele herligheden med os ud på en gåtur med Villy og fandt et bord med sol og læ. Vi købte et par kopper cafe latte, som vi tog med og så havde vi ellers en forrygende lækker og hyggelig lille picnic med en madkurv lavet på ingen tid. Dejligt.

Pizzaruller med skinke og ost.

12 stk.

3 dl vand, lillefingervarmt

½ pk gær

2 tsk salt

2 tsk sukker

2 spsk olie

100 gr fuldkornshvedemel eller grahamsmel – andre grove meltyper kan også bruges.

ca 400 gr hvedemel + lidt ekstra til udrulning

ca 2 dl tomatsauce/pizzasauce – evt hjemmelavet tomatsauce

6 store skiver god skinke (gerne italiensk skinke)

100 gr revet ost

evt. lidt tørret oregano/basilikum

Kom vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, sukker, olie, fuldkornshvedemel og almindeligt hvedemel og ælt sammen til en glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time. Slå dejen ned og del den i 3 stykker. Rul hvert stykke ud i et rektangel (ca 20 x 30 cm) og del det i 4 lige store kvarte (ligesom et dannebrogsflag). På hvert stykke dej fordeles lidt tomatsauce, ½ skive skinke, revet ost og evt. et drys oregano/basilikum. Rul stykkerne sammen som små roulader på den lange led og luk enderne til, så det ligner pølsebrød. Læg rullerne med sammenføjningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag med alle 12 ruller og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter. Pensl pizzarullerne med lidt vand og bag dem ved 200 grader (ikke varmluft) i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på bageristen. Rullerne kan holde i 2-3 dage og kan sagtens genopvarmes. De kan også fryses.

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Vinni
6 år siden

Kan de fryses med godt resultat ?

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Vinni

Vinni – Ja, som jeg har skrevet i opskriften, så er de fryseegnede 🙂

Dorthe
6 år siden

Har lavet dem i dag og mine 12 årige piger er helt vilde med dem. De er bedre end dine pizzasnegle og pølsehorn efter deres mening 🙂 Tak for endnu en skøn opskrift.

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Dorthe

Dorthe – Det glæder mig, at I kunne bruge opskriften – og det er jo altid rart med lidt fornyelse 🙂

Sara
1 måned siden

Tak for god opskrift😊. Hvis man gerne vil lave dejen og pakkerne klar om eftermiddagen, men først sætte det hele i ovnen tidligt næste morgen,(el-priser😁), hvordan kan man så undgå at dejen overhæver og får “gærsmag”?