Rabarbersæsonen er skudt i gang og jagten på de fine, lyserøde stængler er gået ind. Det er lige nu, imens stænglerne stadig er små og fine og ny, at de smager allerbedst – eller også smager de allerbedst, fordi der stadig skal spares lidt på dem og de skal strækkes så langt som muligt, for så mange stængler er der jo ikke endnu. I hvert fald ikke hjemme hos os. Senere, når rabarberne får store og tykke stængler, kan man lidt nemmere få sig selv til at bruge løs og lave både lyserød rabarbersaft og kager med massevis af rabarber, men her i starten bliver de fine, røde stængler primært brugt til små portioner rabarberkompot med vanille og så i lidt bagværk.

Dette bagværk kunne for eksempel være rabarberscones eller disse her muffins, som jeg bagte forleden dag og som vi tog med os på en picnic sammen med mine forældre og sad og nød ved et par borde og bænke på en solbeskinnet eng med en varm kop kaffe til, imens hundene fik lov til at løbe frit og lege.

Super lækre og saftige små kager med sød-syrlige bidder af rabarber og en gylden og let sprød overflade – især hvis den drysses med lidt perlesukker. Muffins er i øvrigt virkelig gode, når man gerne vil have mest muligt ud af de første rabarber, for der skal ikke bruges så mange for at få den fine rabarbersmag til at trænge igennem. Hvis man så oven i købet, som her, kombinerer med marcipan – som efter min opfattelse hører til blandt rabarbernes allerbedste venner – så bliver det ikke meget bedre. Der sker bare noget, når man blander rabarber og marcipan – den fine smag af mandler og rabarber går ganske enkelt op i en højere enhed.

Rabarbermuffins med marcipan.

12 stk.

150-200 gr rabarberstilke

175 gr sukker + 1 spsk sukker

125 gr blødt smør

2 æg

150 gr hvedemel

2 tsk bagepulver

1 nip salt

½ tsk vanillepulver eller 2 tsk vanillesukker

1 dl mælk

100-150 gr marcipan, groftrevet

evt. perlesukker til drys

Start med at skylle rabarberne og skær dem i små stykker á ca 1 cm. Læg rabarberstykkerne på en tallerken og drys med 1 spsk sukker. Imens piskes smør og 175 gr sukker lyst og luftigt sammen med æggene. Hvedemel, bagepulver, salt og vanillepulver blandes sammen og røres i dejen sammen med mælken og der piskes til en luftig dej. Til sidst vendes rabarberstykker og revet marcipan forsigtigt i dejen. Fordel dejen i 12 papirforme og placer dem evt. i en muffinform af metal. Drys evt. med perlesukker på toppen og bag kagerne ved 175 grader (ikke varmluft) i ca 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på ovnristen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)