Lasagne er et rigtigt weekendhit herhjemme  – jeg har vist været inde på det et par gange før, men noget af det bedste, som jeg kan få serveret fredag aften, er en boblende varm lasagne lige fra ovnen. For mig er det bare det ultimative hygge- og “optakt til weekenden” mad og jeg har virkelig lavet mange lasagner, selvom flere af dem aldrig når bloggen, da de blot er variationer over de samme opskrifter. Alligevel ligger der efterhånden ret mange varianter og i dette her indlæg har jeg samlet 12 af de allerbedste opskrifter. Der er lidt for enhver smag – de traditionelle og de anderledes, dem med oksekød, med kylling og dem helt uden kød.

Vi starter selvfølgelig med en helt klassisk lasagne med bolognaise. Den traditionelle og populære lasagne, som kan varieres i en uendelighed, da der kan kommes så mange forskellige, lækre sager i kødsaucen. Jeg plejer at mene, at hver familie har sin egen favoritopskrift på lasagne, men har man ikke, så er dette her i hvert fald en både nem og lækker opskrift.

Som sagt kan kødsaucen i en traditionel lasagne med oksekød varieres i det uendelige – i denne her klassiske lasagne med bolognaise og linser har jeg skåret lidt ned på kødet – men ikke fjernet det – og i stedet erstattet med linser, som giver en god konsistent og masser af mæthed. En rigtig god lasagne, hvis man gerne vil skære ned på kødet, men ikke ligefrem vil være vegetar.

Man kan sagtens udelade oksekød i en lasagne og i stedet bruge kylling. Jeg har lavet en hel del forskellige kyllingelasagner i tidens løb, men denne her lasagne med kylling og grønsager, hvor der bruges hakket kyllingekød, er nok den, som kommer tættest på den traditionelle oksekødslasagne.

En rest pulled chicken kan nemt blive til en lækker lasagne med pulled chicken og hytteost.

Og endelig er der denne her kyllingelasagne med fløde-tomatsauce og spinat, som faktisk er min personlige favorit, når det kommer til kyllingelasagner. De små stykker kyllingebryst, kombineret med fløde-tomatsauce og spinat, er et match made in heaven og jeg kan godt lide, at der er lidt at tygge på.

En lasagne behøver ikke nødvendigvis være lagt sammen med lasagneplader og bolognaise. Har man en portion pasta, fx skruer eller penne, så kan man sagtens benytte sig af den nemme løsning og blande det hele sammen i et fad og lave hjemmelavet lasagnette med bechamelsauce. Et weekendhit herhjemme hos os.

I en mexicansk lasagne med salat er lasagnepladerne helt droppet og i stedet erstattet af tortillapandekager i lag. Oksekødet er godt krydret og tilsat salsa og på toppen pyntes med masser af salatgrønt, mere salsa, guacamole og creme fraiche dressing. En tex mex livret.

Endnu en variant, hvor pastapladerne er droppet, er kartoffel-lasagnerne, som er ret populære herhjemme hos os – denne her kartoffel-lasagne med skinke og mozzarella er ingen undtagelse og så er den supernem at lave. Let og lækker.

Man kan også gå lidt mere klassisk til værks og lave en lækker og cremet kartoffel-lasagne med kødsauce.

Endelig kan man koge kartoflerne til mos og lægge det hele sammen til en kartoffelmos-lasagne a la Shepherd’s Pie. Jeg lover, at det nok skal blive et hit hos børnene.

Vi slutter lige med et par vegetarlasagner, for der behøver absolut ikke være kød i en lasagne, for at den kan være både lækker og mættende, hvilket denne her spinatlasagne med bechamelsauce er et fint eksempel på. Jeg kan dog anbefale, at man engang imellem prøver at tilsætte laks – enten røget eller rå laks i mundrette bidder – til fyldet. Det smager skønt.

Og sidst men ikke mindst en lækker tomatlasagne med bechamelsauce. Lasagnen, som er kødfri, kan bruges som tilbehør, men den er også lækker som hovedret med en blandet salat og måske lidt godt brød ved siden af. Brug gerne nogle store, lækre og modne bøftomater, som rigtigt smager igennem – jeg lover, at det er godt.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)