Åhhh hvor har vi haft en dejlig weekend. Vi har hygget med gode venner til langt ud på natten. Vi har sovet længe, spist frokost og “reparations pommes frites” på Juelsminde havn. Vi har gået tur langs vandet, været i haven, sovet middagslur på terrassen og grillet spareribs og spist hjemmelavet coleslaw. Og i det hele taget har vi bare nydt solen og det fantastiske majvejr, som det meste af landet heldigvis fik del i både lørdag og søndag.

Hjemmelavet coleslaw – nemt og lækkert.

Lørdag kørte vi en tur forbi slagteren og kom derfra med både spareribs og chili pølser. Jeg må være ærlig og indrømme, at det er sjældent, at jeg spiser pølser. Men et par gode slagterpølser med masser af kød og godt med krydderier vil jeg gerne have. Både pølser og spareribs kom på grillen lørdag aften. Og så lavede jeg en ordentlig skålfuld coleslaw, som vi spiste til kødet sammen med et par majskolber og et friskbagt flute.

Se også >> Pulled pork burgere med coleslaw.

Jeg kan bedst lide, når en coleslaw er både sød, syrlig og let skarp. Derfor bruger jeg en blanding af sød sennep, hvidvinseddike og sukker i dressingen. Nedenstående mål skal dog kun ses som vejledende og det står selvfølgelig enhver frit for at smage sig frem til den perfekte dressing.

Har man ikke sød, fransk sennep, så kan man i stedet bruge honning og almindelig sennep. En kombination af disse vil give et lige så fint resultat. Har man heller ingen honning, så brug i stedet lidt mere sukker.

Se også >> Opskrift på en nem og lækker spidskålssalat med avocado. 

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Coleslaw

Hviletid30 min
Samlet tid40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • ½ hvidkålshoved (spidskål kan også bruges)
  • 4 gulerødder (groftrevne)

Coleslaw dressing.

  • 1 dl creme fraiche
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk sød sennep (kan udelades)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Hvidkål eller spidskål skæres i tynde strimler. Kram kålen godt imellem fingrene i ca 1 minut – så bliver den lidt blødere og man bliver ikke træt i kæberne af at tygge på den. 
  • Bland kål og revet gulerod sammen i en skål.
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til. 
  • Vend dressingen i salaten. 
  • Lad gerne salaten trække på køl i ca 30 minutter inden servering. Det bliver den kun bedre af. 

Skønne variationer.

Coleslaw kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet, så lav evt. en stor portion. Alternativt kan man snitte en ordentlig portion kål og gulerødder, evt. på en foodprocessor, når man alligevel er i gang, og opbevare dem i en bøtte. Derefter laver man en stor portion dressing og opbevarer den i en anden bøtte. Så er det blot at røre en passende mængde grønsager og dressing sammen. Perfekt hvis der står coleslaw på menuen flere dage i træk. Såvel snittet grønt som dressing kan sagtens holde sig på køl i en lille uges tid.

Hvidkål kan i øvrigt udskiftes med andre former for kål, hvis man ønsker variationer. Spidskål er jo oplagt, både klassisk spidskål og rød spidskål. Derudover kan man bruge fintstrimlede rosenkål og rødkål, hvilket måske især er oplagt om efteråret og vinteren. Endelig kan man droppe kål og vende dressingen sammen med revet gulerod og broccoli i små, fine buketter. Nemt og lækkert.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)