Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Flettet madbrød med pesto og ost…

25 kommentarer
Brød og boller, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Herhjemme er vi ret glade for madbrød – både som tilbehør til maden, men også som en lille snack at nippe af, inden vi spiser til aften. Det er efterhånden blevet til en hel del forskellige slags madbrød og pizzastjerne med tomat og ost og pull apart brød med hvidløg hører stadig til blandt favoritterne, men lige for tiden er det altså dette her smukke, flettede brød med pesto og ost, som oftest bliver bagt. Det smager nemlig skønt og passer perfekt til de fleste grillmenuer.

Brødet er både lækkert og nemt at lave – også selvom jeg syntes, at det var lidt svært at få snoet brødet helt pænt, den første gang jeg bagte det. Dejen skal først rulles til en roulade, som efterfølgende skæres igennem på langs, men så den stadig hænger sammen i den ene ende. Efterfølgende skal de to stykker dej snoes om hinanden. Det lyder måske nemt i teorien, men i praksis var det ikke så nemt at sno 2 tykke stykker dej, som bare blev længere og længere. Heldigvis fandt jeg ud af at sno stykkerne ved at lade dejen ligge på køkkenbordet og blot flytte dejstykkerne over hinanden. Herefter gik det som en leg og selvom brødet blev en lille smule skævt, så var det nemt lige at rette det til, da det lå på bagepladen. Desuden var brødet vildt flot, da det først havde været i ovnen, så man skal altså ikke fortvivle, selvom det hele ser noget sølle og håbløst ud inden bagningen. Sørg i øvrigt for at forme brødet på et stykke bagepapir, så man ikke skal flytte det fra køkkenbordet til bagepladen i “fri hånd”, men bare kan trække det over ved hjælp af papiret. Et fint brød kan nemt blive trukket langt og skævt ved at blive flyttet for meget rundt.

Jeg har brugt min hjemmelavede ramsløgspesto de sidste par gange, jeg har bagt brødet. Den har en fin og let krydret smag af løg, hvidløg, purløg og parmesanost, men man kan også sagtens bruge andre former for pesto. En klassisk basilikumpesto kan virkelig anbefales, hvis man vil servere brødet til pastaretter eller lasagne. Man kan også bruge tapanade, fx tomat- eller oliventapanade, ligesom det smager skønt, hvis man prøver sig frem med diverse friskoste, fx pikant eller hvidløg. Det er også muligt at bage brødet “a la pizza” med tomat og ost, men pas på med for meget fyld, da det så kan være svært at sno dejen pænt. Endelig kan man lave brødet i en sød version – lav en god gærdej, fx efter en opskrift på hjemmebagte kanelsnegle, og smør så enten dejen med kanelremonce, vanilleremonce eller med Nutella. Jeg lover, at det nok skal blive et hit.

4,78 fra 9 stemmer

Madbrød med pesto og ost

Samlet tid2 timer 30 minutter
Antal: 1 stk

Ingredienser

 • dl vand lillefingervarmt
 • ½ pk gær
 • 1 tsk groft salt
 • 1 tsk sukker
 • 1 spsk olie
 • 275 gr hvedemel (+ ekstra til udrulning)
 • 4 spsk pesto
 • 50 gr revet ost

Fremgangsmåde

 • Opløs gær i vandet og tilsæt salt, sukker og olie. Tilsæt hvedemel og ælt til en blank og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time. 
 • Rul dejen ud til et rektangel (ca 20 x 30 cm) på et meldrysset bord. Smør pesto på dejen i et tyndt lag og drys med revet ost. Rul dejen sammen som en roulade og læg den på et stykke bagepapir. 
 • Flæk rouladen på langs fra den ene ende til den anden, så pesto- og ostelagene bliver synlige, men så den stadig hænger sammen i den ene ende. Sno herefter de to dejstykker rundt om hinanden og klem dem sammen i enden, så det bliver til et fint, snoet brød med et smukt mønster af pesto. Det er nemmest, hvis man lader dejen ligge på køkkenbordet, så man reelt bare skal flytte stykkerne over hinanden et par gange.
 • Flyt bagepapiret med brødet over på en bageplade og lad brødet efterhæve i ca 30 minutter. Brødet kan godt se lidt skævt og rodet ud, men man kan lige rette det lidt til, når det er flyttet over på bagepladen - det ser for det meste meget bedre ud, når det har været en tur i ovnen. 
 • Bag brødet ved 180 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i ca. 20-25 minutter til det er gyldent og gennembagt. Pas på pestoen ikke bliver for mørk - man kan evt. lægge et stykke stanniol let henover brødet i den sidste del af bagetiden. Server brødet lunt.
Brødet er selvfølgelig bedst, når det er lunt og nybagt, men evt. rester kan sagtens gemmes til dagen efter og lunes let i ovnen. Brødet kan desuden fryses. 
Subscribe
Notify of
25 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Maiken
6 år siden

Har du ikke et billede af hvordan du snoer brødet?
Mvh Maiken

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Maiken

Maiken – Nej, det har jeg desværre ikke, men jeg kan tage et, næste gang jeg laver brødet. Men det er nu ikke så vanskeligt, du skal bare forestille dig 2 aflange stykker dej, som du snor et par gange rundt om hinanden og så er det som sagt nemmest, hvis du lader dejen ligge på køkkenbordet. Hvis du gør det i luften, ligesom man eksempelvis ville sno to stykker reb eller lignende, så kan dejen godt blive trukket meget lang 🙂

Jimmi
6 år siden

Jeg vil også gerne se det. Ellers må du oprette et kursus 😀
Jeg kan ellers lidt af hvert i et køkken, men det der med at sno har jeg aldrig helt fattet.

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Jimmi

Jimmi – Ja, jeg må hellere få taget et billede næste gang jeg bager brødet 🙂 Det er nok i virkeligheden lidt sværere at forklare, end det er at gøre det i virkeligheden, men hvis du forestiller dig to stykker snor, så skal de ligesom bare drejes rundt om hinanden 🙂 Jeg har fundet en lille video på youtube – godt nok på et Nutella brød og hun gør det ikke helt på samme måde som mig, men det der med at rulle dejen sammen, flække den på langs og lige sno de 2 stykker dej er det samme. Håber den måske kan hjælpe 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=dNJ-KfdrNcY

Ann Mia
6 år siden

Det er vel lige som at flette hår …men kun med 2 stykker dej og ikke 3

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Ann Mia

Ann Mia – I virkeligheden er det endnu nemmere end at flette hår. Det er i bund og grund som to totter hår, der bare skal snoes om hinanden 🙂

Gitte
6 år siden

Hej Anne-Kathrine,
Tusind tak for opskriften.
Jeg faldt over den i går og måtte straks hjem at prøve den. – jeg har nok ligesom dig set de mange videos med madbrød der bliver skåret og snoet – nok mest fra folk på fb der har linket til videoer med det. Jeg har dog ikke kastet mig ud i det før – det kommer ved lejlighed. – Jeg tror i al fald jeg skal prøve din pizzastjerne:-)
Jeg læste lige din instruktion med snoningen et par gange – og jeg tror jeg fik nogenlunde styr på det.
Opskriftsmæssigt blev det et rigtig godt resultat – og jeg kan kun anbefale andre at prøve det også. I min familie er vi også store fan af godt brød;-)

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Gitte

Gitte – Det glæder mig, at du fik styr på snoningerne. Nogle gange kan det være svært at forklare noget på skrift, for det lyder måske enkelt for mig, men kan være svært at få ned som tekst. Jeg må hellere få taget et par billeder og lagt ved opskriften ved lejlighed 🙂
Og jeg kan kun give dig ret – det er et super godt brød og dem kan man aldrig få for mange af 🙂

Lene jenen
4 år siden
Svar  Gitte

Det ser vild lækkert ud det brød hvad kan man bruge i stedet for pesto
Jeg vil bruge brødet som tilbehør til bøf i kryddersovs med små kartofler

Kirsten Vissing
6 år siden

Hej. Jeg bruger tit dine dejlige opskrifter, men undre mig over noget. Hvordan og hvorfor skelner du mellem varmluft og alm ovn – jeg kender godt reducering af temperaturen i varmluft – men hvilken bageform er generelt bedst til hvad?

Maden i mit liv.
6 år siden

Kirsten – Jeg skriver ALTID hvorvidt jeg bruger varmluft eller ej – det gjorde jeg ikke engang, men hvis ikke jeg skriver det i opskriften, kan jeg være 100 % sikker på, at jeg på et eller andet tidspunkt får stillet spørgsmålet, så nu gør jeg det bare 🙂

Når det så er sagt, så er det med varmluft eller ej et vurderingssprgsmål – i hvert fald efter min opfattelse. Ovne bager jo forskelligt, og derfor kan det være svært at svare på, hvorvidt noget skal bages med eller uden varmluft. Mine forældres ovn har fx en virkelig skrap varmluftsfunktion, så der bager jeg stort set aldrig med varmluft, idet jeg nødig vil risikere, at brød og kager bliver mørke udenpå og stadig er rå indvendigt.

Generelt siger man, at varmluft godt kan have tendens til at “udtørre” let og det giver jo god mening, når man tænker på alt det varme luft, som bliver blæst rundt i ovnen. Derfor bager jeg sjældent kager ved varmluft og bløde boller bager jeg også på alm. ovnvarme, men brød og boller, som godt må blive lidt mørke og sprøde i overfladen, de får en gang varmluft. Det samme med flæskesteg, kylling, bacon, lasagne mm.
Desuden bager jeg selvfølgelig altid ved varmluft, hvis jeg har mere end én plade i ovnen ad gangen, for det er jo noget af det, som varmluft netop er skabt til.

Håber at det var svar på dit spørgsmål og ellers så prøv at google “forskel på alm. ovn og varmluft” eller noget i den retning – jeg er sikker på, at der nok skal være massevis af videnskabelige forklaringer på, hvornår du skal bruge det ene og det andet og ikke mindst hvorfor 😀

Mange hilsner fra

Anne-Kathrine

Nadia Gudme
6 år siden

Er det mig eller er dejen rimelig sej?
Jeg æltede den i 15min og kunne ikke lave gluten test men til sidst så satte jeg den til hævning og den hæverhæve fint nu 🙂
Har brugt det der manitoba hvedemel og fulgt opskriften slavisk

Maden i mit liv.
6 år siden

Nadia – Uhhhh, jeg synes ikke, at dejen plejer at være sej, bare sådan “almindelig” at arbejde med, hvis man kan kalde det sådan. Jeg må så også indrømme, at jeg ikke ved, om det gør en forskel at der bruges Manitoba hvedemel. Har lige lavet en Google søgning og der står, at Manitoba hvedemel gør dejen mere elastisk og med en sprød skorpe. Min umiddelbare tanke er, at når en dej bliver sej at arbejde med, så er der brugt lidt for meget mel – det er jo ikke voldsomt meget mel, der skal bruges i opskriften, men jeg har skrevet ca 275 gr hvedemel fordi det er forskelligt, hvor meget mel en dej kan trække – nogle gange skal der bruges lidt mere og andre gange lidt mindre. Kan det være der, den er smuttet?

Håber at resultatet i det mindste blev godt, da du fik brødet formet og bagt 🙂

maibritt Jørgensen
5 år siden

hej. kan man bage det før og lune det når man skal spise det?

Maden i mit liv.
5 år siden

Maibritt – Ja, det kan man sagtens 😀

maibritt jørgensen
5 år siden

Det er nogle lækre opskrifter du har. mange tak for dem.

Maden i mit liv.
5 år siden

Maibritt – Velbekomme 😀 😀

maibritt Jørgensen
5 år siden

Hej har bagt det her madbrød og det er virkeligt lækkert.

Maden i mit liv.
5 år siden

Maibritt – Det lyder godt 🙂

Marianne
4 år siden

Hej.
Skal holde stor fødselsdag og har ikke tid til at bage det på dagen, kan det eventuelt bages i forvejen og fryses ned.

Marianne
4 år siden

Mange tak.

Connie
2 år siden

Meget lækkert brød og så er det virkelig flot at se på. Har bagt det før, og nu skal det bages igen.
Du har i det hele taget mange skønne opskrifter, som jeg ofte benytter mig af.