Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Fuglereder – opskrift på nemme marengsreder.

2 kommentarer
Desserter, Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter, Rabarber opskrifter
Gå direkte til opskriften
Fuglereder af marengs, pyntet med jordbær og chokolade

Uhmm hvor har vi bare væltet os i rabarber på det seneste. Der er blevet lavet rabarberkompot, rabarbersaft og rabarbersirup, rabarbermuffins og rabarberscones og i torsdags, på Kristi Himmelfarts dag, blev det sørme også til en omgang fuglereder af marengs med rabarberskum og friske jordbær. Skummet blevet lavet af flødeskum vendt med rabarberkompot og hele herligheden blev nydt til eftermiddagskaffen i solen på terrassen. Så lækkert.

Fuglerederne ligner en million – de vækker i hvert fald både opsigt og begejstring – men faktisk er de uhyre simple at lave – det eneste det kræver, er en smule tid. Marengs skal nemlig bage ret længe i ovnen, da der nærmest er tale om en “tørre-proces”, men det er jo ikke fordi, at man behøver sidde og holde øje med ovnen imens. Faktisk kan marengsreder – og marengs i det hele taget, selvfølgelig – holde sig i ret lang tid, når bare de opbevares i en lufttæt dåse, så man kan sagtens lave dem på forhånd og dermed spare lidt tid. Bager man en stor portion, så har man desuden en både nem og lækker dessert eller kage til kaffen i baghånden.

Har man nu ikke lige rabarber på lager – eller er det bare udenfor sæsonen – så kan man selvfølgelig sagtens fylde rederne med alle mulige andre former for “skum”. Det smager skønt at mose lidt hindbær med sukker og vende det i flødeskummet – faktisk kan man også bare bruge et par spsk god hindbærmarmelade, hvis man føler mere for det – og ellers kan jeg anbefale jordbær, stikkelsbær, blåbær eller ribs. Faktisk kan de fleste sommerbær bruges og endelig kan man også fylde rederne med flødeskum eller en god is og så i stedet pynte med frisk frugt og bær.

I stedet for mange, små fuglereder, så kan man selvfølgelig sagtens lave én stor – det er måske lidt nemmere, hvis man skal lave kage til mange. Jeg har tidligere lavet en lignende kage med én stor marengsbund og opskriften på kagen og bunden ligger lige her. Den er godt nok med jordbærflødeskum og chokolade, men fremgangsmåden i forhold til bagning af bunden er jo stort set den samme.

Ingen bedømmelser

Fuglereder/marengsreder

Bagetid2 timer
Samlet tid2 timer 15 minutter
Antal: 6 stk

Ingredienser

  • 3 æggehvider
  • 150 gr flormelis

Fremgangsmåde

  • Kom æggehviderne i en skål og pisk dem helt stive.
  • Tilsæt flormelis og pisk i 2-3 minutter til en glat og blank marengs.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt 6 cirkler ud på en bageplade med bagepapir. Sprøjt herefter en kant på hver cirkel, så det ligner små fuglereder.
  • Bag rederne ved 100 °C (varmluft) i 1½- timer, indtil de kan slippe bagepapiret.
  • Afkøl rederne og opbevar dem i en lufttæt dåse. Holdbarheden er 2-3 uger. Kagerne er ikke fryseegnede.
  • Ved servering fyldes rederne med creme, flødeskum eller is og frisk frugt.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kathrine
5 år siden

Jeg havde lavet rabarberkompot efter din opskrift i ovnen, men den blev ikke helt vellykket (den blev lidt for sød), da jeg havde tænkt, at vi skulle have haft rabarbertrifli. Det blev i stedet en blanding af rabarbertrifli og denne opskrift, da jeg alligevel havde nogle jordbær, som skulle bruges: Rabarberskum med jordbær og knuste makroner
Og det smagte fremragende og det syntes hele familien, så det er ikke sidste gang, den bliver lavet 🙂

Maden i mit liv.
5 år siden
Svar  Kathrine

Kathrine – Godt at det alligevel blev en succes, selvom kompotten blev lidt for sød 🙂
Herhjemme er marengsrederne også en succes 😀