Åhhh hvor har vi haft en dejlig weekend. Vi har hygget med gode venner til langt ud på natten, vi har sovet længe, spist frokost og “reparations pommes frites” på Juelsminde havn, gået tur langs vandet, været i haven, sovet middagslur på terrassen, grillet og i det hele taget bare nydt solen og det fantastiske majvejr, som det meste af landet heldigvis fik del i både lørdag og søndag.

Lørdag kørte vi en tur forbi slagteren og kom derfra med både spareribs og et par krydrede chili pølser – det er sjældent, at jeg spiser pølser, men et par gode slagterpølser med masser af kød og godt med krydderier vil jeg gerne have. Både pølser og spareribs kom på grillen lørdag aften og så lavede jeg en ordentlig skålfuld coleslaw, som vi spiste til kødet sammen med et par majskolber og et friskbagt, koldthævet flute.

Jeg kan bedst lide, når coleslaw er både sød, syrlig og let skarp. Derfor bruger jeg en blanding af sød sennep, hvidvinseddike og sukker i dressingen, men nedenstående mål er kun vejledende og det står selvfølgelig enhver frit for at smage sig frem til sin egen perfekte coleslawdressing. Har man ikke sød, fransk sennep, så behøver man ikke gå ud og købe en hel flaske, hvis man i stedet har lidt honning og almindelig sennep stående i skabet – en kombination af disse to vil give et lige så fint resultat. Har man heller ingen honning, så brug i stedet lidt mere sukker – det vigtigste er, at smagen i dressingen er både sød og syrlig. Med hensyn til syre så bruger jeg hvidvinseddike, hvilket jeg gør til en del madlavning, så sådan en flaske har jeg næsten altid stående i skabet – den koster ikke en formue og er virkelig anvendelig, men hvidvinseddike kan sagtens udskiftes med hvid balsamico, æbleeddike eller sågar lagereddike, hvis ikke der er andet. Som sagt kan jeg kun opfordre til, at man bruger det, som man har og så ellers smager sig frem.

Coleslaw kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet, så lav evt. en god stor portion og spis resterne til frokost dagen efter. Alternativt kan man snitte en ordentlig portion kål og gulerødder, evt. på en food processor når man alligevel er i gang, og opbevare dem i en bøtte. Derefter laver man en stor portion dressing og opbevarer den i en anden bøtte og så er det blot at røre en passende portion grønsager og dressing sammen inden spisetid – perfekt hvis der står coleslaw på menuen flere dage i træk og både snittet grønt og dressing kan sagtens holde sig på køl i en lille uges tid.

Coleslaw.

4 pers. (tilbehør).

1/4 lille hvidkålshoved eller ½ lille spidskål

3-4 gulerødder, groftrevne

4 store spsk creme fraiche

2 spsk mayonnaise

2 spsk hvidvinseddike

2 spsk sød sennep, fx sød fransk sennep

1 spsk sukker – kan udelades

salt og peber

evt hakket persille til pynt

Hvidkål eller spidskål skæres i tynde strimler. Kram kålen godt imellem fingrene i ca 1 minut – så bliver den lidt blødere og man bliver ikke træt i kæberne af at tygge på den. Bland kål og revet gulerod sammen i en skål. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til, inden dressingen vendes i salaten. Salaten bliver kun bedre af at trække i ca 30 minutter inden servering.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)