Lasagne er det ultimative weekendhit her i huset – uanset om den bliver serveret fredag aften, som en dejlig optakt til weekenden, lørdag aften med tilhørende rødvin eller søndag som sådan en slags hygge- og comfort food. Vi elsker ganske enkelt en god lasagne og jeg har da også efterhånden lavet en hel del forskellige slags, fx spinatlasagne, tomatlasagne, mexicansk lasagne og så selvfølgelig den klassiske lasagne med bolognaise, for nu bare at nævne nogle stykker. Gad vide om det var en idé, engang at lave et indlæg med opskrifter på samtlige mine lasagner? Der er efterhånden ved at være mange.

Når menuen står på kyllingelasagne, plejer der at være tale om denne her fantastisk udgave med kyllingebryst, bechamel og spinat eller denne her med pulled chicken og hytteost, men for nylig forsøgte jeg mig med en lasagne med hakket kylling og det blev endnu et hit. Smagsmæssigt er der måske ikke den store forskel på en klassisk lasagne og en kyllingelasagne, for saucen er jo ret godt smagt til med tomat og krydderier, men jeg synes alligevel, at det hakkede kyllingekød bidrog med en fin smag og ikke mindst en lækker konsistens. Der er ligesom lidt mere bid i hakket kylling end i hakket oksekød, hvilket jeg synes er virkelig lækkert.

Der er masser af grønsager i kødsaucen, hvilket der for det meste er, når jeg laver den slags, fordi det er en oplagt mulighed for at få tyndet lidt ud i grønsagsskuffen. Som sædvanlig skal opskriften udelukkende opfattes som inspiration, for de fleste grønsager kan bruges og der er ingen grund til at fare ud og købe gulerødder og peberfrugter, hvis man i stedet har squash og bladselleri liggende i køleskabet, for nu bare at tage et eksempel.

Jeg bruger stort set altid bechamelsauce i mine lasagner og en hjemmelavet bechamelsauce er absolut ikke speciel svær at lave, men kniber det alligevel med tid, lyst og lejlighed, så kan en brik færdiglavet mornaysauce sagtens bruges. Vi spiste lasagnen med en stor portion blandet salat med hjemmelavet creme fraiche til og det kan jeg kun anbefale – selvom der er godt med grønsager i kødsaucen, er det rart med lidt frisk og grønt knas ved siden af. Har man børn, som er lettere grønsagsskeptiske, så kan man sagtens droppe salaten og i stedet servere grønsager i stave ved siden af, evt med creme fraiche dressing som dip i stedet. Jeg er sikker på, at det nok skal blive et hit.

Lasagne med kylling og grønsager.

4 pers.

1 spsk olie

1 løg, hakket

2 fed hvidløg, hakkede

400-450 gr hakket kylling

2 gulerødder, groftrevne

1 rød peberfrugt, hakket

1 spsk paprika

2 tsk tørret oregano eller basilikum

1 lille dåse tomatpure

1 spsk hvedemel

1 ds hakkede tomater

2 dl vand eller hønsebouillon

1 lille dåse majs

1 tsk sukker

salt og peber

lasagneplader

Bechamelsauce.

1 stor spsk smør

2-3 spsk hvedemel

4 dl mælk

½-1 tsk revet eller stødt muskat

salt

50 gr revet ost

Varm olien op i en gryde og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt kylling og brun kødet godt. Kom revet gulerod og peberfrugt i blandingen og sauter et par minutter. Tilsæt paprika, basilikum og tomatpure og rør hvedemelet ud i blandingen. Hæld herefter hakkede tomater, vand og majs i gryden og bring den i kog. Lad saucen simre et par minutter – hvedemelet får saucen til at tykne ganske let, hvilket giver en fin og skærefast lasagne. Smag til med sukker, salt og peber og stil kødsaucen til side, imens bechamelsaucen laves.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og rør smør og mel sammen til en opbagning. Tilsæt mælken og pisk godt, så evt. klumper piskes ud. Bring saucen i kog og lad den koge igennem i et par minutter, så melsmagen forsvinder og saucen tykner. Smag til med revet muskat og salt.

Fordel en smule bechamelsauce i bunden af et ildfast fad og placer herefter 3-4 lasagneplader ovenpå saucen. Forsæt med kødsauce, bechamel og lasagneplader til det hele er brugt. Slut af med kødsauce og bechamel og drys lidt revet ost på toppen. Bag lasagnen ved 200 grader varmluft i ca 25-30 minutter, til den er gyldenbrun på overfladen. Tag lasagnen ud og lad den evt. sætte sig i 5 minutter, inden den serveres – det giver et pænere snit, når lasagnen skæres ud.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)