Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan uge 21…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Vores madplan for uge 21 er en blanding af grillmad, lette retter og hyggelig aftensmad, som tilberedes i ovnen. Selvom vi godt nok lige straks tager fat på juni måned, så synes jeg, at vi har haft et både køligt og blæsende forår og det kan være lidt svært at stole på vejrudsigterne. Derfor er jeg faktisk lidt usikker på, hvornår der er mulighed for at grille og hvornår der ikke er. Selvfølgelig kan man altid grille, men det gør jo ikke noget, at man ikke ligefrem skal stå med en paraply over hovedet.

Ugens madplan er derfor lagt an på mad, som både kan tilberedes på grillen og på panden, hvis der pludselig skulle blive sendt en skylle ned fra oven. Omvendt kan en del af retterne også flyttes udenfor eller omstruktureres, hvis vi skulle få sol, varme og grillvejr og på den måde føler jeg mig rustet til lidt af hvert i den kommende uge, når det gælder madfronten.

Madplan uge 21.

Mandag – Ugen starter nemt og lækkert – vi skal have kartoffellasagne med skinke og mozzarella og så skal vi have koldskål til dessert. Jeg bruger altid denne her super nemme opskrift på koldskål med vanille og citron, som er lækker og cremet, selvom den er uden æg. Tilbehøret bliver selvfølgelig sprøde, hjemmebagte kammerjunkere, hvis jeg når at lave nogle i weekenden og ellers bliver det bare de færdigkøbte fra bageren.

Tirsdag – Menuen står på denne her lækre risotto primavera med ærter og grønne asparges, som er både nem at lave og ret lækker. Ved siden af skal vi have et stykke grillet laks – nu må vi se, om det bliver på grillen eller på stegepanden. Det afhænger lidt af vejret.

Onsdag – Ugens vegetar bliver de her lækre pandekager med ost og spinatfyld. Man kan sagtens tilsætte lidt skinke eller lignende til spinatfyldet, men de smager også skønt, bare som de er. Tilbehøret bliver nok bare en blandet salat – nu må vi se, hvad grønsagsskuffen byder på.

Torsdag – Vi skal have hjemmelavede burgere med hele molevitten – salat, tomat, agurk, syltede rødløg, bacon, dressinger mm. Grillet kyllingebryst og hakkebøffer, som jeg håber, kan blive tilberedt på grillen. Tilbehøret bliver pommes frites af søde kartofler – en storfavorit her hjemme.

Fredag – Vi nyder virkelig, at vi er midt i aspargessæsonen og spiser massevis af asparges hver uge. Fredag bliver det som appetizer, når vi skal have indbagte grønne asparges med lufttørret skinke til forret. Bagefter skal vi have denne her lækre kyllingetærte a la cæcarsalat – det må gerne være lidt let, for de indbagte asparges ligger en ret god bund. Jeg steger lidt ekstra kylling, når jeg alligevel er i gang. Så er der også til søndag.

Lørdag – En lækker pandebøf med ost og tomater, hjemmelavet whiskeysauce ved siden af, sprøde, knuste kartofler med rosmarin og en eller anden form for salat – måske en tomatsalat med rødløg og feta eller frisk mozzarella og lidt balsamico dryppet over. Et glas vin ved siden af og så er vi ellers klar til at holde lørdag aften.

SøndagOne pot pasta med kylling og bacon. Nemt, lækkert og den ultimative comfort food – helt perfekt til en søndag. Måske en blandet grøn salat ved siden af – det er lækkert med lidt knas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer