Vi havde sådan en dejlig dag i går. Ren afslapning og hygge og alligevel synes jeg, at vi nåede en masse ting. Jeg fik blandt andet bagt chokoladescones, hvilket jeg længe har haft lyst til, (opskriften skal nok komme på bloggen) og så fik jeg også høstet en masse rabarber. Jeg havde egentlig forestillet mig, at jeg skulle bage denne her skønne rabarberkage med crumble og mandler, men i sidste ende blev det i stedet til makronmuffins med rabarber. Det er ved at være flere år siden, at jeg sidst har bagt dem og de smager virkelig fantastisk. Den let marcipanagtige smag fra makronerne er helt perfekt sammen med de syrlige rabarber og når det hele bindes sammen af en vaniljeduftende kagedej, så bliver det ikke meget bedre.

Kagerne er super nemme at lave – dejen kan røres sammen på ganske få minutter, så det er virkelig en opskrift, som er oplagt, hvis man får uventede gæster, eller trangen til lidt sødt pludselig melder sig. De lækre muffins kan for øvrigt både serveres lune og kolde – begge dele fungerer helt fint. Skal de med på skovtur eller pakkes i en picnickurv, så spises de selvfølgelig “au naturel” og det er der bestemt ikke noget i vejen med. Men serveres de fine små kager derhjemme, evt. til kaffen eller som afslutning på en lækker middag, så kan jeg bestemt anbefale, at man pakker hver muffin ud og serverer en kugle god is, lidt flødeskum eller creme fraiche ved siden af.

Skal kagen serveres til dessert, vil det måske være nemmere at bage den som én stor kage og så efterfølgende skære den ud i fine snit og det kan sagtens lade sig gøre. Bagetiden ændres selvfølgelig, da det tager lidt længere tid at gennembage en stor kage, men som hovedregel er kagen færdig, når den er lækker gyldenbrun og sprød på toppen og der ikke hænger dej ved et træspyd, som stikkes ned i midten. Jeg vil skyde på, at kagen skal have ca 30-45 minutter ved 180 °C (alm. ovnfunktion), hvis den fordeles i en mellemstor springform (ca 20 cm i diameter). Men da ovne bager forskelligt, vil jeg absolut foreslå, at man prøver sig lidt frem og holder øje med kagen.

Print opskrift Pin opskrift
4.82 fra 16 stemmer

Makronmuffins med rabarber

Bagetid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 14 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 100 gr rabarberstilke
 • 1 spsk sukker
 • 100 gr blødt smør
 • 125 gr sukker
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 2 æg
 • 1 dl mælk
 • 1 nip salt
 • 2 tsk bagepulver
 • 150 gr hvedemel
 • 100 gr makroner

Fremgangsmåde

 • Skær rabarberne i små stykker, kom dem i en skål og drys med 1 spsk sukker. Lad rabarberne trække imens dejen røres sammen.

 • Pisk smør, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg.
 • Rør mælk i dejen.
 • Bland salt, bagepulver og hvedemel og vend det forsigtigt i dejen. 
 • Kom makronerne i en frysepose og knus dem ved at banke let på dem med en kagerulle eller lignende tung genstand. Vend de knuste makroner og rabarberstykkerne i dejen.
 • Fordel dejen i 14 muffinforme af papir. Placer evt. formene i en muffinform af metal.
 • Bag kagerne ved 180 °C (alm. ovnfunktion) i 25-30 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte. Mærk evt. efter med et lille træspyd i midten.
 • Lad kagerne afkøle på bageristen og server. De er bedst, når de er relativt nybagte, men de kan godt holde sig et par dage i en pose. De kan desuden fryses.

Noter

Kagerne er bedst, når de er relativt nybagte, men de kan sagtens holde sig svampede og lækre i et par dage. De er desuden fryseegnede. 

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)