Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Makronmuffins med rabarber…

33 kommentarer
Ideer til studentermad, Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Nem kage, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Vi havde sådan en dejlig dag i går. Ren afslapning og hygge og alligevel synes jeg, at vi nåede en masse ting. Jeg fik blandt andet bagt chokoladescones, hvilket jeg længe har haft lyst til, (opskriften skal nok komme på bloggen) og så fik jeg også høstet en masse rabarber. Jeg havde egentlig forestillet mig, at jeg skulle bage denne her skønne rabarberkage med crumble og mandler, men i sidste ende blev det i stedet til makronmuffins med rabarber. Det er ved at være flere år siden, at jeg sidst har bagt dem og de smager virkelig fantastisk. Den let marcipanagtige smag fra makronerne er helt perfekt sammen med de syrlige rabarber og når det hele bindes sammen af en vaniljeduftende kagedej, så bliver det ikke meget bedre.

Kagerne er super nemme at lave – dejen kan røres sammen på ganske få minutter, så det er virkelig en opskrift, som er oplagt, hvis man får uventede gæster, eller trangen til lidt sødt pludselig melder sig. De lækre muffins kan for øvrigt både serveres lune og kolde – begge dele fungerer helt fint. Skal de med på skovtur eller pakkes i en picnickurv, så spises de selvfølgelig “au naturel” og det er der bestemt ikke noget i vejen med. Men serveres de fine små kager derhjemme, evt. til kaffen eller som afslutning på en lækker middag, så kan jeg bestemt anbefale, at man pakker hver muffin ud og serverer en kugle god is, lidt flødeskum eller creme fraiche ved siden af.

Skal kagen serveres til dessert, vil det måske være nemmere at bage den som én stor kage og så efterfølgende skære den ud i fine snit og det kan sagtens lade sig gøre. Bagetiden ændres selvfølgelig, da det tager lidt længere tid at gennembage en stor kage, men som hovedregel er kagen færdig, når den er lækker gyldenbrun og sprød på toppen og der ikke hænger dej ved et træspyd, som stikkes ned i midten. Jeg vil skyde på, at kagen skal have ca 30-45 minutter ved 180 °C (alm. ovnfunktion), hvis den fordeles i en mellemstor springform (ca 20 cm i diameter). Men da ovne bager forskelligt, vil jeg absolut foreslå, at man prøver sig lidt frem og holder øje med kagen.

4,36 fra 31 stemmer

Makronmuffins med rabarber

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Bagetid30 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 14 stk

Ingredienser

 • 100 gr rabarberstilke
 • 1 spsk sukker
 • 100 gr blødt smør
 • 125 gr sukker
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 2 æg
 • 1 dl mælk
 • 1 nip salt
 • 2 tsk bagepulver
 • 150 gr hvedemel
 • 100 gr makroner

Fremgangsmåde

 • Skær rabarberne i små stykker, kom dem i en skål og drys med 1 spsk sukker. Lad rabarberne trække imens dejen røres sammen.

 • Pisk smør, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg.
 • Rør mælk i dejen.
 • Bland salt, bagepulver og hvedemel og vend det forsigtigt i dejen. 
 • Kom makronerne i en frysepose og knus dem ved at banke let på dem med en kagerulle eller lignende tung genstand. Vend de knuste makroner og rabarberstykkerne i dejen.
 • Fordel dejen i 14 muffinforme af papir. Placer evt. formene i en muffinform af metal.
 • Bag kagerne ved 180 °C (alm. ovnfunktion) i 25-30 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte. Mærk evt. efter med et lille træspyd i midten.
 • Lad kagerne afkøle på bageristen og server. De er bedst, når de er relativt nybagte, men de kan godt holde sig et par dage i en pose. De kan desuden fryses.
Kagerne er bedst, når de er relativt nybagte, men de kan sagtens holde sig svampede og lækre i et par dage. De er desuden fryseegnede. 

 

Subscribe
Notify of
33 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kris10ne
6 år siden

De ser godt nok lækre ud så dem skal jeg prøve. Jeg har dog lige et spørgsmål, jeg har frosset mine rababer ned, kan de stadig bruges i denne opskrift eller bliver de for våde? Tak for god inspiration?

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Kris10ne

Krstine – Du burde sagtens kunne bruge dine rabarber til muffins, men det kan være en god idé, at lade dem tø op i en sigte, så det værste “overskudsvand” lige kan rende af 🙂

Ina
2 år siden
Svar  Kris10ne

kan man erstatte mælk med yoghurt?

Charlotte
5 år siden

Så er de lige kommet ud af ovnen og de dufter helt fantastisk. Jeg lavede dog ikke 8 stk, men 12 stk i amerikanske muffinforme, som er lidt større og det var nok meget godt, for de hævede helt op over kanten. Så nu glæder jeg mig til at smage dem senere. Måske med kugle vanilleis som du foreslår. Vejret er i hvert fald til det ?

Maden i mit liv.
5 år siden

Charlotte – Det lyder godt. Det var altså også nogle ret store muffins, som jeg fik bagt 😀

Trine
5 år siden

Hejsa, glæder mig til at prøve opskriften, kan de fryses ned?
Mvh Trine

Maden i mit liv.
5 år siden
Svar  Trine

Trine – Det kan de sagtens, men de er allerbedst, når de er nybagte 😀

Gitte
5 år siden

Hej Anne-Katrine. Ville man kunne udskifte rabarbarstykkerne med æblestykker tror du? Vores træ bugner og tænker at kombinationen ikke lyder helt dårlig 🙂

Jane
5 år siden

Skal bage dem nu. Havde ingen rabarber så har brugt jordbær/rabarbermarmelade. Hvordan mon det bliver????

Jane Salling Hansen
4 år siden

Min svigerdatter vil meget gerne have den til sin fødselsdag, men i en bradepande (til 14 personer ) kan man det og hvor meget skal jeg bruge ? Har du evt. Også et forslag til topping man kan bruge ovenpå ? 😊

Christina Klok
4 år siden

Nøj, de er gode ❤️

Jette enevoldsen
4 år siden

Jeg har tænkt mig at bage dem aftenen før jeg skal bruge dem
næste aften – til 20 bagevante kvinder – jeg bager sjældent – mest brød – puh spændende
Er det mon ok dagen før?
Lægge i plasticposer?
Kh

lis christensen
3 år siden

Kan man bruge marcipan i stedet for makroner? Jeg bor i malaysia og her har vi ikke makroner.

Suzan
3 år siden

Har lige lavet en dobbelt portion. Men jeg syns de flyder meget ud i formene. Har i alt 28stk.

Men det går nok. Smagen er den samme.

Gunhild Mikkelsen
3 år siden

Hej og tak for super mange gode opskrifter 😊
Har dog lige et spørgsmål, når jeg kommer mælken i smør/ æggemassen skilder det ad, har du et tip til hvordan jeg undgår det?

Mvh Gunhild

Karina
3 år siden

5 stars
Nogle af de lækreste muffins jeg nogensinde har smagt

Bente
2 år siden

Hej Anne-Kathrine.
Du skriver i punkt 2 at man skal blande blødt smør med sukker og vaniljesukker, som skal piskes hvidt og skummende. – Det i sig selv er nærmest umuligt. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt. Derefter tilsættes mælken og nu skiller det da fuldstændigt ad.
Jeg ville mene at det bløde smør skulle byttes om med æggene, så man ligesom laver en æggesnaps hvor efter den afkølede smeltet smør vendes forsigtig i den luftige masse. Hmmm…. Det er åbenbart kun mig der ikke kan få det til at lykkedes 🥴
Vh. Bente

Jannie Bolther Brøste
1 år siden

Kan man bruge dejen selvom den er skilt? Det sker også for mig at det skiller når mælken tilsættes. Hvordan undgår jeg det? Hvis altså det ikke er meningen?

Annette Hansen
2 år siden

Har bagt dem før, altid med succes. Jeg bager dem dog som en hel kage. Længe leve dovenskaben 😉
Idag eksperimenterer jeg så med at bruge dét rabarber der blev til overs fra da jeg lavede saft, fremfor stykker af rabarber. Og lidt hakket mørk chokolade. Jeg venter i spænding 😊

Karina Bøje
2 år siden

5 stars
Virkelig nogle lækre muffins, som hele familien elsker og så er de jo nemme at lave.
Hvis jeg skulle lave dem til en festlig lejlighed ville jeg elske at lave dem med en frosting med flødeost. Men hvilken smag, vil du anbefale? Kunne man med fordel tilføje lidt rabarber-sirup til frostingen?