Marengsreder med rabarberskum og jordbær…

2 kommentarer
Desserter, Kager, Opskrifter, Rabarber opskrifter
Gå direkte til opskriften

Uhmm hvor har vi bare væltet os i rabarber på det seneste. Der er blevet lavet rabarberkompot, rabarbersaft og rabarbersirup, rabarbermuffins og rabarberscones og i torsdags, på Kristi Himmelfarts dag, blev det sørme også til en omgang fuglereder af marengs med rabarberskum, friske jordbær og mørk chokolade. Hele herligheden blev nydt til eftermiddagskaffen i solen på terrassen – så bliver det ikke meget bedre.

Fuglerederne ligner en million – de vækker i hvert fald både opsigt og begejstring – men faktisk er de uhyre simple at lave – det eneste det kræver, er en smule tid. Marengs skal nemlig bage ret længe i ovnen, da der nærmest er tale om en “tørre-proces”, men det er jo ikke fordi, at man behøver sidde og holde øje med ovnen imens. Faktisk kan marengsreder – og marengs i det hele taget, selvfølgelig – holde sig i ret lang tid, når bare de opbevares i en lufttæt dåse, så man kan sagtens lave dem på forhånd og dermed spare lidt tid. Bager man en stor portion, så har man desuden en både nem og lækker dessert eller kage til kaffen i baghånden.

Har man nu ikke lige rabarber på lager – eller er det bare udenfor sæsonen – så kan man selvfølgelig sagtens fylde rederne med alle mulige andre former for “skum”. Det smager skønt at mose lidt hindbær med sukker og vende det i flødeskummet – faktisk kan man også bare bruge et par spsk god hindbærmarmelade, hvis man føler mere for det – og ellers kan jeg anbefale jordbær, stikkelsbær, blåbær eller ribs. Faktisk kan de fleste sommerbær bruges og endelig kan man også fylde rederne med flødeskum eller en god is og så i stedet pynte med frisk frugt og bær.

I stedet for mange, små fuglereder, så kan man selvfølgelig sagtens lave én stor – det er måske lidt nemmere, hvis man skal lave kage til mange. Jeg har tidligere lavet en lignende kage med én stor marengsbund og opskriften på kagen og bunden ligger lige her. Den er godt nok med jordbærflødeskum og chokolade, men fremgangsmåden i forhold til bagning af bunden er jo stort set den samme.

Marengsreder med rabarberskum og jordbær.

6 stk.

150 gr rabarber

75 gr sukker

2 tsk kartoffelmel

2 tsk vanillesukker

3 æggehvider

150 gr flormelis

2 dl piskefløde

500 gr jordbær

mørk chokolade til pynt, grofthakket

Skær rabarberne i stykker og kom dem i et ildfast fad foret med bagepapir, Drys med sukker, kartoffelmel og vanillesukker og bag rabarberne ved 180 grader (ikke varmluft) i ca 15-20 minutter, til de er godt møre. Hæld rabarberne op i en skål og rør rundt, så rabarberne moser ud og bliver til kompot – kartoffelmelet hjælper med at tykne kompotten let, så den ikke bliver for flydende. Afkøl kompotten.

Imens laves fuglerederne. Æggehviderne piskes helt stive – der skal kunne dannes små toppe, som bliver stående. Tilsæt flormelis og pisk i 2-3 minutter til en glat og blank marengs, der kan holde faconen. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt 6 fuglereder ud på en bageplade beklædt med bagepapir – husk de vokser lidt under bagningen. Bag rederne ved 100 grader (ikke varmluft) i 2½ – 3 timer, eller indtil de kan slippe papiret. Kniber det stadig med at få marengsene til at slippe efter 3 timer, så tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle i ca 5 minutter – det plejer at hjælpe. Afkøl rederne.

Pisk fløden til skum og vend den med den afkølede rabarberkompot. Nip jordbærrene. Anret fuglerederne på et fad og fordel rabarberskummet i rederne. Pynt med jordbær og drys med mørk chokolade på toppen.

Note. Fuglerederne kan godt tåle at stå på køl inden servering, men står de for længe, suger marengsen fugt og bliver blød. De skal helst spises samme dag, som de er lavet. Til gengæld kan man sagtens lave fuglerederne i god tid, for de kan holde sig i en kagedåse i lang tid.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kathrine
4 år siden

Jeg havde lavet rabarberkompot efter din opskrift i ovnen, men den blev ikke helt vellykket (den blev lidt for sød), da jeg havde tænkt, at vi skulle have haft rabarbertrifli. Det blev i stedet en blanding af rabarbertrifli og denne opskrift, da jeg alligevel havde nogle jordbær, som skulle bruges: Rabarberskum med jordbær og knuste makroner
Og det smagte fremragende og det syntes hele familien, så det er ikke sidste gang, den bliver lavet 🙂

Maden i mit liv.
4 år siden
Svar  Kathrine

Kathrine – Godt at det alligevel blev en succes, selvom kompotten blev lidt for sød 🙂
Herhjemme er marengsrederne også en succes 😀

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)