Rocky road eller “stenet vej” er en form for hjemmelavet, amerikansk slik, hvor “alt godt fra skuffen” fx nødder, rosiner, kiks, karameller, skumfiduser og lignende blandes med smeltet chokolade og stivner i en stor plade, som til sidst skæres ud i mundrette tern. Jeg har tidligere lavet forskellige udgaver af rocky road, blandt andet disse her med frysetørret hindbær, men for nylig fik jeg lyst til at prøve at lave rocky road chokoladebrownies og så lade browniedejen gøre det ud for den smeltede chokolade og resultatet blev ganske enkelt forrygende lækkert og særdeles vanedannende.

Se også – Hjemmelavede donuts I Klassiske chokolade brownies

Jeg har tidligere fået de lækreste brownies med både nødder, skumfiduser og ekstra chokoladestykker i USA, men jeg bestemte mig for, at der også skulle være karamel i mine kager. Derfor brugte jeg en blanding af valnødder, skumfiduser og lækre Dumle karameller, som blev pakket ud og presset ned i dejen og det blev virkelig en succes. Både skumfiduser og karameller smeltede let under bagningen og imens skumfiduserne blev til et lækkert og let knasende indslag på toppen, så sank karamellerne nærmest bare ned i kagen og lagde sig som små centre af den lækreste, bløde karamel. Det er afgjort ikke sidste gang, at jeg kommer Dumle karameller i mine brownies og jeg er ret sikker på, at der også snart skal eksperimenteres med muffins med Dumle karameller i midten.

Når man bager brownies, er det vigtigt, at kagen ikke får for lang tid i ovnen. Den skal selvfølgelig være nogenlunde færdigbagt, men der er ikke noget så trist, som en fuldstændig tør og gennembagt brownie. En brownie skal være snasket og svampet i midten og have en god, sej overflade, men da ovne bager og varmer forskelligt, kan det være svært at angive eksakte bagetider. Derfor er det vigtigt, at man holder lidt øje med sin brownie, når den er ved at være færdigbagt. Stik evt. et lille træspyd ned i midten af kagen – sidder der flydende dej på pinden, når den trækkes op, så skal kagen selvfølgelig have lidt længere tid i ovnen, men en smule rester af dej må der gerne sidde tilbage.

Kagen kan sagtens holde sig i flere dage – faktisk er det lige før, at den gode og let tunge kage bare bliver bedre og bedre, så det er oplagt at bage brownies, hvis man skal have kage med på arbejde eller ungerne skal dele ud i skolen. Server også gerne en god og tung brownie til dessert – med eller uden skumfiduser og karameller – evt. som en del af en desserttallerken med lidt frisk frugt eller bær og en kugle is. Jeg lover, at det nok skal blive en succes.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 4 stemmer

Brownies (rocky road)

Bagetid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 12 stykker
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 125 gr smør
 • 125 gr mørk chokolade
 • 2 æg
 • 125 gr sukker
 • 125 gr brun farin
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 100 gr hvedemel
 • 2 spsk kakaopulver (bage og drikkekakao)
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • 75 gr valnøddekerner
 • 50 gr mini skumfiduser (eller store skumfiduser klippet i stykker)
 • 1 pose dumle karameller

Fremgangsmåde

 • Kom smør og chokolade i en lille gryde og smelt det over svag varme.
 • Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig æggesnaps.
 • Bland chokoladesmørret i æggesnapsen og pisk det sammen.
 • Sigt vaniljesukker, hvedemel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen og vend det forsigtigt i chokolademassen.
 • Fordel dejen i et ildfast fad (ca 20×25 cm) foret med bagepapir. Fordel valnødder, skumfiduser og Dumle karameller ovenpå dejen.
 • Bag kagen ved 175 °C (alm. ovnfunktion) i ca 25-30 minutter, til brownien lige netop har sat sig og skumfiduserne er gyldne og smeltede.
 • Tag kagen ud og lad den køle af, inden den skæres i firkanter.

Noter

Husk at holde øje med kagen, da bagetiden kan variere fra ovn til ovn. Hvis man stikker i brownien med en lille træpind, må der ikke sidde flydende dej tilbage på pinden, men der må gerne sidde lidt rester.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)