I takt med at dagene er blevet længere – eller i hvert fald lysere – og varmere, bliver grillen oftere og oftere fundet frem og hvem ved, måske kan vi snart igen sidde og spise aftensmad ved havebordet på terrassen. Sommerdage og mad på grillen betyder, at der skal tænkes på tilbehør til grillmaden og der er det jo oplagt med lækre kartoffel- eller pastasalater, men jeg vil også gerne slå et slag for tabouleh eller tabbouleh, som er en salat, der stammer fra Mellemøsten med blandt andet bulgur eller couscous og masser af friskhakket persille. En salat som vi i hvert fald spiser en masse af som tilbehør til grillmaden i løbet af sommeren.

Tabouleh kan vel bedst sammenlignes med en form for rissalat, selvom risene er udskiftet med bulgur eller couscous – den både mætter og ser smuk ud og så er den dejlig nem at lave og kan tilsættes et væld af forskellige slags grønsager alt efter smag og behag. Jeg laver altid en stor portion “grund tabouleh” efter nedenstående opskrift. Den holder sig frisk og lækker i køleskabet i flere dage, men er uden de meget vandholdige grønsager som fx tomater, der har det med at blive splattede og kedelige, hvis de ligger i en salat natten over. Efterfølgende er det nemt lige at hælde en passende portion “grund tabouleh” op i en skål og tilsætte de lette grønsager som fx finthakket tomat og agurk inden servering og på den måde har jeg frisk og lækker tabouleh til madpakker, som let anretning eller tilbehør til aftensmaden i flere dage. Dog vil jeg skynde mig at tilføje, at man også sagtens kan spise salaten som den er, altså blot med peberfrugt, rødløg og masser af persille – den er både let og lækker.

Jeg har ladt mig fortælle, at en ægte tabouleh skal smage af citronsaft og masser af frisk persille. Persille har vi i haven, men på denne her tid af året, hvor jeg endnu ikke kan høste persille i rå mængder, køber jeg det hos grønthandleren. Her kan vi få et kæmpe bundt bredbladet persille til 10 kr eller omkring og sådan en buket rækker altså noget længere end de små potter med kruspersille, som man kan købe i supermarkederne. Har man ikke lige en grønthandler i nærheden, så kan potterne med kruspersille dog sagtens bruges – der skal bare 2-3 stykker til. Citronsaften blandes sammen med olivenolie og et nip salt til en dressing, som røres i den færdige tabouleh og her må jeg indrømme, at jeg snyder lidt, for jeg tilsætter desuden både en smule honning og sennep til dressingen. Det er måske ikke særlig originalt, men til gengæld smager det fantastisk med lidt skarphed fra sennep og sødme fra honningen.

Tabouleh med persille og citron.

4 pers (som tilbehør).

2 dl bulgur eller couscous

1 rød peberbrugt, finthakket

1 rødløg, finthakket

2 dl friskhakket persille

Dressing.

2-3 spsk citronsaft

2 spsk olivenolie

1 tsk mild sennep – jeg bruger Classic yellow mustard

1 tsk honning

salt

Tilbered bulgur eller couscous efter anvisning på posen og lad den afkøle. Bland bulgur/couscous med hakket peberfrugt, rødløg og persille i en skål. Rør dressingen sammen og smag til. Vend dressing i salaten og lad den trække i minimum 30 minutter inden servering. Tabouleh kan sagtens holde sig flere dage på køl.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)