Tærte med asparges, kartofler og spinat…

2 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Tærte - opskrifter på tærter, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Jeg er vild med tærter – hvilket et par af bloggens læsere måske har luret, da der efterhånden er en hel del opskrifter på forskellige, lækre tærter på bloggen. Men tærter er altså bare geniale – de er nemme at lave og de kan laves med og uden kød, hvis man gerne vil holde en eller måske to dage om ugen kødfrie. Desuden kan man komme stort set alle former for grønsagsrester – og selvfølgelig også kød, fisk og fjerkræ – i en tærte, så udover at være både nem og lækker aftensmad, så er det også perfekt, hvis man gerne vil undgå at smide mad ud.

Forleden havde vi et bundt, friske, grønne asparges liggende i køleskabet. Jeg havde egentlig forestillet mig, at de skulle have været en i lækker kyllingesalat med grønne asparges og bacon, men det må blive en anden gang, for den kylling som var blevet til overs, fra vi fik en lækker, gammeldags grydestegt kylling, var vi sørme kommet til at spise til frokost i stedet. Udover asparges var der 4 kogte kartofler – kogte kartofler kan virkelig anbefales i grønsagstærter, da de giver godt med fylde og mæthed – og så en halv pose frisk spinat (ca 250 gr). Det var for øvrigt en rest fra en portion af denne her lækre spinatsalat med jordbær, vindruer, fetaost og saltede mandler. Og så var det ellers bare med at gå i gang og få fyldet klargjort, så tærten kunne komme i ovnen.

Nu skal man selvfølgelig huske på, at nedenstående opskrift blot er vejledende – alle former for grønsager kan bruges og der er jo ikke meget Stop Madspild i at fare ud og købe en hel pose spinat, fordi man skal bruge den ene halvdel til tærten, hvis den anden halvdel bliver smidt ud, når den er blevet dårlig. Man kan lige så godt bruge de grønsager, som man alligevel har derhjemme og den eneste regel er, at hvis man bruger meget vandholdige grønsager, fx peberfrugt, squash, fint strimlet kål, champignons, spinat og lignende, så skal de lige svitses en tur på en varm stegepande, så lidt af væden kan fordampe, inden de kommes i tærten. Ellers kan man godt risikere at stå tilbage med en ret trist og våd tærte og en blød bund.

Nedenstående opskrift er på en grønsagstærte helt uden kød eller fisk, men man kan sagtens tilsætte både laks i tern og rejer, skinke/hamburgerryg eller stegt kylling i mundrette tern til fyldet, hvis man alligevel har noget liggende i køleskabet. Det fungerer også rigtig godt med bacon til asparges. Kom baconstykkerne – enten i tern eller skiver skåret i mindre stykker – på den varme pande og steg til de er lysebrune og sprøde. Herefter tilsættes løg, som svitses i baconfedtet og til sidst spinaten og fyldet fordeles i tærtebunden som beskrevet i opskriften.

Grønsagstærte med asparges, kartofler og spinat.

2-3 pers.

1 portion hjemmelavet tærtedej eller en rulle færdiglavet tærtedej

1 spsk olie

2 løg, hakkede – kan erstattes af 1 bundt forårsløg, skåret i tynde ringe

ca. 250 gr frisk spinat

1 bundt grønne asparges

3-4 kogte kartofler

4-5 æg

2 dl creme fraiche

50 gr revet ost

salt og peber

Fordel dejen i en tærteform (jeg brugte en form på 20 cm i diameter), prik dejen let med en gaffel og forbag den evt i ca. 10 minutter ved 200 grader (ikke varmluft). Varm olien op på en pande og sauter løg/forårsløg heri. Tilsæt spinat og svits til spinaten er faldet helt sammen og væden er fordampet. Drys med salt og peber. Fordel blandingen i bunden af tærten. Skær asparges og kogte kartofler i mundrette tern og fordel dem ovenpå spinatblandingen. Pisk æg og creme fraiche sammen, tilsæt salt og peber efter smag og fordel æggemassen over fyldet i tærten. Drys med revet ost på toppen og bag tærten ved 200 grader (ikke varmluft) i 30-45 minutter, til den er gylden og æggemassen har sat sig. Bagetiden varierer efter størrelsen på tærteformen og hvor tykt et lag æggemasse der skal gennembages.

Note. Der kan sagtens tilsættes bacon, skinke eller stegt kylling i mundrette stykker til tærten.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
heidi
5 år siden

kan jeg evt. bruge aspargessnitter fra dåse, af god kvalitet til denne tærte? hvis de afdryppes godt?

Maden i mit liv.
5 år siden
Svar  heidi

Heidi – Ja, det er jeg helt sikker på, at du godt kan 😀

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)