Denne her kylling i fad med ananas, champignons og karry er et virkelig nemt og lækkert alternativ til den klassiske kylling i karry, men hvor kylling i karry ofte tilberedes i en gryde, glimrer denne her udgave ved i stedet at komme en tur i ovnen. Det betyder, at imens fadet steger i ovnen, er der mulighed for at få ryddet lidt væk i køkkenet, dækket et hyggeligt bord og kogt en portion ris og lidt grønsager, inden det er tid til at sætte sig og spise aftensmad og den slags retter kan vi virkelig godt lide herhjemme.

Udgangspunktet for lige netop denne her kylling i fad med karry er faktisk denne her opskrift på koteletter i fad med ananas og karry, som også altid er et hit – i hvert fald her hos os – men den kan altså sagtens laves med andre former for kød end lige koteletter. I stedet for kylling kan jeg for øvrigt også anbefale, at man prøver med kalkunschnitzler – enten færdigkøbte schnitzler eller stykker, som man selv skærer ud af et helt kalkunbryst. Kalkun, som godt kan have tendens til hurtigt at blive lidt tørt og kedeligt, har virkelig godt af at hygge sig i et fad med sauce i ovnen og så er kombinationen af kalkun og karry altså ret så lækker.

Nu ved jeg godt, at der findes en hel del mennesker, som ikke bryder sig om frugt i maden og slet ikke vil have varm ananas, så jeg vil skynde mig at tilføje, at man sagtens kan droppe ananas i ringe i denne her opskrift. Dog vil jeg stadig opfordre til, at man tilsætter lidt ananasjuice til saucen, for den bidrager med en smule sødme – præcis ligesom når man tilsætter ribsgele til den brune sauce til forloren hare. Der er på ingen måde tale om en “sød” sauce – hvilket selvfølgelig også skyldes karry’en, som bestemt ikke tager skade af at slå følgeskab med ananassaften, men bryder man sig alligevel ikke om at bruge ananassaft eller juice, så kan man i stedet erstatte med bouillon eller vand.

Vi spiste karrykyllingen med kogte jasminris, som er mine absolutte yndlingsris og så lidt dampet grønt – vi fik grønne ærter, men det kunne også sagtens have været bønner, broccoli eller lignende. Skal der lidt ekstra “knas” til, så vil jeg foreslå, at man serverer kyllingen som en form for “ristaffel” og stiller små skåle med cashewnødder, peanuts, kokosflager, bananchips eller lignende frem. Ananas i tern kan man så passende udelade i denne omgang, men bananer i skiver, ferskner/nektariner, tørrede abrikoser, rosiner og lignende ville også være skønt. Og med en passende mængde forskellige, lækre toppings vil jeg mene, at denne her kylling sagtens kan svinge sig op til at blive serveret som en omgang uhøjtidelig og hyggelig gæstemad.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 4 stemmer

Kylling i fad med ananas og karry

Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 3 stk kyllingebryst
 • 2 spsk karry
 • 2 spsk olie
 • 8 skv ananas fra dåse
 • 2 dl ananassaft fra dåse
 • 200 gr champignons i skiver
 • 1 løg (hakket)
 • 1 spsk karry
 • 2 spsk hvedemel
 • 1 dl vand
 • dl madlavningsfløde
 • salt og peber
 • frisk persille til pynt

Fremgangsmåde

 • Skær hvert kyllingebryst i 3-4 pæne stykker og kom dem i en stor frysepose. Hæld karry i posen og ryst posen godt, så alle kyllingestykkerne dækkes af karry. Varm olien op i en stor pande og brun kyllingestykkerne. Læg dem derefter i et ildfast fad og drys med salt og peber. Steg ananasringene ca 1 minut på hver side på den samme pande og læg dem i fadet sammen med kyllingen. Svits herefter champignons i skiver og fordel dem ovenpå kylling og ananas. Tilsæt evt. en smule mere olie og steg det hakkede løg på panden. Drys karry og hvedemel over løget og rør rundt. Tilsæt herefter ananassaft og vand og bland det hele godt. 
  Hæld fløden ved og bring panden i kog, så saucen tykner. Smag til med salt og peber og hæld saucen over kylling, ananas og champignons i fadet. Sæt fadet i ovnen i ca 30 minutter ved 180 gr varmluft. Server evt. med friskhakket persille på toppen og løse ris og dampede grønne ærter ved siden af.

Noter

Kyllingebryst kan sagtens erstattes af fadkoteletter - det ændrer ikke på tilberedningstiden. 

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)