Den sidste times tid har jeg siddet og nydt solen på vores balkon her i Torremolinos og så har jeg samtidig fået styr på madplanen for den kommende uge. Vi har haft en skøn ferie hernede med masser af afslapning og lækker mad, men nu hvor jeg har siddet og planlagt vores måltider for den kommende uge, kan jeg mærke, at jeg også glæder jeg mig til at komme hjem igen og få lov til at lege i mit eget køkken. Det gør derfor ikke spor, at vi i morgen formiddag sætter kursen hjemad og så kan vi jo glæde os over, at komme hjem lige til pinseferien, så vi først – sådan for alvor – skal i gang igen på tirsdag.

Madplan uge 23.

Mandag – Sidste dag i pinseferien skal der hygges med lidt lækker mad. Jeg regner med, at vi skal have et helstegt kalkunbryst med pikantost og bacon – enten i ovnen eller på grillen – det kommer lidt an på vejret. Tilbehøret bliver et cremet kartoffelfad med forårsløg og ost og så denne her skønne tomatsalat.

Tirsdag – Vi skal have “kold mad” i form af denne her lækre madroulade med skinke og salatfyld. Det er nem og lækker sommermad og hvis I aldrig har prøvet den, kan jeg kun opfordre til, at komme i gang. Rouladen kan for øvrigt fyldes med stort set alle former for kød og salatgrønsager, så man behøver absolut ikke begrænse sig til at følge opskriften.

Onsdag – Menuen står på denne her fantastiske kyllingepie med forårsgrønt og grøn salat med mormordressing ved siden af. Pie’en kan lige så fint laves med kalkun som med kylling og på den måde får vi spist resterne fra mandagens kalkunbryst. Mon ikke også, der bliver en lille bid kalkun til Villy? Bliver der yderligere kalkun til overs, kommer skiverne i en sandwich med bacon og avocado, salat og tomat – en af mine favorit-sandwiches, når vi er i USA.

Torsdag – Ugens “kødfri” bliver denne her lækre tomattærte med oregano og basilikum. En super lækker og mættende tærte, som bliver allerbedst, hvis der bruges solmodne og smagfulde tomater.

Fredag – Det er fredag og vi skyder weekenden i gang med grillede pølser og hotdogs med hjemmebagte pølsebrød. Tilbehøret bliver helt klassisk – ketchup, sennep, remoulade, rå og ristede løg, syltede rødløg og agurkesalat. Måske en portion coleslaw ved siden af – det smager forrygende til pølser eller ovenpå en hotdog med en god oksekødspølse.

Lørdag – Der skal hygges igennem med en omgang spaghetti carbonara med bacon og masser af friskrevet parmesan. Rødvin i glassene og måske en sprød grøn salat ved siden af. Og danske jordbær med chokolade til dessert.

Søndag – Jeg har sådan fået lyst til denne her lækre, spanske kylling med chorizo, imens vi har været her i Malaga, så sådan en omgang ryger der på menuen søndag aften. Og så har vi vist også fået vores behov for fjerkræ dækket for denne uge.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)