Så blev det endnu engang fredag og jeg har siddet og puslet med madplanen for den kommende uge. Jeg synes, at det er lidt svært at fastlægge menuerne for tiden, for vejret er mildt sagt noget ustadigt og når solen skinner, vil vi gerne grille og nyde livet i haven og på terrassen, men når der pludselig går en sky for solen og regnen vælter ned, har ingen af os lyst til at passe kødet på grillen eller spise salater og koldt tilbehør. Vi må vist bare tage det, som det kommer – madplanen er jo heldigvis aldrig uden plads til afvigelser, så der kan snildt flyttes om på dagene og selvom maden er tilberedt på komfuret, så kan den jo heldigvis stadig nydes på terrassen.

Madplan uge 24.

Mandag – Vi skal have en gammeldags, grydestegt kylling med persille, skysauce og hasselback kartofler, for jeg faldt over et rigtig godt tilbud på en kæmpe, økologisk kylling forleden dag. Tilbehøret bliver agurkesalat og måske også en gang grøn salat med mormordressing. Alt det kylling, som vi ikke kan spise, bliver plukket i mindre stykker – så er der både til aftensmad onsdag og til en gang hønsesalat med bacon og champignons.

Tirsdag – Tirsdag skal vi have denne her skønne pastaret med flødeost, bacon og ærter. Det er super nem og lækker aftensmad  – faktisk plejer jeg at sætte pastaen over og koge og når pastaen er færdig efter ca. 12 minutter er saucen klar og det hele kan vendes sammen og sættes på bordet.

Onsdag – Resterne af mandagens kylling bliver brugt til en portion stegte ris med kylling, grønsager og cashewnødder. Hele herligheden serveres med soya og evt. sød chilisauce som en slags asiatisk biksemad – en favorit herhjemme.

Torsdag – Vi skal have krydrede hakkebøffer på grillen. Det hakkede oksekød bliver ganske enkelt æltet sammen med salt, peber og en håndfuld friskhakkede krydderurter fra krukkerne i haven, hvorefter de formes til hakkebøffer og grilles. Tilbehøret bliver de her skønne pizzakartofler med ost, tomat og basilikum, en blandet salat og hjemmelavet favoritsauce.

Fredag – Vi kører et smut forbi fiskehandleren og tager hul på weekenden med et lækkert luksus stjerneskud med rødspættefilet’er, rejer og røget laks og et glas kølig hvidvin ved siden af.

Lørdag – Vi skal have hjemmelavede pizzaer på grillen og jeg hepper virkelig på lune temperaturer og solskin. Selvom det godt kan lade sig gøre, at grille pizzaer i regn- og gråvejr, så er det trods alt sjovere, når man kan sidde udenfor og nyde pizzaerne, efterhånden som de bliver færdige. Jeg laver pizzadej efter denne her gode opskrift og fyldet bliver nye kartofler i skiver med frisk mozzarella og rosmarin og tomatsauce med mozzarella, som pyntes med lufttørret skinke og basilikumpesto, når de er bagt.

Søndag – Søndags- og sommermad kombineres, når menuen står på en omgang wienerkarbonader med grønne ærter og små, nye kartofler ristet i lidt smør. Måske en gang jordbær med mælk og fløde til dessert.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)