Madplan uge 25…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Med uge 25 nåede vi Sankt Hans og årets længste dag – nu vender det igen og dagene bliver kortere. Da jeg var lille, forstod jeg faktisk ikke rigtigt, hvordan sommerens højdepunkt kunne være nået, inden sommeren rigtig var kommet i gang og vi dårligt nok havde fået sommerferie fra skolen, men selvom dagene måske nok bliver kortere fra nu af, så betyder det jo langt fra, at sommeren er ved at takke af. Foran os ligger stadig en dejlig lang juli, august og september, inden vi for alvor kan begynde at snakke om efterår og i første omgang glæder vi os til en hyggelig Sankt Hans aften på fredag

Madplan uge 25.

Mandag – Vi skal have nem og lækker aftensmad bestående af denne her skønne pastasalat med kylling, bacon og masser af grøntsager, som også er et af bloggens helt store hits. Jeg laver gerne en ekstra stor portion, så der også er til frokost i et par dage. Tilbehøret bliver en portion grove pizzasnegle med tomat og ost. 

Tirsdag – Menuen står på madpandekager med fyld af spicy oksekød med spidskål og karry, som er en af livretterne her i huset og en god måde at få spist en masse grønsager på. Enten samler vi selv pandekagerne ved bordet, eller også fylder jeg dem på forhånd, lægger dem i et fad og drysser med ost og gratinerer dem i ovnen – det har jeg ikke helt fundet ud af endnu.

Onsdag – Vi skal have ovnbagt laks med sennep og honning og tilbehøret bliver små, nye kartofler, salat med grønne bønner, feta og hvidløg og en lækker krydderurtedressing. 

Torsdag – Vi skal have lækker pasta med grønærte-citron pesto, feta og oliven. Måske griller vi et stykke kylling eller lignende og spiser til og ellers bliver det bare kødfri dag.

Fredag – Fredag er det som bekendt Sankt Hans aften og vi skal traditionen tro være sammen med hele familien. Menuen er endnu ikke helt fastlagt, da det formentlig bliver noget “sammenskuds” til grillen, men det er helt sikkert, at der både skal lækre snobrød og pølser stegt på bål på menuen. Skulle der for øvrigt sidde nogen derude og mangle ideer til Sankt Hans, så kig evt. i dette her indlæg, hvor jeg har samlet masser af gode ideer og opskrifter til en hyggelig Sankt Hans aften.

Lørdag – Vi skal have kyllingelasagne med fløde-tomatsauce og spinat. En lidt anderledes og virkelig lækker lasagne, som absolut hører til blandt mine favoritter og bryder man sig ikke om spinat, så kan man jo bare udelukke det eller erstatte med andre grønsager.

Søndag – Søndag aften står menuen på en rigtig klassiker, nemlig stegt flæsk med persillesauce og kartofler. Hvis det er vejr til det, så steger vi flæsk på grillen og ellers ryger det bare i ovnen. Overvejer, om der også skal lidt dessert til – evt en gammeldags jordbærkage med flødecreme og makroner. 

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)