Vi er så småt landet herhjemme igen efter en dejlig uge i Spanien og nu nyder vi Pinseferien i ro og mag. I haven er buske og træer for alvor blevet grønne og frodige, imens vi har været væk. Utroligt som et par dage med sol, regn og varme får alting til at vokse. Der skal i dén grad slås græs og et par buske skal beskæres, men vi nyder faktisk de små sysler og det at finde tilbage til hverdagen igen. Derudover elsker jeg at være hjemmet i eget køkken og i dag har jeg lavet en lækker portion ovnbagt rabarberkompot med vanilje, som får hele huset til at dufte af sommer.

Jeg laver normalt rabarberkompot i en gryde, men denne gang blev det altså i ovnen og det er lige før, at det er endnu bedre. Rababerkompotten får en dyb og aromatisk smag, når sukker og frugtsukker nærmest karamelliseres i ovnen og så er det super nemt.

For at kompotten ikke skal blive for tynd og nærmest kun bestå af rabarbermos og en masse, lyserødt vand, kan jeg anbefale, at tilsætte lidt kartoffelmel til rabarberne, inden det hele sættes i ovnen. Kartoffelmelet skal bare lige blandes med sukkeret, så det er ikke fordi, at det er specielt svært, men det gør altså, at kompotten jævnes ganske let og bliver en smule tykkere. Det kan især være en god idé, hvis kompotten skal spises på brød eller bruges som fyld i en kage, hvor der gerne må være “styr på det”.

Rabarberkompotten kan holde sig et par uger på køl, men vi får nu gerne spist det hele i løbet af en uges tid og så laver jeg en ny portion. Vi spiser for det meste rabarberkompotten ovenpå yoghurt eller skyr om morgenen. Den er også lækker at smøre på brød eller boller og i pandekager og på vafler. Endelig kan jeg anbefale at vende rabarberkompot og flødeskum sammen til rabarberskum, som er fantastisk til kager. Jeg har blandt andet lavet disse her marengsfuglereder med rabarberskum og friske jordbær, men skummet vil også være perfekt ovenpå en nøddebund.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 2 stemmer

Rabarberkompot (ovnbagt)

Bagetid30 min
Samlet tid40 min
Antal: 3 dl

Ingredienser

 • 300 gr rabarber
 • 125 gr rørsukker (alm. sukker kan også bruges)
 • 1 vaniljestang (eller 1 tsk vaniljepulver)
 • 2 tsk kartoffelmel (kan udelades)

Fremgangsmåde

 • Skyl rabarberne, skær dem i mindre stykker og kom dem i et ildfast fad med bagepapir i bunden. 
 • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene ud i ca 1 spsk af sukkeret.
 • Bland vaniljesukkeret med resten af sukkeret og kartoffelmelet og drys det over rabarberne i fadet. Læg også de tomme vanillestænger ved rabarberne – de afgiver masser af smag.
 • Bag det hele i ovnen ved 150 °C (alm. ovnfunktion) i ca 25-30 minutter. 
 • Rør rundt et par gange undervejs. Kompotten er færdig, når rabarberstykkerne er møre og det hele kan røres til en jævn kompot.
 • Fisk vaniljestængerne op og kassér dem. 
 • Opbevar kompotten på køl med låg. Den kan fint holde sig i et par uger.

Noter

Kartoffelmelet kan udelades, men det hjælper med til at “jævne” kompotten og gøre den cremet og lækker, så den ikke bliver alt for tynd.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)