Græsk kartoffelsalat med peberfrugt…

4 kommentarer
Billig aftensmad - mad på budget., Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter, Salater - Alle mine bedste salater, Tilbehør, Vegetar
Gå direkte til opskriften

En god, græsk salat med tomater, agurk, peberfrugt, feta og oliven er en flittig gæst på vores bord i løbet af sommeren. Dels er det en både nem og lækker salat og derudover er vi begge ret glade for kombinationen af lækre grønsager og cremet feta. Desuden passer en græsk salat glimrende til de fleste grillretter og kan forberedes i god tid og blot stå klar på køl, men har man alligevel lyst til at kaste sig ud i en variation, så kan jeg virkelig anbefale denne her græske kartoffelsalat. En skøn salat, som faktisk kan gøre det ud for et helt måltid, da den mætter godt og så bliver den, modsat mange andre kartoffelsalater, serveret varm eller i hvert fald lun, hvilket jeg synes, gør den lidt anderledes.

Der er nu ikke noget specielt avanceret over den græske kartoffelsalat, for i virkeligheden er jeg blot gået ud fra denne her opskrift på en lækker, græsk bondesalat, som jeg så har konverteret til en varm udgave. Jeg droppede agurken, som ikke har specielt godt af at blive opvarmet, men tilsatte i stedet en bakke små kartofler, som blev bagt møre og lækre i ovnen sammen med de øvrigt grønsager i salaten. Vil man gerne have lidt mere grønt – og noget som minder om agurk – så kan jeg for øvrigt anbefale af tilsætte en squash i skiver til peberfrugter og løg, inden det hele kommes i ovnen. En squash bliver fantastisk lækker, når den bages og lige nu, hvor squashsæsonen er på sit højeste, er det jo oplagt at bruge løs af de fine, grønne basser.

Man kan sagtens servere kartoffelsalaten, som den er – altså uden at dryppe yderligere dressing over, for der er jo allerede brugt olie, oregano og salt, men vil man gøre lidt ekstra ud af det, så kan jeg virkelig anbefale, at man laver denne her dressing, som er den jeg normalt bruger til græsk salat. Dressingen bidrager med både sødme og syre og en smule skarphed fra sennep og så går den fantastisk godt sammen med de øvrige ingredienser i kartoffelsalaten. Fordel dressingen over den lune salat lige inden servering og slut af med et grønt drys friskhakket persille på toppen. Nemt og lækkert.

5 fra 3 stemmer

Græsk kartoffelsalat

Bagetid35 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 600 gr små kartofler
 • 2 spsk olie
 • 2 tsk tørret oregano (friskhakket oregano kan også bruges)
 • 1 rødløg
 • 2 peberfrugter (gerne forskellige farver)
 • 75 gr salatost (fetaost)
 • oliven (kan udelades)
 • friskhakket persille
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Skrub kartoflerne, dup dem tørre og halver dem.  
 • Kom kartoflerne i en stor frysepose. 
 • Hæld olie, oregano, salt og peber i fryseposen og ryst posen godt, så det hele fordeles. 
 • Vend kartoflerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt den i ovnen ved 200 °C varmluft i ca 15 minutter. 
 • Skær peberfrugterne i strimler. Skræl løget og skær det i både. 
 • Kom peberfrugt og løg ned i den frysepose, som blev brugt til kartoflerne og ryst den godt. Der burde være olie og krydderier nok tilbage i posen til grønsagerne, men ellers kan der tilsættes lidt ekstra.
 • Tag bagepladen med kartoflerne ud af ovnen og skub dem lidt til side. Læg peberfrugter og løg på pladen og sæt den tilbage i ovnen. Lad det hele stege færdigt i ca 15-20 minutter, til kartoflerne er gyldne og peberfrugter og løg er møre. 
 • Anret de bagte kartofler, peberfrugter og løg på et fad eller i en skål. Pynt med feta og oliven og drys med friskhakket persille på toppen. 
 • Server den varme/lune salat til kød, gerne lammekød, eller grillmad.
Server salaten som den er, eller dryp med en lækker græsk inspireret olie-eddike dressing lige inden servering. Der er link til opskriften på en skøn dressing i teksten over opskriften. 

 

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Bente Kyhl Nielsen
3 år siden

5 stars
Fantastisk lækker salat. Jeg har aldrig smagt noget bedre.

Vivi
4 måneder siden

Ser meget indbydende ud og vil prøve mange af opskrifterne. Fik anbefalet af en borgen, jeg kommer hos.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)