Så tager vi hul på endnu en ny måned – faktisk tog vi jo hul allerede i lørdags, men mon ikke det alligevel går? Jeg hepper på en fantastisk sommermåned med strandvejr og bare fødder i sandalerne. Med mulighed for grillaftener i haven og mad med massevis af krydderurter, som lige nu vokser med rekordfart i krukker og bede. Der plukkes ribs, spises jordbær og vandmelon og drikkes iskaffe – og med lidt held finder jeg også lige en hyldebærbusk og får lavet en lille bitte portion hyldeblomstsaft, inden blomsterne helt forsvinder og i stedet bliver til smukke, blårøde hyldebær senere på året. Jeg har stadig hyldeblomstsaft i fryseren fra sidste år, men en lille portion til desserter og jordbær vil jeg godt lige have lavet…

I juli glæder jeg mig til…

  • Feriestemning. Og selvom vi faktisk først holder sommerferie i august, så er der bare noget over den der feriestemning, der ligesom lægger sig som en dyne over hele landet i juli måned. Folk på stranden, i parkerne og på cafeerne. Glade, afslappede og i korte ærmer og bare ben.
  • Pluk-selv jordbær i massevis. Nogle spises med det samme, nogle kommes i kager eller desserter og de sidste bliver brugt til jordbærmarmelade, så vi kan nyde smagen og duften af de solmodne sommerbær igennem hele efteråret og vinteren.
  • At pakke en madkurv og bare køre en sommertur ud i det blå og nyde livet. En lørdag eller søndag kan blive så fyldt med feriestemning, at man helt glemmer, at det kun er weekend. Nogle gange kører vi mod et bestemt mål – med en masse omveje undervejs – og andre gange kører vi bare. Har vi mad med, så bliver den selvfølgelig spist på et hyggeligt sted, men vi har også fundet mange dejlige restauranter og cafeer, ved blot at køre rundt. Og så må man jo ikke glemme lykken ved en portion dele-fritter på en lystbådehavn en varm og solrig eftermiddag.
  • At planlægge vores sommerferie til New York i midten af august. Vi har jo efterhånden besøgt byen en del gange, men det ændrer ikke på, at vi glæder os lige meget hver gang. Jeg er så småt gået i gang med at planlægge og undersøge, hvad vi skal opleve denne gang og listen vokser stødt og roligt. Det er som om, at vi aldrig rigtigt bliver færdige med New York.
  • At spise masser af lækker sommermad fra grillen (altså ikke grillbaren) og nyde de skønne grønsager og frugter/bær, som er i sæson netop nu. Jeg elsker især at handle ved de mange små boder ved vejen, hvor vi køber ærter, kartofler, kirsebær, jordbær og meget andet godt. Og så glæder jeg mig selvfølgelig til at spise masser af hjemmelavet koldskål med hjemmebagte kammerjunkere – både med og uden jordbær.
  • At læse massevis af bøger, for min liste med bøger til sommerferien bare vokser og vokser. Jeg håber på skønne og varme dage, med mulighed for at ligge i skyggen på terrassen og drikke iskold lemonade og læse en god bog. En middagslur med en lydbog i ørerne er bestemt heller ikke at foragte.
  • At komme til stranden og bade, når vi (forhåbentligt) får strandvejr i løbet af juli. Jeg er lidt kuldskær, så der skal godt med varme til, før jeg kommer i de danske farvande, men en tur til stranden med tæpper og madkurv og et dyp af en enkelt tå kan også gøre det. Navnlig hvis der også følger is med.
  • At nyde lange og lune aftener på terrassen med smukke solnedgange over søen og den efterfølgende skumring, hvor vi tænder stearinlys og lanterner. Har man træer eller kraftige buske i haven, så kan jeg i øvrigt anbefale at hænge små lanterner med fyrfadslys på grenene – det er så smukt med små lyspletter ude i mørket. På sådan en aften kan man næsten høre Alberte’s “Lyse nætter” i baggrunden. Ren sommermagi a la Anders Agger og Anne Hjernøe og deres skønne sommer tema programmer, som vi jo desværre må undvære en ny omgang af i år, men rygtet vil vide, at de vender tilbage til næste år.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)